ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (5/10), ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10)

07 Ιουνίου 2024

Μπορούμε άραγε να ζήσουμε χωρίς προστάτες;


    Ο κυριότερος λόγος για τον οποίο κάποιοι θεωρούν ότι πρέπει να είμαστε μέρος της Ε.Ε είναι ότι είμαστε μια μικρή και αδύναμη χώρα που, χωρίς προστάτες,  "θα μας επιτεθεί η Τουρκία" και θα χάσουμε την ελευθερία μας. Για τον ίδιο λόγο πρέπει να είμαστε και μέλη του ΝΑΤΟ και να κάνουμε συμμαχίες ως και με το Διάβολο (Ισραήλ).

    Και; Λύσαμε το πρόβλημά μας; Όχι. Επίσης για τον ίδιο λόγο πρέπει να αγοράζουμε συνεχώς όπλα, γιατί οι ίδιοι που μας λένε ότι είναι "μονόδρομος" οι συμμαχίες, μας ενημερώνουν ότι "αν γίνει το κακό", μάλλον οι σύμμαχοι θα μας αφήσουν μόνους, οπότε πρέπει να χουμε όπλα να πολεμήσουμε... Τα οποία όπλα χρησιμοποιούνται για τα συμφέροντα των "συμμάχων", τον καιρό της "Ειρήνης".

    Με δύο λόγια, η προστασία που χρυσοπληρώνουμε δε διαφέρει και πολύ από αυτή των κάθε είδους εξαρτημένων από τα μεγάλα αφεντικα.

    Ο λαός, λοιπόν, δεν μπορεί να αφήνει την τύχη του σε αυτούς, σε αντίθεση με την αστική τάξη που στηρίζει την ύπαρξή της σε αυτή τη σχέση εξάρτησης. Που ξεπουλάει, κυριολεκτικά, τον τόπο για ένα καλό δικό της μερτικό.

    Ο λαός πρέπει να παλέψει για την Ανεξαρτησία της χώρας. Για σχέσεις φιλίας με τους γειτονικούς λαούς. Για να γίνει αφέντης στον τόπο του. Για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο... Μπορούμε  λοιπόν να ζήσουμε χωρίς προστάτες! Οι προστάτες δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς εμάς.

Α.Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: