ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10)

25 Σεπτεμβρίου 2024

ΗΡΑΚΛΕΙΟ | Κάλεσμα σε αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική σύσκεψη Παρασκευή 7μ.μ. στο Εργατικό κέντρο Ηρακλείου


Στους 569 οι νεκροί στον Λίβανο από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς , ανάμεσά τους 50 παιδιά και 1.835 τραυματίες. Πρόκειται για τον βαρύτερο απολογισμό από τον τελευταίο πόλεμο μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ το 2006. Έναν χρόνο μετά τον Οκτώβρη του 2023 συνεχίζεται η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, συνεχίζεται και η ηρωική Παλαιστινιακή Αντίσταση.  

Τα "σχέδια ειρήνευσης" που προωθούνται από τις ΗΠΑ είναι υποκριτικά αφού υποστηρίζουν τους σιωνιστές, με αποτέλεσμα να έχει γίνει επέκταση του πολέμου σε Λίβανο, Συρία, Υεμένη και Ιράν πυροδοτώντας μία επικίνδυνη πολεμική ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή. Την ίδια στιγμή, ο συνεχιζόμενος άδικος πόλεμος στην Ουκρανία εντάθηκε μέσα στο καλοκαίρι. Η εμπλοκή της χώρας μας σ' αυτό το "κεντρικό" πολεμικό μέτωπο έχει βαθύνει παραπέρα, με παραχώρηση στρατιωτικών βάσεων, εξοπλισμού και κάθε είδους "διευκολύνσεων" στους νατοικούς, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Είναι απαραίτητο να παρθεί από κοινού πρωτοβουλία για δράσεις, το αμέσως επόμενο διάστημα, ενάντια στην επιχείρηση "αφανισμού" του Παλαιστινιακού λαού και υπεράσπισης του ηρωικού του αγώνα, αλλά και στην εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή, καθώς και στα συνολικότερα πολεμοχαρή σχέδια και αντιπαραθέσεις των ιμπεριαλιστών.

Αντίστοιχες πρωτοβουλίες έχουν παρθεί και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες.

Μπροστά σε αυτή την αναγκαιότητα, καλούμε οργανώσεις - συλλογικότητες - ανένταχτους αγωνιστές, σε συζήτηση για τον καθορισμό δράσεων, την Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη στις 7 μμ στο εργατικό κέντρο Ηρακλείου. 

Ηράκλειο - Κ.Κ.Ε. (μ-λ)




Δεν υπάρχουν σχόλια: