08 Ιουλίου 2024

Θεσσαλονίκη | Καταγγελία για την εκκένωση του Αυτοδιαχειριζόμενου Κυλικείου Ιατρικής (Α.Κ.Ι.) του ΑΠΘ!




Καταγγέλλουμε την επιχείρηση εκκένωσης ακόμη ενός πολιτικού στεκιού στον χώρο του ΑΠΘ, αυτή τη φορά του Αυτοδιαχειριζόμενου Κυλικείου Ιατρικής (Α.Κ.Ι.). Πριν λίγες εβδομάδες είχε προηγηθεί, μάλιστα, έκκληση της ΔΑΠ (με την σφραγίδα του Φ.Σ. Ιατρικής) προς το Τμήμα, να γίνει εφαρμογή του νόμου και να εκκενωθεί επιτέλους η συγκεκριμένη κατάληψη. Η κυβερνητική παράταξη μετά την πρωτιά της στις φοιτητικές εκλογές δεν έχασε ευκαιρία να αξιοποιήσει το Δ.Σ. ώστε να "τελειώνει" μια και καλή με οποιαδήποτε φωνή αντιστέκεται εντός της σχολής.






Το τελευταίο διάστημα, η κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην εκκένωση μιας σειράς πολιτικών χώρων, τόσο μέσα στο ΑΠΘ, αλλά και πανελλαδικά (φυσικό ΕΚΠΑ, στέκι Primavera στο ΑΠΘ κλπ). Με την πτώση των φοιτητικών κινητοποιήσεων ενάντια στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, δεν έχασε την ευκαιρία να πάρει τη "ρεβάνς" και να χτυπήσει ακόμη περισσότερο τους φοιτητικούς συλλόγους και την πολιτικοποίηση εντός αυτών.


Οι εκκενώσεις πολιτικών χώρων, οι επανειλημμένες εισβολές αστυνομικών δυνάμεων στο άσυλο, το σπάσιμο φοιτητικών καταλήψεων, τα πειθαρχικά απέναντι σε φοιτητές που συμμετείχαν στις καταλήψεις, η απαγόρευση εκδηλώσεων (πολιτικών και πολιτιστικών) που παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα στο ΑΠΘ, εντάσσονται στο συνολικότερο κλίμα φασιστικοποίησης που προωθεί η κυβέρνηση. Αποτελεί το αναγκαίο συμπλήρωμα μιας πολιτικής που επιχειρεί να καταργήσει τα δικαιώματα της νεολαίας στις σπουδές, στη δουλειά και τη ζωή με δικαιώματα, στην ελευθερία σκέψης και δράσης.


Η εκκένωση πολιτικών στεκιών δεν αφορά μόνο τους χώρους που χτυπιούνται, αλλά συνολικά τους φοιτητικούς συλλόγους και την ίδια την ύπαρξη αυτών. Η υπεράσπισή τους μπορεί να γίνει μόνο μέσα από την ενεργή συμμετοχή μας στις γενικές συνελεύσεις και μέσα από τους αγώνες μας. Είναι ζήτημα σύνδεσης με την πάλη μας ενάντια στους μαζικούς κόφτες του Νέου Προγράμματος Σπουδών, που κλείνουν το δρόμο προς το πτυχίο σε δεκάδες φοιτητές Ιατρικής αυτή τη στιγμή. Είναι ζήτημα σύνδεσης με τις διώξεις και την καταστολή που δέχεται συνολικά ο λαός και η νεολαία που αντιστέκονται, τόσο εντός όσο και εκτός σχολών!


Κάτω τα χέρια από το Άσυλο!
Κάτω το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών!
Όχι στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια!




Δεν υπάρχουν σχόλια: