26 Οκτωβρίου 2024

Σχόλιο των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών για την κλειστή διαδικτυακή σύσκεψη της ΔΟΕ(25/10) | Ατομική νομική οδός ή συλλογικός αγωνιστικός δρόμος;

  

Σχόλιο των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών για τη σημερινή (25/10)κλειστή διαδικτυακή σύσκεψη της ΔΟΕ

Ατομική νομική οδός ή συλλογικός αγωνιστικός δρόμος;

 

Κλειστή διαδικτυακή σύσκεψη, διοργανώνει σήμερα(25/10) η ΔΟΕ για τους νεοδιόριστους που έχουν πάρει κλήση για πειθαρχικό λόγω  της συμμετοχής τους στην απεργία/αποχή. Στέλνει, έτσι, μήνυμα στον κλάδο πως το θέμα αφορά μόνο εκείνους που διώκονται και στους υπόλοιπους δεν πέφτει λόγος. Υπάρχει κι ένας έμμεσος, πλην σαφής εκβιασμός προς τους διωκόμενους, πως η «κάλυψη» της ομοσπονδίας δίνεται σε όσους αποδέχονται τις αποφάσεις της. Η συνδικαλιστική ηγεσία κάνει ό,τι μπορεί για να μεγαλώσει το χάσμα που τη χωρίζει με τη βάση του κλάδου.

Το ζήτημα δεν είναι να γίνει από κλειστή, ανοιχτή η σύσκεψη. Το ζήτημα είναι να μην πέσουμε στην παγίδα της ατομικής ευθύνης ακολουθώντας τη νομική οδό.

Ο δρόμος που πρέπει να βαδίσουμε είναι ο συλλογικός αγωνιστικός δρόμος. Όλοι μαζί, να συνεχίσουμε στον δρόμο του αγώνα που έδειξε η απεργία στις 23/10, η μεγάλη συγκέντρωση στην ΠΔΕ Αττικής και η μαχητική πορεία που ακολούθησε στο κέντρο της Αθήνας αλλά οι συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις στις υπόλοιπες πόλεις. Η συνδικαλιστική ηγεσία ούτε θέλει ούτε μπορεί να διοργανώσει κανέναν πραγματικό αγώνα. Οι εκπαιδευτικοί απέδειξαν ότι μπορούν.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να κινηθεί δραστήρια σε κάθε ΣΕΠΕ ή ΕΛΜΕ για να γίνουν μαζικές Γενικές Συνελεύσεις. Να στηθούν επιτροπές στήριξης των διωκόμενων, να γίνουν τοπικές  κινητοποιήσεις, ενημερώσεις, πικετοφορίες, να ενημερωθούν οι συνάδελφοι σε κάθε σχολείο για το μέγεθος του προβλήματος. Να αποφασιστούν άμεσα και άλλες κινητοποιήσεις ενάντια στις διώξεις.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην «Ανοιχτή Συνέλευση Αγώνα ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10/11 στο 6ο ΕΠΑΛ Αθήνας, για να αποφασίσουμε τις επόμενες δράσεις μας.

 

ΥΣ: Το κίνημα και τα σωματεία σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να χρειαστούν νομική υποστήριξη. Αλλά δεν καθορίζουν οι δικηγόροι τη γραμμή υπεράσπισης ούτε καθορίζει αυτή την απόφαση. Οι νίκες κερδίζονται στους δρόμους του αγώνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: