08 Μαΐου 2024

Θεσσαλονίκη | Στην 76η επέτειο της ΝΑΚΜΠΑ (ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ) ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ- ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΜΑΪΟΥ, στις 19:00, στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ



ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ






Οι Οργανώσεις - Συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης μαζί με Μέλη της Παλαιστινιακής Κοινότητας, το Σάββατο 11/5 στις 12 το μεσημέρι, στο πέταλο της Αριστοτέλους, θα πραγματοποιήσουν μαζική παρέμβαση διάδοσης της διαδήλωσης την Τετάρτη 15/5 , αλλά και καταγγελίας της συνεχιζόμενης σφαγής και της επιδιωκόμενης από τους σιωνιστές, εισβολή στη Ράφα της μαρτυρικής Γάζας.

Στις 15 Μάη συμπληρώνονται 76 χρόνια από τη «Νάκμπα», την Παλαιστινιακή Καταστροφή το 1948, όπου ο στρατός του Ισραήλ κατέστρεψε περισσότερα από 500 χωριά, οδηγώντας στην προσφυγιά πάνω από 700.000 Παλαιστίνιους. Η Νάκμπα συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με τη συνεχιζόμενη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών, τους εκτοπισμούς εκατομμυρίων προσφύγων, το καθεστώς στέρησης ακόμα και των πιο βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων για τον λαό της Γάζας και της Δυτικής Όχθης. Τους τελευταίους 6 μήνες το κράτος του Ισραήλ με τις πλάτες των ΗΠΑ-ΕΕ επιχειρεί να ολοκληρώσει τη Νάκμπα, διαπράττοντας μια πραγματική γενοκτονία, όπως αναγνωρίζει και το Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ.

Αυτή η γενοκτονία θα σταματήσει αν το διεθνές κύμα αλληλεγγύης δυναμώσει στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα του παλαιστινιακού λαού για ελευθερία. Τον δρόμο δείχνουν οι κινητοποιήσεις των φοιτητών των αμερικανικών πανεπιστημίων, οι οποίες παρά την καταστολή των αρχών συνεχίζονται και εξαπλώνονται σε όλο τον πλανήτη. Το κίνημα αυτό δεν στέκεται μόνο στην αλληλεγγύη αλλά αποκαλύπτει και την συνενοχή κυβερνήσεων κάθε χώρας, της πολεμικής βιομηχανίας, εταιρειών και ιδρυμάτων που κερδοσκοπούν με το αίμα χιλιάδων νεκρών παιδιών.

Οι μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στη σφαγή στη Γάζα, συνδέονται με τους αγώνες εργαζομένων και φοιτητών σε κάθε χώρα, με τις διεκδικήσεις για ειρήνη, δουλειά, παιδεία, υγεία. Όλα αυτά θυσιάζονται στο βωμό των εξοπλισμών και της “οικονομίας πολέμου” που επιβάλλεται σε κάθε χώρα υπό την απειλή εξάπλωσης των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή, την Ουκρανία και άλλα σημεία του πλανήτη. “Για τ’ αφέντη το φαΐ, σκοτώνονται οι λαοί” και ο μόνος τρόπος να αλλάξει αυτό είναι να σηκωθεί ένα ακόμα πιο μαζικό και ισχυρό κίνημα των λαών.

Εχθροί μας είναι οι κυβερνήσεις και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν και όχι οι λαοί. Η κυβέρνηση της ΝΔ συμμετέχει στον πόλεμο στη Γάζα στο πλευρό των ΗΠΑ-Ισραήλ. Συνεχίζει την προκλητική συμμαχία με ένα κράτος που διώκεται για γενοκτονία, ενώ παράλληλα μετατρέπει την χώρα σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ και των Ισραηλινών και στηρίζει ενεργά την επικίνδυνη εμπλοκή στην Ερυθρά Θάλασσα με την αποστολή πλοίων κάτω από την ηγεσία και των ΗΠΑ και της ΕΕ. Να μπει τέλος σε κάθε εμπλοκή και συνεργασία.

Μοιραζόμαστε τα δίκαια αιτήματα του παλαιστινιακού λαού και τις διεκδικήσεις των φοιτητών στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη:

-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΡΑΦΑ

-ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ, ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ

- ΕΞΩ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

-ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!


ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ- ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μέλη της Παλαιστινιακής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης




Δεν υπάρχουν σχόλια: