21 Σεπτεμβρίου 2024

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς;



1. Πες μου τον φίλο σου, να σου πω ποιος είσαι 

Ανακοινώθηκε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός -μεταξύ των άλλων- θα συναντηθεί με τον ομόλογό του του Ισραήλ, στο περιθώριο της επικείμενης γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ στη Ν. Υόρκη. Πρόκειται για άλλο ένα απτό δείγμα της στήριξης που παρέχει η ελληνική κυβέρνηση, το ελληνικό κράτος και η ντόπια ολιγαρχία του πλούτου (με το αζημίωτο πάντοτε, ιδίως το εφοπλιστικό κεφάλαιο) στον φασίστα πρωθυπουργό, το κράτος-δολοφόνο και τον σιωνισμό. "Αφανής συνομιλητής" θα είναι, βέβαια, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, που θα εποπτεύει πώς ακριβώς η "στρατηγική συνεργασία Ισραήλ-Ελλάδας" πηγαίνει...κατ' ευχήν! Κι εμείς που νομίζαμε ότι ο σφαγέας του παλαιστινιακού λαού αλλά και των γύρω λαών, με πρώτον στις μέρες μας αυτόν του Λιβάνου, θα έπρεπε να απομονωθεί από την "διεθνή κοινότητα". Αυτό αφορά όσους δεν είναι μαζί "μας" (Πούτιν κλπ). Αν πρόκειται για δικούς "μας", μπορούν να συνεχίσουν απτόητοι το μακάβριο έργο τους. Εκλεκτικές συγγένειες!


2. Διαφορετική δικαστική αντιμετώπιση, ανάλογα με την προέλευση των όπλων 

Αθώος -λόγω αμφιβολιών- κρίθηκε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου για όλες τις κατηγορίες που τον βάρυναν (ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απιστία, δωροληψία, παράβαση καθήκοντος κλπ) από το αρμόδιο δικαστήριο. Η υπόθεση αφορούσε την εξοπλιστική αναβάθμιση φρεγατών του πολεμικού ναυτικού, επί υπουργίας του. Εν αντιθέσει, όπως θα θυμάστε, του επίσης υπουργού του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου που είχε καταδικαστεί και εξέτισε ποινή φυλάκισης για τα ίδια πάνω-κάτω αδικήματα κατά την θητεία του στο ίδιο υπουργείο. Η "μικρή λεπτομέρεια-διαφορά", που όμως σκόπιμα έλαθε της προσοχής όλων ανεξαίρετα των αστικών Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, είναι η εξής: ο Παπαντωνίου φερόταν ότι χρηματίστηκε για την αγορά γαλλικού πολεμικού εξοπλισμού, ενώ ο Τσοχατζόπουλος ρωσικού (πύραυλοι TOR-M1). Ήταν ένα παράδειγμα του τί μπορεί να πάθει ακόμη κι ένας υπηρέτης της άρχουσας τάξης, αν παρεκκλίνει του δόγματος "ανήκομεν εις την Δύσιν". Εκλεκτικές διαφορές!


3. Ένα δάκρυ στην υπηρεσία του μιλιταρισμού και του ξεπλύματος της υποτέλειας 

Μεγάλης προβολής έτυχε το θέμα με τον εύζωνα στον Άγνωστο Στρατιώτη. Είναι, βέβαια, ένα ερώτημα αν συγκινήθηκε επειδή "δυστυχώς" τελείωσε η θητεία του ή διότι "επί τέλους" απολύθηκε από τον αστικό στρατό. Για τη νέα γενιά, σχεδόν στο σύνολό της, το δεύτερο συμβαίνει. Κι ας προσπαθεί η προπαγάνδα και τα παπαγαλάκια του συστήματος να κάνουν το μαύρο άσπρο. Μέσα στην "ευφορία" της είδησης, ωστόσο, ξέφυγε ότι ο συγκεκριμένος υπηρέτησε όλη του τη θητεία -11 μήνες- στην προεδρική φρουρά. Κι εμείς που νομίζαμε ότι "όλοι" οι φαντάροι πάνε πρώτα τουλάχιστον 5 μήνες στην παραμεθόριο, απορήσαμε...

Το βασικό και ουσιαστικό, ωστόσο, είναι άλλο: η προβολή που επιχειρείται συντονισμένα να γίνει του έργου και του χαρακτήρα του αστικού στρατού. Φαίνεται ότι έχει ενοχλήσει τα επιτελεία του συστήματος η μικρότερη επιλογή των στρατιωτικών σχολών από όσους συμμετείχαν στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις. Η ΕΡΤ τελείωσε την σχετική αναφορά της με την γνωστή επωδό της "προσφοράς του στρατού στην ασφάλεια και ανεξαρτησία της χώρας μας". Θα μπορούσαμε και να γελάσουμε με τις στερεότυπες κενές περιεχομένου αστικές ατάκες, αν δεν ήταν τραγική η εξάρτηση της χώρας μας από τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές που απλώς...αλωνίζουν. Θέλει να κρυφτεί ο σύγχρονος δοσιλογισμός και η χαρά δεν τον αφήνει. Εκλεκτικές προβολές!


Σ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: