03 Σεπτεμβρίου 2024

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ | Γενική Συνέλευση εργαζομένων στο ΓΝΑ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»



Περίπου 50 με 60 εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν σήμερα στο αμφιθέατρο του ΓΝΑ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», με κύριο θέμα συζήτησης τις 24ωρες καθημερινές εφημερίες που σχεδιάζει το υπουργείο για τα νοσοκομεία της Αττικής. Έτσι πρόκειται να αντιμετωπίσει, τάχα, το πρόβλημα που δημιουργείται στα επείγοντα, όπου άρρωστοι με σοβαρά προβλήματα υγείας περιμένουνε ακόμα και 20 ώρες για να πάνε σε κρεβάτι ή και ράντζο.

Βέβαια, η κυβέρνηση ξέρει πολύ καλά -όπως ξέρουν και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία- ότι οι περισσότερες ώρες εφημερίας απαιτούν και περισσότερο προσωπικό, όμως αρνείται να κάνει προσλήψεις. Έτσι είναι σίγουρο, ότι αν εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τις συνθήκες δουλειάς των εργαζομένων και θα χειροτερέψει κι άλλο τις ήδη υποβαθμισμένες συνθήκες νοσηλείας των ασθενών.

Γι' αυτό και ήταν δύσκολο ακόμα και για τη ΔΑΚΕ να πει ότι δεν υπάρχει θέμα. Το μόνο που ισχυρίστηκε είναι ότι μιλάμε επί διαρροών και δεν ξέρουμε ακόμα τα ακριβή σχέδια του υπουργείου.

Μόνο που οι εργαζόμενοι ξέρουν ήδη ότι το υπουργείο δεν ενδιαφέρεται ούτε για το καλό το δικό τους ούτε για την περίθαλψη των ασθενών. Αυτό που ψάχνει είναι τρόπους για να εντείνει το χτύπημα στο δικαίωμα όλου του λαού σε πλήρη και δωρεάν περίθαλψη, για να εντατικοποιεί ακόμα περισσότερο τη δουλειά των εργαζομένων στα νοσοκομεία, για να κερδίζει όλο και περισσότερα το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Η ανατροπή αυτών των σχεδίων απαιτεί να πάρουμε την κατάσταση στα δικά μας χέρια. Να πάρουμε αποφάσεις αγώνα, σε συνεργασία και με άλλα νοσοκομεία, σε κοινό μέτωπο μαζί τον λαό, ενάντια στην αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική στην περίθαλψη. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος που θα οδηγήσει σε νίκες, όπως ανέφερε στην τοποθέτησή της η Ταξική Πορεία.

Απόφαση της συνέλευσης, εκτός από το ότι διαφωνούν οι εργαζόμενοι με τις περισσότερες ώρες γενικής εφημερίας, ήταν και στάση εργασίας στις 19 Σεπτεμβρίου, τις ώρες της οποίας θα ανακοινώσει το Δ.Σ. του συλλόγου...


Αναδημοσίευση από Ταξική Πορεία 

Δεν υπάρχουν σχόλια: