ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (5/10), ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10)

21 Μαΐου 2024

ΣΑΜΟΣ | Με μικρή συμμετοχή εργαζόμενων η απεργιακή συγκέντρωση


Με μικρή συμμετοχή εργαζόμενων (περίπου 40) πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση στις 21/5, στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ Σάμου. Στην συγκέντρωση καλούσαν το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ και τα δύο εκπαιδευτικά σωματεία, από τα οποία προερχόταν και η πλειοψηφία των συγκεντρωμένων, αλλά σχεδόν μηδενική δυστυχώς, ήταν η παρουσία εργαζομένων από τον χώρο του νοσοκομείου και του δήμου, ενώ δεν υπήρχαν ούτε πανό των πρωτοβάθμιων, με μια εξαίρεση, αυτή του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών.


Η ευθύνη για την απογοητευτική αυτή εικόνα βαραίνει κυρίως το ΠΑΜΕ, που ελέγχει σχεδόν το σύνολο των σωματείων του νησιού και τις προηγούμενες ημέρες δεν έγινε καμία προσπάθεια μαζικοποίησης της συγκέντρωσης, ενώ παράλληλα μέσω των αιτημάτων που προωθεί, μεταφέρει την αίσθηση στους εργαζόμενους, ότι η εποχή δεν έχει αναδείξει επίδικα αγώνα, δεν έχει αναδείξει την αναγκαιότητα αντίστασης και παλης, αλλά ανάγκη για διαχειριστικές προτάσεις προς το σύστημα του τύπου αφορολόγητο στα 12000. Χαρακτηριστικές των διαθέσεων των ηγεσιών ήταν και οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων των δύο εκπαιδευτικών σωματείων που προσπέρασαν εντελώς, τα δύο βασικά ζητήματα που διαμορφώνουν την επίθεση στην εκπαίδευση, την αξιολόγηση και τις πολιτικές- συνδικαλιστικές διώξεις συναδέλφων αγωνιστών.


Το θετικό της κινητοποίησης, είναι πως στην μικρή πορεία που ακολούθησε στον εμπορικό δρόμο της πλατείας, οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών κατάφεραν να συμβάλλουν στην διαμόρφωση ενός δυναμικότερου κλίματος με το πανό τους και με συνθήματα για αυξήσεις στους μισθούς, για την ανάγκη υπεράσπισης της απεργίας και των σωματείων και ενάντια στην αξιολόγηση και τις διώξεις. Η παρέμβαση των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών έκλεισε με την ανάρτηση πανό στο λύκειο του Βαθέος με αίτημα την απόσυρση των διώξεων που βαραίνουν πλήθος αγωνιστών στην εκπαίδευση και όχι μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: