ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΔΩ

03 Ιουλίου 2024

Μαζική και μαχητική συγκέντρωση και πορεία στην Ηγουμενίτσα από εκπαιδευτικούς και αλληλέγγυους ενάντια στις διώξεις.

Δεκάδες συνάδελφοι και αλληλέγγυοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην προσπάθεια τρομοκράτησης και κατασκευής δίωξης κατά αγωνιστών εκπαιδευτικών και συγκεκριμένα της συναδέλφισσας Ρέας Γραμματά, μέσω ενός σκηνοθετημένου και στημένου κατηγορητηρίου. Το κάλεσμα στα γραφεία της διεύθυνσης έγινε από το ΔΣ του ΣΕΠΕ Θεσπρωτίας, αλλά στηρίχτηκε από τις Αγωνιστικές Κινήσεις, καθώς το ΔΣ συμμετείχε σχεδόν με τα μισά μέλη του, απλώς για να βγει από την υποχρέωση! Η απροθυμία του εξάλλου φάνηκε και όταν αρνήθηκε να κάνει πορεία, διαχωρίζοντας τη θέση του. 

 

Στη συγκέντρωση πέρα από τον πρόεδρο του συλλόγου, διαβάστηκαν ανακοινώσεις από συνδικαλιστικά και εργατικά σχήματα και ακούστηκαν συνθήματα καταγγελίας της βιομηχανίας διώξεων -που θέλει να βγάλει στην παρανομία τη συνδικαλιστική δράση και να μετατρέψει τα σωματεία σε γλάστρες- και απαίτησης να σταματήσει κάθε προσπάθεια κατασκευής πειθαρχικών παραπτωμάτων. Επίσης διαβάστηκε από γονέα κείμενο συμπαράστασης στη συναδέλφισσα υπογεγραμμένο από δεκάδες γονείς μαθητών της. Ανακοινώσεις επίσης βγήκαν από την ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας και τον σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ. 


Η πορεία που ακολούθησε στους δρόμους της πόλης ήταν μαχητική και έκανε γνωστό το ζήτημα πλατιά. Η συμμετοχή εκπαιδευτικών, γονέων, εργαζόμενων και νέων ήταν ενθαρρυντική και δείχνει τους αγώνες που πρέπει να συγκροτήσει ο λαός για να σπάσει την καταστολή και να κερδίσει δικαιώματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: