ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10)

27 Σεπτεμβρίου 2024

ΑΘΗΝΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ

Μαζική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 26/9 έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία, η οποία καλέστηκε από οργανώσεις και συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικης Αριστεράς, μεταξύ των οποίων το ΚΚΕ(μ-λ), ως μια άμεση-πρώτη καταγγελία στη νέα σφαγή του κράτους-δολοφόνου των σιωνιστών. Οπου ενώ συνεχίζει την γενοκτονία απέναντι στον λαό της Παλαιστίνης, αιματοκυλάει τώρα και τον λαό του Λιβάνου. Μια σφαγή που μετράει, μόνο μέσα σε μια μέρα, πάνω από 550 νεκρούς, μεταξύ των οποίων πολλοί άμαχοι, γυναίκες και παιδιά. Μια σφαγή που γίνεται με την στήριξη - συνενοχή των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και του ελληνικού κράτους και την "κάλυψη" από την μεριά των συστημικών ΜΜΕ, που αν και όταν αναφέρονται σε αυτή, "βλέπουν" αντιπαράθεση του Ισραήλ με την "τρομοκρατία" της Χεζμπολάχ.

Ακολούθησε πορεία μέχρι το μετρό της Πανόρμου, όπου συμμετείχαν με πανό το ΚΚΕ(μ-λ), ο Διαρκής Αγώνας, ο πολιτικός χώρος Ηλέκτρα Αποστόλου, η Ταξική Αντεπίθεση και άλλες συλλογικότητες.
Άκρως προβληματική είναι η στάση των υπόλοιπων δυνάμεων της Αριστεράς, όπου απείχαν από το κάλεσμα επικαλούμενες τους αρνητικούς συσχετισμούς του κινήματος... Η υποτίμηση του ζητήματος και της ανάγκης άμεσης καταγγελίας του λουτρού αίματος, καθώς και η αλά καρτ αναφορά στους αρνητικούς συσχετισμούς της περιόδου, που από ότι φαίνεται οι οργανώσεις αυτές δεν θεωρούν ότι πρέπει να συμβάλλουν στην διαμόρφωση τους, δείχνει ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα τους η πάλη για ανάπτυξη αντιιμπεριαλιστικού- αντιπολεμικού κινήματος στην χώρα, που θα σταθεί ουσιαστικά αλληλέγγυο στους λαούς που σφαγιάζονται. Οι πολιτικές προτεραιότητες που φαίνονται και από την ακόμη πιο αρνητική στάση διαφόρων δυνάμεων, που ευθύνεται για την κατάληξη δύο διαφορετικών καλεσμάτων καταγγελίας ενόψει της συμπλήρωσης ενός έτους από τη νέα γενοκτονία στην Γάζα.

Επόμενο ραντεβού είναι η συγκέντρωση-διαδήλωση αλληλεγγύης την Δευτέρα 7/10 στις 7μμ στο Πάρκο Ελευθερίας (Σταθμός Μέγαρο Μουσικής).
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: