12 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ | Ανεπιθύμητο το πολεμικό πλοίο στη Σούδα και οι αμερικανοί πεζοναύτες στον τόπο μας

Ελλιμενίστηκε στο λιμάνι της Σούδας το αμερικανικό ελικοπτεροφόρο “USS WASP” για την «αναψυχή» και την «ξεκούραση» του πληρώματος του. Για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα, δένει στην πόλη ένα από τα τερατόπλοια των μεγαλύτερων φονιάδων των λαών. Το συγκεκριμένο μάλιστα, πρόσφερε τις υπηρεσίες του το τελευταίο διάστημα, καλύπτοντας και ενισχύοντας τις επιχειρήσεις του Ισραηλινού στρατού στη γενοκτονική σφαγή που διεξάγει απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό. 

Την ίδια στιγμή λοιπόν που ο τοπικός τύπος έσπευσε να παρουσιάσει τις εντυπωσιακές επιχειρησιακές δυνατότητες αυτού του φονικού εξαρτήματος της πολεμικής μηχανής των ΗΠΑ, το μαντρόσκυλο των ΗΠΑ, το Ισραήλ, πραγματοποίησε άλλη μια εκατόμβη νεκρών στη Γάζα βομβαρδίζοντας καταυλισμό προσφύγων σε ανθρωπιστική ζώνη. 

Την ίδια στιγμή που οι εδώ τοπικές αρχές παρέχουν για άλλη μια φορά κάθε είδους διευκόλυνση στους αμερικανούς ράμπο που θα κυκλοφορούν «αλιμπερτοί» στην πόλη, οι επίσημοι νεκροί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς ένα χρόνο μετά την έναρξη του πολέμου, ανέρχονται τους 41,000, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά, ενώ η πείνα, η δίψα και οι αρρώστιες θερίζουν τον λαό της Γάζας. 

Σύσσωμο το πολιτικό σύστημα, όντας στη “σωστή πλευρά της Ιστορίας” βρίσκεται ομόψυχα στο πλάι των φονιάδων ιμπεριαλιστών βαθαίνοντας συνεχώς την εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικά μέτωπα προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Πλέον όχι μόνο δίνοντας όλη τη χώρα ως βάση εφόρμησης αλλά και με ενεργό ρόλο όπου και όταν τους ζητηθεί (συμμετοχή στην επιχείρηση «Ασπίδες» με την φρεγάτα «Ψαρά» στην Ερυθρά θάλασσα και το στρατηγείο Λάρισσας ως κέντρο ελέγχου, συστοιχία Πάτριοτ στη Σαουδική Αραβία ενάντια στο Ιραν, κλπ). Στον τόπο μας, ο καρκίνος της βάσης της Σούδας, ιδιαίτερα μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και με την εξελισσόμενη σφαγή που συντελείται στην Παλαιστίνη, ολοένα και απλώνεται βουλιάζοντας από τα κάθε λογής πολεμικά σιδερικά που έχουν μονιμοποιήσει την παρουσία τους εδώ. 

Αυτή η ολιτική που έχει υπηρετηθεί από όλες τις κυβερνήσεις , είναι επικίνδυνη για τον λαό μας και βάζει τη χώρα στο στόχαστρο αντιποίνων. Άλλωστε πρόσφατο είναι το παράδειγμα της Κύπρου και των απειλών της Χεζμπολάχ του Λιβάνου για τις στρατιωτικές διευκολύνσεις που παρέχει στο Ισραήλ.

Εμείς, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, ο λαός αυτής της πόλης πρέπει να αντισταθούμε στην συνεχιζόμενη μετατροπή του τόπου μας σε ορμητήριο πολέμου των αμερικανονατοικών. Να παλέψουμε για την απεμπλοκή της χώρας μας από τα σφαγεία των ιμπεριαλιστών. Να ενισχύσουμε το αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα στον τόπο μας. Αυτή είναι η πραγματική και πιο ουσιαστική αλληλεγγύη που μπορούμε να δώσουμε στον αντιστεκόμενο Παλαιστινιακό λαό.     

Χανιά, 10/09/2024

Π Ρ Ω Τ Ο Β Ο Υ Λ Ι Α   Α Ν Τ Ι Σ Τ Α Σ Η Σ  Χ Α Ν Ι Ω Ν

Αναδημοσίευση από protovouliantistasis.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: