ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (5/10), ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10)

09 Ιουνίου 2024

Μα γιατί τέτοια καΐλα να ψηφίσουμε στις ευρωκάλπες


 Το διάστημα πριν τις Ευρωεκλογές όλοι οι παράγοντες του συστήματος έχουν βαλθεί με κάθε μέσο να μας πείσουν να ψηφίσουμε στις ευρωκάλπες. Διαφημιστικά εταιριών και σποτ του ευρωκοινοβουλίου, ειδικές playlist στο spotify και "υπενθυμίσεις" στο youtube, το fecebook, το tik tok, το instagram και κάθε μέσο κοινωνικής δικτύωσης προσπαθούν να πείσουν τους νέους να βάλουν... Χ στην αποχή και να ψηφίσουν στις κάλπες των ιμπεριαλιστών της ΕΕ. 

Το σύστημα το τελευταίο διάστημα έχει κάνει μια τεράστια καμπάνια ενάντια στην αποχή, μια καμπάνια που επιστρατεύει από τα social media (για να έρθουν κοντά στη νεολαία) μέχρι τον αντικομμουνισμό με βιντεάκια κατοίκων πρώην "κομμουνιστικών δικτατοριών" να λένε πόσο καλή είναι η "δημοκρατική" ΕΕ κόντρα στα απολυταρχικά καθεστώτα. Προσπαθούν να προσδώσουν έναν δημοκρατικό μανδύα στον καθόλα αντιδημοκρατικο και αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ. Προσπαθούν να νομιμοποιήσουν τα εγκλήματα της ΕΕ, την εμπλοκή σε πολέμους όπως αυτό στην Ουκρανία, την στήριξη στην γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού. Προσπαθούν να νομιμοποιήσουν τις πολιτικές της κατάργησης δικαιωμάτων, τις πολιτικές της καταστολής και των μνημονίων. Τις πολιτικές που εγκρίνουν απολύσεις εγγύων γυναικών. Τις πολιτικές των ΚΑΠ της φτώχειας για τους αγρότες, τις πολιτικές της αποβιομηχάνισης της χώρας μας. Για αυτό τους έχει πιάσει τέτοια κάψα να πάει ο κόσμος να ψηφίσει. 

Για αυτό θέλουν ο λαός οι νέοι και οι νέες να στηρίξουν τις εκλογές για ένα κοινοβούλιο φάρσα. Για αυτό θέλουν να εκλεξουμε μαζικά τις 21 γλάστρες που θα μας "αντιπροσωπεύσουν" στο ευρωκοινοβούλιο. Η ευρωβουλή δεν έχει κανένα πραγματικό ρόλο. Το μόνο που κάνει είναι να εγκρίνει τα ψηφίσματα και τους νόμους που προαποφασίζονται στα "πραγματικά" όργανα της ΕΕ, το ευρωπαϊκό συμβούλιο και την ευρωπαϊκή επιτροπή. Η ΕΕ δημιουργήθηκε εξαρχής όχι για κάποια δήθεν συνεργασία των ευρωπαϊκών κρατών, αλλά για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών ιμπεριαλιστικών χωρών και να βοηθήσει στο να καταληστεύεται καλύτερα ο πλούτος των εξαρτημένων όπως η Ελλάδα. Για αυτό και στην αρχή της δεν είχε ούτε εκλογές ούτε τίποτα απλά το κάθε κράτος διόριζει τους ευρωβουλευτές του. Μετά προκειμένου να νομιμοποιήθει στα μάτια του κόσμου έβαλε εκλογές για ένα όργανο χωρίς καμία πραγματική εξουσία. 

Ο δρόμος ο δικός μας του λαού και της νεολαίας είναι λοιπόν μακρυά από την ΕΕ της φτώχειας και της εκμετάλλευσης. Είναι έξω απ τους οργανισμούς των ιμπεριαλιστών και δεν έχει καμία σχέση με τις ψευτοεκλογές τους. Να απέχουμε μαζικά από τις Ευρωεκλογές, να συμμετάσχουμε στους αγώνες για τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει.

ΝΠ


Δεν υπάρχουν σχόλια: