06 Μαΐου 2024

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ | Για την δημιουργία της φασιστικής «συνδικαλιστικής» οργάνωσης 4Ε στη Θεσσαλονίκη.

 

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!


Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης την ίδρυση του φασιστικού «εργατικού σωματείου» 4Ε (Εθνική Εργατοϋπαλληλική Ένωσις Ελλάδας). Απαιτούμε εξηγήσεις για το πώς και από ποιους δόθηκε η αίθουσα της ΕΔΟΘ για την δημιουργία του φασιστικού σωματείου.

Το φασιστικό σωματείο, που καμία σχέση δεν έχει με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και τους αγώνες της, αποτελεί ευθεία αναφορά στην φασιστική οργάνωση «3Ε», που είχε ανικομμουνιστική δράση στη διάρκεια του μεσοπολέμου, και κατέληξε να έχει ανοιχτή συνεργασία με τη ναζιστική κατοχή. Το εργατικό κίνημα πρέπει να πάρει μαθήματα από τη επιτυχημένη δράση των τότε πραγματικών εργατικών σωματείων ενάντια στους φασίστες, που οδήγησε στην απομόνωση τους από τις εργατικές μάζες.

Η δράση των φασιστικών ομάδων στις εργατικές μάζες μόνο ένα περιεχόμενο έχει: την υποταγή της εργατικής τάξης στο κεφάλαιο, μέσα από την υποτιθέμενη «συνεργασία των τάξεων» και του «εθνικού συμφέροντος». Η εργατική τάξη και η αστική τάξη έχουν αντιπαραθετικά συμφέροντα, και όποιος δεν υποστηρίζει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, στην πραγματικότητα υποστηρίζει το κεφάλαιο και την εργοδοσία.

Οι φασιστικές ομάδες αναπτύσσουν αντικομμουνιστική, απεργοσπαστική δράση ενάντια στο λαϊκό-εργατικό κίνημα, και βάζουν πλάτη σε κυβέρνηση και εργοδοσία για να περνούν αντεργατικά μέτρα και να καταστέλλουν εργατικές κινητοποίησεις. Δεν είναι τυχαίο αυτές οι ομάδες όχι απλώς απείχαν, αλλά ήταν ενάντια σε κάθε εργατική κινητοποίηση και απεργία όλα αυτά τα χρόνια που κυβερνήσεις και ΕΕ πετσόκοψαν τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, των Ελλήνων και μεταναστών εργατών. Δεν πρωτοστάτησαν σε καμία εργατική διεκδίκηση και ούτε θα το κάνουν ποτέ.

Η προσπάθεια για δημιουργία «ελληνικής Πρωτομαγιάς» κρυμμένη πίσω από την κυβερνητική αργία, είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Η Πρωτομαγία είναι εργατική απεργία και γιορτάζεται την 1η Μάη. Το χρώμα της Πρωτομαγιάς είναι και θα παραμείνει κόκκινο: το χρώμα της εργατικής τάξης και των αγώνων της, το χρώμα που πότισε το αίμα των 200 εκτελεσμένων κομμουνιστών της Καισαριανής από τους ναζί κατακτητές, τους οποίους τότε χαιρετούσαν και υπηρετούσαν τα κάθε λογής φασιστοειδή.


· ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

· ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΔΗΘΕΝ «ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ»

· ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΗΣ.







Δεν υπάρχουν σχόλια: