29 Απριλίου 2024

Κασσελάκης: Σύνδεση μονιμότητας δημοσίων υπαλλήλων και αποδοτικότητας

Το Σάββατο 27/4, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, ο Σ. Κασσελάκης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Ούτε λίγο ούτε πολύ, μας «υποσχέθηκε» ότι, επί των ημερών του, η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων δεν θα είναι δεδομένη, αλλά θα συνδέεται με την αξιολόγηση και την αποδοτικότητά τους. Απόλυτα φυσιολογικό και αναμενόμενο να ακούγεται κάτι τέτοιο από τα χείλη ενός εκατομμυριούχου επιχειρηματία, προερχόμενου από την κοιτίδα του καπιταλισμού και του «άκρατου φιλελευθερισμού».

Αυτό, δηλαδή, που ψελλίζει εδώ και χρόνια αλλά δεν τολμά να προχωρήσει η κυβέρνηση, αυτό που προσπάθησαν να επιβάλουν τα τρία μνημόνια και η τρόικα αλλά δεν τα κατάφεραν, έρχεται ο πρόεδρος της …Ριζοσπαστικής Αριστεράς να το εξαγγείλει. Και μάλιστα επιλέγοντας τον καταλληλότερο σταθμό για τέτοιες δηλώσεις, τον ΣΚΑΙ, που πλειοδοτεί σε δηλητήριο για τους εργαζόμενους και τους «άχρηστους» δημοσίους υπαλλήλους. Εκεί χτίζει και ο Σ. Κασσελάκης το προφίλ του «σοβαρού διαχειριστή», εκεί δίνει κι αυτός τα διαπιστευτήριά του στο σύστημα.

Με μεγάλη ευκολία, λοιπόν, και εν μέσω ανέξοδων υποσχέσεων περί επαναφοράς του 13ο και 14ου μισθού και αύξησης κατά 5% (!) των δαπανών για την υγεία, μιλά για την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Και μάλιστα συνδεδεμένη με την αξιολόγηση και τη μέτρηση της αποδοτικότητας, σε μια περίοδο όπου η πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων, με αιχμή του δόρατος τους εκπαιδευτικούς, αντιμετωπίζουν την πιο βάρβαρη και αντεργατική εφαρμογή της. Μια περίοδο που όποιος αντιστέκεται στην αξιολόγηση και τη στοχοθεσία και σηκώνει κεφάλι έρχεται αντιμέτωπος με διώξεις, πειθαρχικά, τρομοκρατία, ακόμα και με την απειλή της απόλυσης.

Ο.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: