ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (5/10), ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10)

25 Ιουνίου 2024

Καταγγελία της απαγόρευσης της αντιφασιστικής συγκέντρωσης στο Νέο Ηράκλειο Συγκέντρωση Τρίτη 25/6, 7.30 μμ στην Πλατεία Σημηριώτη, Νέα Ιωνία

Η κυβέρνηση προχώρησε σε απαγόρευση της αντιφασιστικής συγκέντρωσης και διαδήλωσης που ήταν προγραμματισμένη για τις 25 Ιούνη στο Νέο Ηράκλειο και στην οποία καλούν συλλογικότητες της περιοχής και πολιτικές οργανώσεις. Μάλιστα, εκτός από τη «δημόσια ασφάλεια» και τη «σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής», που συνηθίζει να επικαλείται, η ΕΛΑΣ αναφέρει επιπλέον, πως η αντιφασιστική συγκέντρωση δεν πληρεί τις τυπικές προϋποθέσεις του Ν.4703/2020, γιατί οι οργανωτές  «δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπο Αστυνομική Αρχή, την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν». Η πολιτική των απαγορεύσεων και της διάλυσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων είναι πλευρά της φασιστικοποίησης του συστήματος που βαθαίνει και που τροφοδοτεί τον φασισμό.

Η ενεργοποίηση και η εφαρμογή των αντιδραστικών νόμων δείχνει πως η κυβέρνηση μπορεί να απώλεσε το ποσοστό του 41% στις πρόσφατες ευρωεκλογές, αλλά συνεχίζει την πολιτική της. Ο συσχετισμός δεν κρίνεται στις κάλπες αλλά στον δρόμο. Γι’ αυτό φροντίζει να μην αφήνει φωνή αντίστασης που να μην πνίγει. Έτσι, η αστυνομία θεωρεί πως οι αντιφασιστικές διαδηλώσεις απειλούν την ασφάλεια των πολιτών, ενώ οι φασιστικές ομάδες που απειλούν, διαπομπεύουν και ξυλοφορτώνουν όποιον δεν γουστάρουν, αφήνονται να δρουν ανενόχλητες. Τις χρειάζεται το σύστημα για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά που δεν μπορούν να την νομιμοποιήσουν ακόμα με κάποιο νόμο. Αυτό το γνωρίζουν όλων των ειδών οι φασίστες και ξεσαλώνουν.

Οι νεολαίοι δεν θα δουν ποτέ φασίστα να παλεύει για το δικαίωμα τους στη δωρεάν εκπαίδευση. Θα τον δουν με την αστυνομία να «μπουκάρει» στις καταλήψεις. Οι εργαζόμενοι δεν θα δουν καμιά φασιστική ομάδα να «πουλάει τσαμπουκά» σε κανέναν εργοδότη, να διαμαρτύρεται για τα δίκια των φτωχών, να αποτρέπει πλειστηριασμούς, να συμπαραστέκεται στα θύματα του συστήματος, να κάνει πορεία διαμαρτυρίας στην αμερικάνικη πρεσβεία, να καλεί τον λαό να ξεσηκωθεί. Θα δούμε τους φασίστες να χαριεντίζονται με τις δυνάμεις καταστολής, που χτυπάνε όποιον αγωνίζεται, θα τους ακούσουμε να κάνουν πλύση στα μυαλά της νεολαίας για να γίνει κρέας για τα κανόνια, να κάνουν τους «μάγκες» σε γυναίκες και ανυπεράσπιστους ανθρώπους.

Έχει σημασία να απαντήσουμε στις προκλήσεις των φασιστικών ομάδων και να καλέσουμε τον λαό να τους απομονώσει, αλλά η ουσία βρίσκεται στην ήττα του συστήματος που εκμεταλλεύεται και ξεζουμίζει τον λαό. Χρειάζεται τον ρατσισμό, τον φασισμό και τον εθνικισμό για να σπέρνει τη σύγχυση και τη διχόνοια ανάμεσα στις λαϊκές μάζες  για να τις κρατά υποταγμένες. Ο φασισμός αποκαλύπτεται όταν οι λαοί παλεύουν και διεκδικούν. Πάει πάντα με την εξουσία.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΓΕΝΝΑ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΕΙ!



Δεν υπάρχουν σχόλια: