11 Μαΐου 2024

ΑΘΗΝΑ | Κάλεσμα του ΚΚΕ(μ-λ) σε συγκέντρωση και πορεία την Τετάρτη 15/5 στις 7:00 μμ στην Πλατεία Ελευθερίας για την Παλαιστίνη


ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/5, στις 7μμ, στη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 

(ΜΕΤΡΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ)

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΗΠΑ- ΙΣΡΑΗΛ 


Οι σιωνιστές κλιμακώνουν τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού!
Να πλημμυρίσουν οι δρόμοι για την υπόθεση της Λεύτερης Παλαιστίνης!

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν οι λαοί όλου του κόσμου τις εξελίξεις στην αιματοβαμμένη Γάζα. Με τους ανηλεείς βομβαρδισμούς του στη Ράφα και την κατάληψη του συνοριακού της περάσματος, το κράτος -τρομοκράτης του Ισραήλ, προχωράει στο πρώτο στάδιο της, εδώ και καιρό, προαναγγελθείσας εισβολής στο τελευταίο καταφύγιο 1,5 εκατομμυρίων εκτοπισμένων Παλαιστινίων. Ένα, ασύλληπτων διαστάσεων, μακελειό βρίσκεται προ των πυλών. Οι διεστραμμένοι σιωνιστές φασίστες, με το «κλείσιμο του ματιού» κέντρων εξουσίας των ιμπεριαλιστικών αφεντικών τους, στις ΗΠΑ, προετοιμάζονται για μια, ναζιστικού τύπου, «τελική λύση» του παλαιστινιακού ζητήματος.

Η οσμή του θανάτου και της καταστροφής επεκτείνεται και καλύπτει, πλέον, ολόκληρο τον παλαιστινιακό θύλακα. Μεγαλώνει το δράμα που, εδώ και πάνω από 7 μήνες, βιώνει ο παλαιστινιακός λαός, με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, με ολόκληρη τη Γάζα ισοπεδωμένη και τον πληθυσμό της εκτεθειμένο στην πείνα και τις ασθένειες, ενώ την ίδια στιγμή η βαρβαρότητα του κράτους-δολοφόνου και των παραστρατιωτικών εποίκων του μαίνεται αμείωτη και στη Δυτική Όχθη.

Σε αυτή τη μαύρη και ντροπιαστική σελίδα της ιστορίας της ανθρωπότητας που γράφεται αυτές τις μέρες, οι ΗΠΑ και η ΕΕ πρωταγωνιστούν! Αποτελούν τους βασικούς στυλοβάτες της εξελισσόμενης γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού. Εξοπλίζουν, χρηματοδοτούν και στηρίζουν με κάθε τρόπο το κράτος του Ισραήλ στη σφαγή που έχει εξαπολύσει. Άλλωστε, αποτελεί δικό τους κατασκεύασμα, μαντρόσκυλο των συμφερόντων τους στην περιοχή, φυτεμένο σε αυτή, με τη βία, αναπαραγόμενο εδώ και δεκαετίες με την κατοχική καταπίεση του Παλαιστινιακού λαού και την τρομοκράτηση όλων των γύρω λαών. Οι «προειδοποιήσεις» Μπάιντεν για αναστολή παράδοσης κάποιων όπλων στο Ισραήλ, αν αυτό προχωρήσει σε ευρείας κλίμακας χερσαία εισβολή, δεν αποτελεί παρά επιχείρηση του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού να ρίξει στάχτη στα μάτια για τη συνενοχή του στο έγκλημα και δεν υπονομεύει, ούτε στο ελάχιστο, τις δολοφονικές δυνατότητες του κράτους-τρομοκράτη.

Χέρι-χέρι με τους σιωνιστές εγκληματίες και τους δυτικούς προστάτες τους βαδίζει και η εξαρτημένη άρχουσα τάξη της Ελλάδας. Βουτηγμένη μέχρι τον λαιμό στη λάσπη της συνεργασίας και των αξόνων με το Ισραήλ, που διαμόρφωσαν και στήριξαν όλες οι κυβερνήσεις των προηγούμενων χρόνων, με ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τις εφεδρείες τους. Τασσόμενη από την πρώτη στιγμή υπέρ του κακόφημου «δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα» και ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, έσπευσε προς στήριξη της σφαγής με την αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, ενώ έχει παραχωρήσει τη χώρα, από άκρη σε άκρη, για την υπηρέτηση των πολεμικών σχεδίων των Αμερικάνων και των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών.

Η πάλη των λαών στον κόσμο αποδεικνύει, όμως, ακόμα και τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, πως μπορεί να τα βάλει με τα πιο μαύρα σκοτάδια! Με προεξάρχουσα σε αυτήν την πάλη την ηρωική Παλαιστινιακή Αντίσταση, που δεν σκύβει το κεφάλι, αλλά και τις εκατοντάδες καταλήψεις της φοιτητικής νεολαίας, τις διαδηλώσεις χιλιάδων, το κύμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, που απλώνεται σε όλον τον πλανήτη. Αυτή η πάλη είναι που έχει ξεσκεπάσει το πραγματικό πρόσωπο της «πολιτισμένης» Δύσης, που για να την αντιμετωπίσει καταφεύγει στην πιο βρώμικη προπαγάνδα, στις ανοιχτές απαγορεύσεις και την ωμή βία. Αυτή η πάλη είναι που έχει αναδείξει το σύνθημα «για Παλαιστινιακό κράτος από τη θάλασσα μέχρι τον ποταμό» ως το μοναδικά σωστό για να προχωρήσει η Παλαιστινιακή υπόθεση, ως καρφί στο μάτι της παγκόσμιας αντίδρασης που λυσσομανάει ενάντιά του. Αυτή η πάλη είναι που κρατάει ζωντανή τη φλόγα των αντιιμπεριαλιστικών αγώνων, δονώντας τις καρδιές εκατομμυρίων με τα συνθήματα για «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»!

Σε αυτόν τον δρόμο οφείλουν να βαδίσουν η εργατική τάξη, ο λαός και η νεολαία της χώρας μας! Να εκφράσουμε μαζικά την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό! Να καταδικάσουμε το κράτος-δολοφόνο και τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά του! Να οικοδομήσουμε αντιιμπεριαλιστικό-αντιπολεμικό κίνημα απέναντι στα φιλοπόλεμα σχέδια των ισχυρών της γης και των ντόπιων φερέφωνων τους!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/5, στις 7μμ, στη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (ΜΕΤΡΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ)

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΗΠΑ- ΙΣΡΑΗΛ

10/5/2024



Δεν υπάρχουν σχόλια: