ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10)

18 Ιουνίου 2024

Θεσσαλονίκη | Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τη συντρόφισσα Αφροδίτη Κοτσυφάκη



Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε χθες, Δευτέρα 17 Ιουνίου στο στέκι «Σφεντόνα» στη Θεσσαλονίκη στην εκδήλωση μνήμης και τιμής που διοργάνωσαν οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών για τη συντρόφισσα Αφροδίτη Κοτσυφάκη.

Στις 15 Ιουνίου συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την πρόωρη απώλεια της αξέχαστης Αφροδίτης. Αρκετές δεκάδες σύντροφοι, συναγωνιστές, συνάδελφοι και φίλοι την τίμησαν με την παρουσία και τα λόγια τους.


 

Τις αρχικές τοποθετήσεις εκ μέρους της ΚΟΘ του ΚΚΕ(μ-λ) και των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών ακολούθησαν πολλές άλλες από ανθρώπους που την έζησαν και την γνώρισαν, άλλοι για μεγαλύτερο και άλλοι για μικρότερο χρονικό διάστημα.

Όλοι τόνισαν τη σπάνια πάστα ανθρώπου που αντιπροσώπευε η πρόωρα χαμένη Αφροδίτη μας. Η Αφροδίτη, όπως χαρακτηριστικά ειπωνόταν από όλους, ήταν σπάνια συντρόφισσα, συναγωνίστρια, συναδέλφισσα και φίλη. Πάντα ξεχώριζε για την αφοσίωση και την αυταπάρνησή της στην υπεράσπιση των κομμουνιστικών ιδανικών, στην υπεράσπιση του δίκαιου της εργατικής τάξης και του λαού. Πάντα απλόχερα δοτική έκφραζε με λόγια και πράξεις την αλληλεγγύη της σ’ όποιον και όποια είχε ανάγκη, εμπνευσμένη από την κομμουνιστική κοσμοθεωρία. Δεν έχανε ευκαιρία να υπερασπιστεί με δύναμη και θάρρος κάθε λαϊκό άνθρωπο, εργαζόμενο, συνάδελφο, γείτονα.

Όλοι τόνισαν το απαράμιλλο θάρρος με το οποίο αντιμετώπιζε 25 περίπου χρόνια τους απανωτούς καρκίνους που την «χτύπησαν». Η Αφροδίτη στάθηκε όρθια ως την τελευταία στιγμή.

Όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε, η Αφροδίτη έδινε μαθήματα ζωής και στάσης καθημερινά όλα αυτά τα χρόνια σε όλα τα επίπεδα. Ήταν ένα ζωντανό παράδειγμα μαχητικής κομμουνίστριας και αγωνίστριας με ήθος απαράμιλλο. Γι’ αυτό, και παρά τον πρόωρο θάνατό της, θα μείνει αξέχαστη σε όλους μας.

Κατά τη διάρκεια της σεμνής αλλά πολύ ουσιαστικής συζήτησης προβαλλόταν εικόνες από τη ζωή και την πλούσια δράση της




Δεν υπάρχουν σχόλια: