08 Σεπτεμβρίου 2024

Για τη φετινή κινητοποίηση με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ

Χιλιάδες νέοι, εργαζόμενοι, φοιτητές, εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΔΕΘ, που συνοδεύτηκε από δηλώσεις και εξαγγελίες μόνιμης εξαθλίωσης για το λαό. Η διαδήλωση της ΔΕΘ, ως εκκίνηση των κινητοποιήσεων μετά το καλοκαίρι, θα πρέπει να βρει συνέχεια στις καθημερινές μάχες για τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα, αλλά και τους κινδύνους που γεννούν οι αιματοβαμμένοι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί. Αυτό ήταν και το περιεχόμενο των παρεμβάσεων του ΚΚΕ(μ-λ) εν όψει της κινητοποίησης. 


Οι διάφορες συγκεντρώσεις και πορείες κρίνονται φέτος υποτονικές, μέσα σε ένα γενικό κλίμα αποκλιμάκωσης των αγώνων, και χωρίς τη συμμετοχή άλλων ετών από πλατιές μάζες. Επίσης, αξίζει να τονιστεί ότι η απουσία... εκλογικών διεργασιών, έπαιξε ρόλο στην ανάγκη εμφάνισης κάποιων δυνάμεων ως «αντιπολίτευση», με ανάλογα αποτελέσματα στη μεταφορά διαδηλωτών από άλλες πόλεις. Παρόλα αυτά, ένας σημαντικός αριθμός διαδηλωτών πορεύτηκε μέχρι την Έκθεση, ακόμα και υπό δυνατή βροχή.

Το ΚΚΕ(μ-λ) με σημείο συγκέντρωσης την Καμάρα, συγκρότησε αξιόλογο, μαχητικό και μαζικό μπλοκ, που άφησε θετικές εντυπώσεις στον κόσμο που συμμετείχε. Φωνάχτηκαν συνθήματα ενάντια στην επίθεση, ενάντια στον ιμπεριλισμό και υπέρ του παλαιστινιακού λαού, αλλά και για τα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Διακινήθηκε το νέο φύλλο της «Προλεταριακής Σημαίας».

Σημαντική παρουσία είχαν τα μέλη της Παλαιστινιακής κοινότητας, δίνοντας τα χρώματα της Παλαιστίνης, ενώ το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» ήχησε δυνατά.


Η αστυνομοκρατία ήταν προκλητική, τόσο κατά τη διάρκεια της πορείας όπου περικύκλωσε τα μπλοκ, όσο και μέσα στην πόλη κατά τη διάρκεια της βδομάδας, όπου είχε προκλητική παρουσία. Να σημειωθεί ότι η αστυνομία έκλεισε τους δρόμους σε μεγάλη απόσταση από το κέντρο, δυσκολεύοντας σημαντικά την πρόσβαση, ενώ προχώρησε και σε ελέγχους, «προληπτικές προσαγωγές» και γενικά σε τρομοκράτηση νέων ανθρώπων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: