ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (5/10), ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10)

30 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ | Κάλεσμα σε σύσκεψη ενάντια στις συνδικαλιστικές και πολιτικές διώξεις

  


Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής

( ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ | ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ | ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ )

ΠΕΙΡΑΙΑΣ,  Σεπτέμβριος 2024  enotitaantistasianatropi@gmail.com



Η πολιτική των διώξεων συνεχίζεται και εντείνεται. Το είχαμε επισημάνει από την αρχή ότι οι διώξεις δεν έχουν στόχο κάποιους λίγους συνδικαλιστές αλλά ολόκληρο τον κλάδο των εκπαιδευτικών, τη νεολαία και το λαό. Ενδεικτικά:

· Μέσα στο καλοκαίρι επιδόθηκαν οι κλήσεις σε δεκάδες νεοδιόριστους συναδέλφους μας για τη συμμετοχή τους στην Απεργία Αποχή και την άρνησή τους να ενταχθούν στην αξιολογική διαδικασία, σε διάφορες περιοχές της χώρας (Ροδόπη, Κοζάνη, Κιλκίς, Χανιά, Λάρισα).

· Στον Πειραιά στέλνονται μέιλ στους νεοδιόριστους συναδέλφους που τους ζητάνε να ενημερώσουν αν προτίθενται ή όχι να συμμετάσχουν στην διαδικασία αξιολόγησης, προκειμένου, όπως λένε, «να επιτευχθεί ο απαραίτητος συντονισμός με τους Σ.Ε.», θέτοντας παράλληλα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια και απαιτώντας άμεση απάντηση.

· Στις ήδη υπάρχουσες διώξεις στον Πειραιά προστέθηκε μία ακόμη, φρονηματικού τύπου, παραπομπή σε συνάδελφο ο οποίος είχε δηλώσει στον Προϊστάμενο ότι είναι ενάντια στην αξιολόγηση και θα συνταχθεί με τις αποφάσεις του κλάδου.

· Στη Θεσσαλονίκη 7 συνάδελφοι διώκονται για τη συμμετοχή τους στην Α/Α ενάντια στο θεσμό των μεντόρων και συντονιστών.

· Στην Ηγουμενίτσα γίνεται προσπάθεια ποινικοποίησης και απαγόρευσης συνδικαλιστικής δράσης ενεργού μέλους του σωματείου.

· Παράλληλα, η εκδικητική απόλυση του Δημήτρη Αντωνίου βρίσκεται σε ισχύ.

  Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!

Με νέες κινηματικές πρωτοβουλίες θα απαντήσουμε τις προκλήσεις του υπουργείου και της κυβέρνησης. Στους δρόμους του επίμονου αγώνα θα αναμετρηθούμε για να νικήσουμε. Με ένα πλατύ μέτωπο λαϊκών σχημάτων, συλλογικοτήτων και εργαζόμενων, νεολαίων και αγωνιστών/τριών, να οργανώσουμε τα μικρά και μεγάλα βήματα μέχρι ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ!

Θυμίζουμε πως μέχρι τώρα η πρωτοβουλία ενάντια στις διώξεις (που υπογράφει «Συνδικαλιστικές Οργανώσεις & Κινήσεις, Συλλογικότητες – Κινήσεις γειτονιάς») έχει κάνει δύο επιτυχημένες μαζικές κινητοποιήσεις στον Πειραιά και στην Αθήνα και μια μαζική πλούσια εκδήλωση στη Νομική.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ στη σύσκεψη της πρωτοβουλίας ενάντια στις διώξεις, την Δευτέρα, 30/9, στις 18:00 στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά (3ο ΓΕΛ Πειραιά, Μαυρομιχάλη 14)

Δεν υπάρχουν σχόλια: