28 Ιουνίου 2024

Ταξική Πορεία - Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών | Να μην περάσει η νέα απόλυση του Δημήτρη Αντωνίου!


ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΝΕΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΚΑΤΩ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

Μόλις 2 μήνες μετά την επαναπρόσληψή του, η διοίκηση του ΕΚΠΑ ανακοίνωσε στον συμβασιούχο εργαζόμενο Δημήτρη Αντωνίου τη νέα εκδικητική του απόλυση. Το βαρύ παράπτωμα, που οδήγησε στην πρώτη απόλυση, του επί 19 χρόνια εργαζόμενου στο ΕΚΠΑ, Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού και μέλους του Κεντρικού Συμβουλίου της ΟΔΠΤΕ, είναι ότι συμμετείχε στη συμβολική διαμαρτυρία για την πραγματοποίηση τηλεξετάσεων κατά τη διάρκεια των φοιτητικών καταλήψεων και κινητοποιήσεων ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Η πίεση των κινητοποιήσεων που έγιναν οδήγησε στην επαναπρόσληψή του, που όμως ενόχλησε πολύ τα κοράκια του συστήματος και τα υπουργικά επιτελεία. ΜΜΕ και κυβέρνηση συνεργάστηκαν άψογα για να βρεθεί ο εργαζόμενος για άλλη μια φορά στο στόχαστρο και να λάβει τη νέα απόλυση.

Η διοίκηση του ΕΚΠΑ φυσικά και σε κάθε περίπτωση, είτε αφορά διώξεις φοιτητών, είτε εργαζομένων, ανταποκρίνεται στο ρόλο της εφαρμόζοντας επακριβώς την κυβερνητική πολιτική. Η απόλυσή του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του οργίου πολιτικών και συνδικαλιστικών διώξεων σε εργαζομένους και εκλεγμένους συνδικαλιστές του τελευταίου διαστήματος με στόχο την τρομοκράτηση και τη φίμωση των εργαζομένων. Στο στόχαστρο, οι αγωνιστές εκπαιδευτικοί, υγειονομικοί, εργάτες και εργαζόμενοι από κάθε χώρο δουλειάς που τόλμησαν να σηκώσουν το κεφάλι. Το κράτος και η κυβέρνηση αξιοποιούν το νομικό οπλοστάσιο, όπως διαμορφώθηκε από τους νόμους Χατζηδάκη και Γεωργιάδη ενώ ψήφισαν το νέο αντιδραστικό ποινικό κώδικα, κομμένο και ραμμένο, στα μέτρα των επιδιώξεών τους.

Ποινικοποιούν αγώνες και στοχοποιούν αγωνιστές εργαζόμενους. Μετατρέπουν τη συμμετοχή σε απεργίες και κινητοποιήσεις και την έκφραση προσωπικής άποψης σε ποινικά και πειθαρχικά αδικήματα. Στήνουν σαθρά κατηγορητήρια και βαφτίζουν ένοχες μαζικές συλλογικές αποφάσεις. Αναβαθμίζουν την κρατική καταστολή και τη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής. Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν συνολικά το εργατικό κίνημα και να μετατρέψουν σε κανονικότητα την πειθάρχηση και την υποταγή. Δεν μπορούν πια να χρυσώσουν την επίθεση σπέρνοντας αυταπάτες, έχουν μόνο εργασιακή βαρβαρότητα, φτώχια και πόλεμο να υποσχεθούν. Γι’ αυτό, στρατηγικά προσπαθούν να κάμψουν κάθε δυνατότητα συνδικαλιστικής και συλλογικής δράσης, συγκρότησης αντιστάσεων ενάντια στην αντεργατική επίθεση, την αξιολόγηση και στη διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας.

Καταγγέλλουμε την απόλυση του εργαζόμενου Δημήτρη Αντωνίου και καλούμε στην ανάκλησή της. Με τον αγωνιστή Δημήτρη Αντωνίου έχουμε βρεθεί μαζί στους δρόμους, σε κοινούς αγώνες ενάντια στις συνδικαλιστικές πολιτικές διώξεις (ανάμεσά τους και στη δική του), και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να παρθούν πίσω όλες και να παρθεί πίσω η απόλυσή του.

Η κεντρική πολιτική επιλογή του συστήματος να χτυπήσει το δικαίωμα στην οργάνωση στους χώρους δουλειάς, στη συνδικαλιστική δράση, στην απεργία και τη διαδήλωση αφορά κάθε εργαζόμενο. Ο αγώνας ενάντια στις πολιτικές και συνδικαλιστικές διώξεις είναι ανάγκη να δυναμώσει και να αποκτήσει κεντρικό χαρακτήρα αντιπαράθεσης. Δε θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε!

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ-ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια: