12 Σεπτεμβρίου 2024

Να επιστρέψει άμεσα στη δουλειά ο Δημήτρης Αντωνίου! - Συγκέντρωση στην Επιθεώρηση Εργασίας στην Αγία Παρασκευή


Δεκάδες εργαζόμενοι του ΕΚΠΑ, φοιτητές και αλληλέγγυοι πλαισίωσαν τη σημερινή συγκέντρωση έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας στην Αγία Παρασκευή στην Αθήνα, στηρίζοντας το σχετικό αίτημα του απολυμένου εργαζομένου και συνδικαλιστή Δημήτρη Αντωνίου. 

Μοιράζοντας κείμενο ενημέρωσης του κόσμου που περνούσε και φωνάζοντας συνθήματα, άσκησαν πίεση στη συνεδρίαση της σχετικής επιτροπής που εξετάζει το θέμα για την δικαίωση του αγωνιστή. Τη συγκέντρωση στήριξαν μέλη της Ταξικής Πορείας.

Την εργοδοσία εκπροσώπησαν δύο δικηγόροι, με την μια να είναι ιδιαίτερα επιθετική. Από την πλευρά του εργαζόμενου παραβρέθηκαν ο δικηγόρος του, οι γονείς του, ο πρόεδρος του συλλόγου διοικητικού προσωπικού του ΕΚΠΑ καθώς και άλλοι συνδικαλιστές που τοποθετήθηκαν κατάλληλα. 

Η ενημέρωση που έγινε μετά το πέρας της όλης διαδικασίας είναι ότι δόθηκε μια καθαρή εικόνα του όλου ζητήματος στις επιθεωρήτριες εργασίας που το έχουν αναλάβει, ενώ κατατέθηκαν και νέα έγγραφα από την εργοδοτική πλευρά αλλά κι επί πλέον στοιχεία από πλευράς εργαζόμενου. Στη βάση αυτή, δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία αλλά θα συνεχιστεί στις 2 Οκτωβρίου στις 11.30' το πρωί στον ίδιο χώρο.

Εκτίμηση δεν είναι εύκολο να γίνει για το αποτέλεσμα, καθόσον αποκαλύφθηκε ότι οι υπεύθυνοι του Πανεπιστημίου της Αθήνας "δέχονται πιέσεις άνωθεν", πράγμα που ενδεχομένως συμβαίνει και με την Επιθεώρηση Εργασίας. Η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη, αλλά και ο αγώνας των ίδιων των εργαζομένων πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί, καθώς διαφαίνεται ότι ο εργαζόμενος έχει στοχοποιηθεί από την κυβερνητική εξουσία και, ακόμη κι αν κερδίσει μια ακόμη ανανέωση της σύμβασής του, το ίδιο σκηνικό είναι πολύ πιθανόν να ξανασυμβεί με τη λήξη της. 

Να επιστρέψει άμεσα στη δουλειά ο Δημήτρης Αντωνίου!

Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας στο ΕΚΠΑ! 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: