19 Σεπτεμβρίου 2024

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ | ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠ΄ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠ΄ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

 


Μερικές χιλιάδες κόσμου (με αισθητά λιγότερη μαζικότητα απο την προηγούμενη χρονιά) πορεύτηκαν χτες Τετάρτη 18/9, στους δρόμους του Κερατσινίου και της Νίκαιας, με αφορμή την επέτειο των 11 χρόνων από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τον Ρουπακιά, στέλεχος της Χρυσής Αυγής. Άνθρωποι όλων των ηλικιών τίμησαν τη μνήμη του Παύλου, διαδηλώνοντας ενάντια στη βάρβαρη πολιτική του συστήματος και στο δεκανίκι του, το φασισμό.

Η διαδήλωση ξεκίνησε από το μνημείο του Π. Φύσσα και κατέληξε στη Μάντρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς. Οι δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονταν περιμετρικά στις κεντρικές αρτηρίες, ενώ το ελικόπτερο, το οποίο έκανε αισθητή την παρουσία του στην περιοχή, για να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας στους κατοίκους, από το μεσημέρι, συνέχισε να περιπολεί μέχρι αργά τη νύχτα.

Στη συγκέντρωση και τη διαδήλωση συμμετείχαν πολιτικές οργανώσεις (ΚΚΕ(μ-λ), ΝΑΡ, ΟΚΔΕ, ΔΕΑ, Μ-ΛΚΚΕ, ΣΕΚ, ΕΕΚ, ΜΕΡΑ 25, ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ΟΡΜΑ, ΟΚΔΕ – ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ) και μπλοκ του α/α χώρου. Επίσης με μπλοκ κατέβηκαν σχήματα γειτονιάς (ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ), δημοτικά σχήματα (ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ), πρωτοβάθμια σωματεία (ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ, Η ΠΡΟΟΔΟΣ, ΝΟΣ. ΑΓ. ΣΑΒΒΑΣ, ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ), το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ, φοιτητικοί σύλλογοι (ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ, ΣΕΜΦΕ, ΦΥΣΙΚΟ, ΜΗΧ. ΜΗΧ. ΗΜΜΥ, ΝΑΥΠΗΓΩΝ, ΠΟΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΝΟΜΙΚΗ), ο πολιτιστικός σύλλογος (ΤΕΡΨΙΧΩΡΟΣ), οι συντονιστικές επιτροπές μαθητών Πειραιά, ο ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν στη διαδήλωση με πανό. Είναι αυτοί οι οποίοι αφού φτωχοποίησαν το λαό με το μνημόνιο που υπέγραψαν, όσο ήταν κυβέρνηση, με κάθε ευκαιρία δηλώνουν την διάθεσή τους για απόλυτη προσαρμογή στις απαιτήσεις των καπιταλιστών – ιμπεριαλιστών.

Το μπλοκ του ΚΚΕ(μ-λ) συμμετείχε στη διαδήλωση με αντιφασιστικά συνθήματα, καταδεικνύοντας τον ρόλο των φασιστών, σαν εφεδρεία του συστήματος ενάντια στους λαϊκούς αγώνες, αλλά και με αντιιμπεριαλιστικά και υπέρ του αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για λευτεριά, ενώ προέβαλε και το ζήτημα της προοπτικής με το σύνθημα «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΌΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ». Παράλληλα μοίρασε και πλήθος προκηρύξεων. Στο σημείο του Μπλόκου της Κοκκινιάς έγινε απ΄ τη ντουντούκα μια αναφορά τιμής στους αγώνες του λαού μας, ενώ φωνάχθηκαν συνθήματα για το Μπλόκο και την αντιφασιστική και προσφυγική ιστορία της γειτονιάς.

Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ συμμετείχε στη διαδήλωση με πανό, προκήρυξη και διάβασμα ανακοίνωσης στη συγκέντρωση, ενώ είχε πραγματοποιήσει παρέμβαση και στο φεστιβάλ στα Λιπάσματα.

Απέναντι στη συστημική εφεδρεία του φασισμού αλλά και στην κυρίαρχη πολιτική της φασιστικοποίησης, μόνο οι μαζικοί λαϊκοί αγώνες μπορούν να βάλουν φραγμό!


Δεν υπάρχουν σχόλια: