13 Ιουλίου 2024

«Έκτακτη είδηση: αυτές τις μέρες δεν θα υπάρχει αεροπλανοφόρο στα Χανιά»

Σχεδόν τείνει να μην αποτελεί πλέον βαρυσήμαντη, αρνητική, καθημερινή είδηση στα τοπικά νέα για τα «φίδια στον κόρφο μας». Ο ελλιμενισμός δηλαδή στη Σούδα αμερικανονατοϊκών πυρηνοκίνητων και μη αεροπλανοφόρων και υποβρύχιων. Ολιγοήμερος σταματημός «αναψυχής» (ορισμός της γενετήσιας εκτόνωσης σε Τρούμπες από τους λακέδες) πριν και μετά την εντατική δραστηριότητα τους.

Όπερ μεταφράζεται σε μαζικό, κυριολεκτικό ξεψύχισμα γειτονικών πληθυσμών. Ένα απάνθρωπο μακελειό σειράς λαών και τώρα στη Γάζα. Τη μετατροπή ισάριθμης ακολουθίας χωρών σε γεμάτα από σπαραγμό σπαράγματα και συντρίμμια, καθώς και την κτηνώδη συντριβή του παλαιστινιακού αγώνα για αποτίναξη του σιωνιστικού ζυγού. Το δυναμίτισμα της τοπικής και παγκόσμιας ειρήνης.

Ειδικά μετά τις εξαιρετικά εμπρηστικές αποφάσεις, εξελίξεις στη σύνοδο του ΝΑΤΟ. Εκεί όπου ο τρισάθλιος, γλίσχρος θαλαμηπόλος των ιμπεριαλιστών της δύσης Μητσοτάκης (υπάρχουν όμως και ελεεινότεροι, πχ ο Ζελένσκι) υπερθεμάτισε τη με μεγαλύτερη λύσσα αντιπαράθεση των δυναστών και γαιοκτημόνων της υφηλίου στις εύφορες πια σε πόλεμο πεδιάδες της Ουκρανίας. Αναμέτρηση μάλιστα σε βαθμό που ερωτοτροπεί την πυρηνική σχάση. Απευκταία προφανώς κατάληξη για όλους τους πρωταγωνιστές της φρίκης, εφόσον σε τέτοιο εφιαλτικό ενδεχόμενο θα ισχύει το «αποθανέτω μετά των αλλοφύλων». Μολαταύτα η ανυποχώρητη και κλιμακούμενη επίσης επιμονή των διεθνών φονιάδων στη σύγκρουση τους απεναντίας το καθιστά μια ειμαρμένη προοπτική. Εκδοχή του υπέρτατου φόβου για την ανθρωπότητα, κατά την οποία πιθανόν να επέλθει η νέκρωση του πλανήτη πολύ νωρίτερα από τον γεωλογικό του τέλος, 1 με 2 δισεκατομμύρια χρόνια μετά.

Φρενάρουν την ορμή τους οι δυνάστες για άμεση, γενικευμένη και ολοκληρωτική συμπλοκή σκοντάφτοντας στην «ισορροπία του τρόμου». Μα ταυτόχρονα όλες οι καθόλου αμετροεπείς (τις μελετούν εξονυχιστικά τα επιτελεία, έστω και σε συνθήκες αντιφατικότητας) ενέργειες τους, ωθούν τα πράγματα στο σημείο ΜΗΔΕΝ για την υδρόγειο.

Άλλο τόσο –παράλληλα- συνιστά μια «τετριμμένη» ειδησεογραφία οι αναγγελίες για «οικονομίες πολέμου», προειδοποιήσεις για πολεμικές καταστάσεις (από χείλη κορυφαίων ευρωπαίων αξιωματούχων), εκατέρωθεν απειλές χρήσης στρατηγικών όπλων, ξέφρενες «αμυντικές» δαπάνες. Αγορές μαμούθ σύνεργων καταστροφής από την εκφυλισμένη και γονατισμένη παραγωγικά Ελλάδα με τα κατά τ` άλλα σχεδόν εκμηδενισμένα δημοσιονομικά περιθώρια για τις εργατολαϊκές ανάγκες. Με επιδιώξεις ακόμη δημιουργίας «σιδερένιου θόλου» δήθεν προστασίας μας. Ενώ την ίδια στιγμή οι χυδαίοι ψεύτες μας εμπλέκουν στον πιο επικίνδυνο, θανάσιμο ανταγωνισμό βάζοντας μας έτσι στου χάρου τα δόντια.

Στην Ουάσινγκτον ο πρωθυπουργός μας και άτυπος εκπρόσωπος του Τραμπ το «τερμάτισε» προτείνοντας αύξηση του μερτικού των στρατιωτικών δαπανών στους προϋπολογισμούς των νατοϊκών κρατών. Περιττεύει προφανώς η ανακοίνωση των απαραίτητων, αντίστοιχων, δραστικών περικοπών. Θα τις συναντήσει άλλωστε οδυνηρά ο λαός την επόμενη στα επιδόματα ανεργίας, στα ρημαγμένα νοσοκομεία, στην εκπαίδευση των ταξικών φραγμών, στα ανασφαλή τραίνα, στην ανύπαρκτη προφύλαξη του από τη «μανία» της φύσης.

Ιδού λοιπόν το «πετυχημένο» σύστημα του καπιταλισμού σε όλο του το μεγαλείο. Το στέρημα του ψωμιού για τους λαούς να γίνεται παραπανίσιο μπαρούτι και όλεθρος. Η στυγνότερη εκμετάλλευση να σφιχταγκαλιάζεται με αγριότερη καταστολή, αναβίωση φασισμού, ενεργά ανθρωποσφαγεία και στο βάθος να πλανιέται, αχνοφαίνεται το φάντασμα της πυρηνικής αποτέφρωσης. Εκείνο που θα καταντήσει τη γη ένα κανονικό φάντασμα.

Προχθές (11/7) η Πρωτοβουλία Αντίστασης παρέμβηκε στην πλ. Αγοράς καταγγέλλοντας την επταήμερη επίσκεψη του γιγάντιου ελικοπτεροφόρου USS WASP. Μονάχη της δυστυχώς.

Θα επιμένουμε ακλόνητα να καταδικάζουμε τη συχνή παρουσία των τερατόπλοιων με καθήκον την εξόντωση λαών και Παλαιστινίων. Αναδεικνύοντας τον χαρακτήρα και τις συνέπειες από την εξάρτηση της χώρας μας. Στιγματίζοντας τον ρόλο των καρκινογόνων βάσεων. Συσχετίζοντας τα προηγούμενα με το κλείσιμο κλινικών του παραπαίοντος νοσοκομείου Χανίων. (Μιας και κεφαλαιοκρατικά συμφέροντα, υποτέλεια, εθνικισμός και ιμπεριαλισμός τα πρώτα που σκοτώνουν, είναι βιοτικό επίπεδο και δικαιώματα του λαού και έσχατα τον ίδιο σε θέατρα των αντιδραστικών συρράξεων.) Αποδοκιμάζοντας την ανάμειξη της τυχοδιωκτικής ντόπιας ολιγαρχίας σε ότι μακάβριο σχεδιάζουν τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά της.

Θα συνεχίζουμε αντιπολεμικά, αντιιμπεριαλιστικά και αλληλέγγυα στους υπό γενοκτονία Παλαιστίνιους. Είτε μόνοι μας ή ακόμη καλλίτερα μαζί με τις υπόλοιπες δυνάμεις εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αναρχοαυτονομίας με την ευανάγνωστη δυσκολία (κομψή διατύπωση) ανταπόκρισης στο αυτονόητο. Παρακινώντας τις σταθερά με πνεύμα κοινοδρασιακό.

Για να μην υπάρχει «σιγή νεκροταφείου» σε μια περιοχή και σε μια εποχή, που προορίζεται για …. Νεκροταφείο!

ΚΜ μέλος Πρωτοβουλίας Αντίστασης

Δεν υπάρχουν σχόλια: