ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (5/10), ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10)

13 Ιουνίου 2024

Ενας περήφανος Παλαιστίνιος επέστρεψε από την αιχμαλωσία*



Η εικόνα είχε γίνει viral στα κοινωνικά δίκτυα στις αρχές Φλεβάρη. Σιωναζιστής στρατιώτης, ονόματι Γιόσι Γκαμζού, φωτογράφος στο 932 Τάγμα του σιωναζιστικού στρατού, που κατέγραφε τις πολεμικές επιχειρήσεις του τάγματός του στη Λωρίδα της Γάζας και τις ανέβαζε στο κανάλι του στο YouTube, ανέβασε ένα βίντεο που έδειχνε έναν Παλαιστίνιο να σέρνεται με χειροπέδες, να γυμνώνεται, να καθηλώνεται στην καρέκλα με τα χέρια δεμένα στην πλάτη και να βασανίζεται, σε ένα κτίριο στη Γάζα.

Οι φίλοι του σιωναζιστή στρατιώτη άρχισαν να κυκλοφορούν το βίντεο κλιπ στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να καμαρώνουν για το κατόρθωμα των δικών τους. Ξέσπασε σάλος και ο σιωναζιστής στρατιώτης αναγκάστηκε να κλείσει το λογαριασμό του στο Instagram και να απαγορεύσει την πρόσβαση στη σελίδα του στο Facebook, εκτός από τους φίλους του.
 
Εμεινε, όμως, μια φωτογραφία. Η φωτογραφία του Παλαιστίνιου που με αγέρωχο ύφος κοιτάζει στα μάτια τον δήμιο με τα ματωμένα χέρια. Το κορμί του τεντωμένο περήφανα και οι μύες του σφιγμένοι. Ηταν σαν να έλεγε «χτύπα κτήνος, δεν σε φοβάμαι». Χωρίς να το συνειδητοποιούν, οι δήμιοι δημοσίευσαν μια φωτογραφία της αδυναμίας τους να υποτάξουν τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό.

Το Al-Jazeera Net άρχισε να ψάχνει το αρχικό βίντεο, αλλά έβρισκε κλειστούς τους λογαριασμούς που το είχαν δημοσιεύσει. Από την έρευνα προέκυψε το όνομα και η ιδιότητα του σιωναζιστή στρατιώτη, ο τόπος και ο χρόνος. Το βίντεο είχε γυριστεί στα τέλη Δεκέμβρη του 2023 στη γειτονιά Αλ-Ριμάλ στο κέντρο της πόλης της Γάζας και έπαψε είναι διαθέσιμο, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε αν κλικάρετε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=L3eRHg3Cuhs&t=104s

Προχτές, ο Xάμζα Αμπού Χαλίμα (αυτό είναι το όνομα του περήφανου Παλαιστίνιου) απελευθερώθηκε, μετά από σχεδόν έξι μήνες αιχμαλωσίας. Ενα μικρό απόσπασμα από δηλώσεις που έκανε δείχνει την ποιότητα του ανθρώπου, την ποιότητα του παλαιστινιακού λαού:

"Είστε εχθροί μας γιατί είστε στη γη μας. Φύγετε από τη γη μας και δε θα είστε εχθροί μας. Δε θα είστε εχθροί μας ούτε εσείς ούτε οι παραστρατιωτικοί σας που σκοτώνουν παιδιά. Ετσι τους δίνεις ένα μήνυμα. Και η ανθρωπότητα χρειάζεται να το καταλάβει αυτό. Οι εβραίοι της Ισπανίας δεν είναι εχθροί μας, ημών των Παλαιστίνιων. Αν ποτέ ταξίδευα, θα ήταν φίλοι μου που θα βολτάριζα μαζί τους και θα έβλεπα ποδοσφαιρικούς αγώνες μαζί τους. Ομως, άπαξ και καταλαμβάνεις τη γη μας και δολοφονείς τα παιδιά μας, τότε αυτόματα είσαι εχθρός μας. Μπορεί σήμερα να είμαστε αδύνατοι, αλλά με τη βοήθεια του θεού θα δυναμώσουμε. Η νίκη είναι κοντά, θεού θέλοντος. Ο θεός μας υποσχέθηκε τη νίκη.

Δεν έχω τίποτ’ άλλο να πω προς το παρόν. Θα μπορούσα να πω πάρα πολλά, αλλά… Παρακαλώ το θεό να γιατρέψει τις καρδιές όλων των Παλαιστίνιων."




Δεν υπάρχουν σχόλια: