ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (5/10), ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10)

24 Σεπτεμβρίου 2024

Όταν το να πουλάς ρίγανη είναι πιο επικίνδυνο από το να πουλάς ναρκωτικά…

 Ο τίτλος είναι κάπως ειρωνικός και σαρκαστικός, αν και καθόλου αστείο δεν είναι το γεγονός που συνέβη έξω από την λαϊκή αγορά της Τούμπας, την Τετάρτη 11/9, στο ύψος της Αγίας Βαρβάρας. Συγκεκριμένα, δύο άτομα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κάνανε έλεγχο σε μια κυρία που πουλούσε ρίγανη και άλλα μπαχαρικά, έξω από τη λαϊκή, καταλήγοντας να της επισημαίνουν να μην ξαναέρθει, γιατί θα της φορτώσουν  πρόστιμο χιλίων ευρώ(!) καθώς δεν έχει τα ανάλογα χαρτιά. Λίγο μετά, υπό την καθοδήγηση της ασφάλειας, έφτασε  και η δημοτική αστυνομία για να κάνει έλεγχο στους υπόλοιπους μικροπωλητές, πέριξ της λαϊκής. Το μόνο θετικό, σε όλη την ιστορία είναι ότι ο απλός κόσμος που βρέθηκε στην περιοχή συμπαραστάθηκε στη γυναίκα αυτή και κατέκρινε την επέμβαση της αστυνομίας.

Ας δούμε τι γίνεται όμως και σε άλλες περιοχές. Στην Καλαμαριά αστυνομικοί κάνουν συνεχώς περιπολίες και ελέγχους στα νέα παιδιά που κάνουν βόλτα. Στην λαϊκή της Ξηροκρήνης, στην πλατεία 12 Αποστόλων και στις γύρω περιοχές γίνονται συνεχώς έλεγχοι ειδικά σε πρόσφυγες και μετανάστες. Επιπλέον, ο νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει δηλώσει ήδη πως θα πάρει μέτρα ενάντια στους μουσικούς και τους μικροπωλητές στην παραλία, που κατά τη γνώμη του ασχημαίνουν την εικόνα της πόλης στα μάτια των τουριστών, μιας και ο τουρισμός είναι η «βαριά βιομηχανία» της χώρας μας.

Η πολιτική του συστήματος οδηγεί τον λαό μας και τη νεολαία στην εξαθλίωση, στη φτώχεια στην ανεργία, ενώ η ντόπια αστική τάξη είναι έτοιμη να μας θυσιάσει σαν κρέας για τα κανόνια, για τα συμφέροντα των αμερικάνων και ευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Είναι αυτή η πολιτική που οδηγεί τον λαό στο να προσπαθεί να βγάλει ένα κομμάτι ψωμί με όποιο τρόπο μπορεί. Το περιβάλλον που δημιουργείται είναι ασφυκτικό. Τρομοκρατούν τον λαό γιατί ξέρουν ότι υπάρχει συσσωρευμένη οργή και ότι κάποια στιγμή θα προσπαθήσει να αντιδράσει, όπως έδειξαν και οι κινητοποιήσεις ενάντια στον νόμο Πιερρακάκη, όπως έδειξαν και οι κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό σε όλο τoν κόσμο.

Στον δρόμο να σπάσουμε την τρομοκρατία! Μόνο μέσα από την μαζική πάλη για ψωμί, δουλειά, σπουδές και άλλα δικαιώματα που μας πήραν πίσω, όλα αυτά τα χρόνια, θα σπάσει ο τσαμπουκάς των οργάνων καταστολής και του συστήματος.

Β.Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: