16 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΑΛΑΜΑΣ 15/9 | Συλλαλητήριο καταγγελίας και διεκδίκησης



Συλλαλητήριο για τον ένα χρόνο από τον DANIEL έγινε το πρωί της Κυριακής 15/9 στην κεντρική πλατεία του Παλαμά. Στο συλλαλητήριο καλούσαν με κοινό κάλεσμα διάφοροι φορείς του νομού, μετά από ανοιχτή σύσκεψη που έγινε την περασμένη εβδομάδα. Με πανό συμμετείχαν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων-ΕΟΑΣΚ, ο Εμπορικός Σύλλογος Παλαμά, ο Αγροτικός Σύλλογος Παλαμά, το Εργατικό Κέντρο, η Ένωση Ιατρών και Σωματείο Εργαζομένων Κ.Υ., η ΕΛΜΕ Καρδίτσας, Εργατικά Σωματεία, πλημμυροπαθείς από το Βλοχό κ.α.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν συμβολικά και αγρότες με τρακτέρ ενώ «έλαμψαν δια της απουσίας τους» οι θεσμικοί φορείς του τόπου (βουλευτές, Δήμος Παλαμά, Περιφέρεια κ.α.). Από την άλλη βέβαια, ήταν «παρούσα» η κυβέρνηση με την επιδεικτική παρουσία αστυνομίας και ΜΑΤ που κατάντησαν πλέον «θεσμός» απέναντι σε κάθε λαϊκή και νεολαιϊστικη κινητοποίηση. Στο συλλαλητήριο συμμετείχε και το ΚΚΕ(μ-λ) με πλατύ μοίρασμα προκήρυξης τόσο στο χώρο της συγκέντρωσης όσο και στα καφενεία γύρω από την πλατεία.
 
Από τις ομιλίες, κυρίως των ντόπιων, έβγαινε η απόγνωση, η οργή και η αγανάκτηση για τις κούφιες υποσχέσεις και την πολιτική της κυβέρνησης που ένα χρόνο μετά τις πλημμύρες τα προβλήματα αντί να λυθούν γιγάντωσαν και η κατάσταση είναι χειρότερη από πέρυσι. Όπως γράφει και η προκήρυξη που μοιράστηκε από το ΚΚΕ(μ-λ) «οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου κατάντησαν την Καρδίτσα τον 2ο φτωχότερο Νομό της χώρας και την Ελλάδα τη 2η φτωχότερη χώρα στην ΕΕ-27! Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν έχουν να αντιμετωπίσουν «ακραία καιρικά φαινόμενα» αλλά μια ακραία ταξική και ακραία αντιλαϊκή πολιτική που αδιαφορεί για το βιός και τη ζωή του λαού, που λεηλατεί και ρημάζει το παρόν και το μέλλον μας. Τίποτα δεν έχουμε να περιμένουμε από τα κόμματα του κεφαλαίου. Ο λαός μπορεί να ελπίζει μόνο στην πάλη του. Ενάντια στη φτωχοποίηση και στο ξεκλήρισμα, για την ανατροπή της αντιλαϊκής-εγκληματικής πολιτικής. Για άμεσα μέτρα στήριξης, για αποκατάσταση των ζημιών, για αποζημιώσεις στο 100%. Για να ξελασπώσει η ζωή μας, για να ξελασπώσει το αύριο το δικό μας και της νέας γενιάς!»
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: