02 Ιουνίου 2024

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την Αποχή

 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ(μ-λ) για την αποχή από τις ευρωεκλογές. Η εκδήλωση έγινε στο κέντρο της στην πλατεία Δικαστηρίων και κίνησε το ενδιαφέρον διάφορων περαστικών πέρα από τους φίλους και συναγωνιστές που την παρακολούθησαν.

Η πρώτη εισήγηση επικεντρώθηκε κυρίως στα οικονομικά δεδομένα που έχει παράξει η εξάρτηση της χώρας από την ΕΕ και στην επίδραση στον παραγωγικό τομέα και στην παρατημοποίηση της οικονομίας. Η δεύτερη εισήγηση επικεντρώθηκε στην επίθεση που διεξάγεται στα δικαιώματα του λαού σε δουλειά, σπουδές, στέγαση, περίθαλψη και ελευθερίες που φέρει ανεξιτηλη τη σφραγίδα των κατευθύνσεων της ΕΕ όσο και στα πολιτικά δεδομένα της περιόδου και τη στάση των δυνάμεων του συστήματος και της αριστεράς.



Υπήρξαν και σύντομες παρεμβάσεις από συναγωνιστές που φώτισαν ιδιαίτερες πτυχές του ζητήματος.

Συνολικά αναδείχτηκε ο αντιδραστικός ρόλος της ΕΕ και πως ο λαός μας δεν έχει τίποτα να κερδίσει από την εξάρτηση στον Ιμπεριαλισμό, πόσο δε μάλλον από τη συμμετοχή του στη φάρσα των ευρωεκλογών για ένα ευρωκοινοβούλιο που απλά επικυρώνει τις αντιλαϊκές αποφάσεις που παίρνονται πίσω από "κλειστές πόρτες". Η μόνο συνετή στάση που μπορεί να προκύψει για την αριστερά και τους αγωνιστές είναι η καταγγελία της φάρσας των ευρωεκλογών, της ΕΕ και η Αποχή.







Δεν υπάρχουν σχόλια: