09 Μαΐου 2024

Ηράκλειο: συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη


Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Μάη στην πλατεία Λιονταριών στο Ηράκλειο. Την πρωτοβουλία για το κάλεσμα είχε η «ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό», με αφορμή τον βομβαρδισμό της Ράφα και την συνεχιζόμενη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Παρά το γεγονός ότι το κάλεσμα βγήκε στο διαδίκτυο το βράδυ της Τρίτης και συνεπώς δεν προπαγανδίστηκε όπως θα έπρεπε και απαιτούν οι περιστάσεις, αρκετός κόσμος (περίπου 150 άτομα) βρέθηκε στη συγκέντρωση. Κυρίως από τον α/α χώρο, ενώ από άλλες δυνάμεις συμμετείχαν με πανό το ΜΕΡΑ 25 και το ΚΚΕ(μ-λ). Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς πεζόδρομους της πόλης.

Η οργάνωση Ηρακλείου του ΚΚΕ(μ-λ), συμμετείχε με προκήρυξη, πανό και με τα συνθήματα της ανέδειξε την ανάγκη αλληλεγγύης – νίκης στον ηρωικό αγώνα των παλαιστινίων, την δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους από την θάλασσα ως τον ποταμό, κατήγγειλε τη στάση των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ – ΕΕ, αλλά και την ξενόδουλη στάση της κυβέρνησης της ΝΔ.

Τη συγκέντρωση αυτή μόνο ως μια πρώτη απάντηση στις τελευταίες εξελίξεις της περιοχής μπορούμε να τη δούμε και κρατάμε τα θετικά στοιχεία. Ωστόσο όμως, η αναγκαιότητα του σήμερα επιβάλλει, η αλληλεγγύη - στήριξη του Παλαιστινιακού λαού να πάρει όσο πιο μαζικά χαρακτηριστικά γίνεται. Και αυτό δεν μπορεί να είναι υπόθεση μιας συλλογικότητας ή φορέα και να οργανώνεται σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία, συλλογικότητες και οργανώσεις, ιδιαίτερα η «εκτός των τειχών» αριστερά, να αναλάβουν την πρωτοβουλία για την οργάνωση – προπαγάνδιση μαζικού συλλαλητηρίου για το επόμενο διάστημα. Εκτός και αν άλλες «προτεραιότητες», μπλοκάρουν τέτοιες κινήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: