21 Οκτωβρίου 2024

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ | ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23/10, 10:00 στην ΠΔΕ Αττικής (Ξενίας 24) - Να μην περάσουν οι διώξεις των εκπαιδευτικών

Κάτω τα χέρια από την πολιτική και τη συνδικαλιστική δράση

Σε πειθαρχικό σέρνονται τρεις εκπαιδευτικοί (Χρύσα Χοτζόγλου, Δημήτρης Χαρτζουλάκης, Γιωργος Καββαδίας) στις 23/10. Οι πιθανές κυρώσεις που μπορεί να τους επιβληθούν απ το πειθαρχικό φτάνουν μέχρι και την αργία και την απόλυση. 

Γιατί όλα αυτά; 

  • Γιατί πήγαν κόντρα στην αντιδραστική αξιολόγηση. 
  • Γιατί στήριξαν συναδέφισα τους ενάντια στον αξιολογητή.
  • Γιατί είπαν στους μαθητές τους ότι έχουν δίκιο που είναι εξαγριωμένοι, έχουν δίκιο που αγωνίζονται. 

Είναι η πρώτη φορά μετά τη χούντα που εκπαιδευτικοί απειλούνται με απόλυση και μάλιστα μέσω εντολής του υπουργού παιδείας Πιερρακάκη. 

Μέσω της δίωξης τους αυτής, καθώς και όλων των υπολοίπων που εκκρεμούν, τόσο σε εκπαιδευτικούς πανελλαδικά όσο και σε άλλους κλάδους το σύστημα και η κυβέρνηση θέλει να δείξει τα δόντια της απέναντι σε όποιον αγωνίζεται. Θέλει να πει στους μαθητές, τους φοιτητές, σε όλο το λαό πως δε θα μπορεί να παλέψει, να αντισταθεί στις αντιλαϊκές πολιτικές γιατί θα τους περιμένουν απολύσεις και πειθαρχικά. 

Τόσο οι διώξεις των εκπαιδευτικών, όσο κι αυτές των φοιτητών από τα Χανιά μέχρι της Κομοτηνή. Η απόλυση του Δημήτρη Αντωνίου από το ΕΚΠΑ και οι απειλές για πειθαρχικά σε μέλη του ΣΕΡΕΤΕ είναι κομμάτια της ίδιας πολιτικής. Της πολιτικής της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής. Της πολιτικής που καταργεί δικαιώματα, εμπλέκει την χώρα μας σε πολέμους και διώκει όποιον τολμά να αντισταθεί.  

Αυτή η πολιτική δεν πρέπει να περάσει!

Οι φοιτητές είμαστε αντιμέτωποι με την αμφισβήτηση του δικαιώματος μας στη δωρεάν στέγη. Είμαστε αντιμέτωποι με τις διαγραφές και τα πειθαρχικά σε συναδέλφους μας. Είμαστε αντιμέτωποι με την εφαρμογή των νόμων Κεραμέως και του νόμου Πιερρακάκη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Είμαστε αντιμέτωποι με τις ηλεκτρονικές εκλογές για τα συμβούλια διοίκησης. 

Τα πειθαρχικά στους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές και τους εργαζόμενους  έχουν στόχο και εμάς. Το σύστημα φοβήθηκε τον ξεσηκωμό μας το Γενάρη – Φλεβάρη – Μάρτη ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Φοβήθηκε τις μαζικές γενικές μας συνελεύσεις και τις διαδηλώσεις των δεκάδων χιλιάδων. Φοβήθηκε τη συλλογική μας δράση. Για αυτό και τότε (Τηλεεξέταση, εισβολές αστυνομίας στο άσυλο, πειθαρχικά) και τώρα (απολύσεις εκπαιδευτικών) επιστρατεύει την καταστολή και τις απειλές προκειμένου να μην βγούμε στο δρόμο και να διεκδικήσουμε την κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων. 

Είναι ανάγκη όλος ο λαός και η νεολαία, ο κάθε φοιτητής να σταθεί στο πλάι των εκπαιδευτικών που απειλούνται με αργία και απόλυση καθώς και κάθε άλλου που διώκεται. Οι διώξεις τους, δεν έχουν στόχο μόνο αυτούς, αλλά κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται. Απειλούν τον καθένα από μας. Μας λένε ξεκάθαρα πως δεν έχουμε δικαίωμα να σηκώσουμε κεφάλι απέναντι στην πολιτική που καταργεί δικαιώματα και σκοτώνει στα αστυνομικά τμήματα, στα σύνορα και σ όλο τον κόσμο.

Να μην περάσει αυτή η πολιτική. Όλοι στους δρόμους. Να μην αφήσουμε να περάσουν οι απολύσεις. Να κάνουμε Γενικές Συνελεύσεις σ όλες τις σχολές να συζητήσουμε συλλογικά και να οργανώσουμε το αγώνα μας ενάντια σ ότι μας πνίγει. 

Καλούμε κάθε φοιτητή να συμμετάσχει μαζικά σε κάθε πρωτοβουλία ενάντια στις διώξεις εκπαιδευτικών. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

  • Να μην περάσουν οι διώξεις των εκπαιδευτικών 
  • Κάτω τα χέρια από την πολιτική και συνδικαλιστική δράση 
  • Κάτω τα χέρια από τη Χρύσα Χοτζόγλου, το Δημήτρη Χαρτζουλάκη και το Γιώργο Καββαδία
  • Κάτω τα χέρια από τους φοιτητές και το Δημήτρη Αντωνίου

Αναδημοσίευση από Αγωνιστικές Κινήσεις 


Δεν υπάρχουν σχόλια: