ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ | ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ | ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (5/10), ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10), ΠΑΤΡΑ (5/10)

01 Οκτωβρίου 2024

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών | Στους δρόμους με διαδηλώσεις να σταθούμε με το δίκιο της Παλαιστινιακής Αντίστασης

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ
ΔΕΥΤΕΡΑ 7/10 ΣΤΙΣ 19:00
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (ΜΕΤΡΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ)
ΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ

Ένα χρόνο τώρα διεξάγεται η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού από το κράτος- δολοφόνο του Ισραήλ και τον πάτρωνα του, τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Ένα χρόνο τώρα  γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες της  βαρβαρότητας και της ανθρωποσφαγής που ακολουθεί πάντα, μετά τις υποκριτικές μεγαλοστομίες των ιμπεριαλιστών για «νόμιμη άμυνα» ή για «πόλεμο στην τρομοκρατία» παλιότερα. Το σιωνιστικό καθεστώς καθημερινά καταπατά και τα πιο στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, με την πλήρη στήριξη όλης της Δύσης, παρά τα κροκοδείλια δάκρυα ορισμένων. Οι νεκροί από τις επιθέσεις στην λωρίδα της Γάζας και στην Δυτική Όχθη είναι πλέον πάνω από 41.000, χωρίς να υπολογίζονται σ’ αυτόν τον αριθμό οι χιλιάδες αγνοούμενοι στα συντρίμμια, αλλά και ο ασταμάτητος κύκλος θανάτου που δημιουργείται από την έλλειψη υποδομών, τροφίμων, πόσιμου νερού και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Το Ισραήλ αποτελούσε από την γέννηση του το μαντρόσκυλο των ΗΠΑ, στην  Μέση Ανατολή και για πάνω από  75 χρόνια εκτοπίζει και δολοφονεί τον παλαιστινιακό λαό, τρομοκρατεί τους γείτονες λαούς και προσπαθεί να προωθήσει τα συμφέροντα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην περιοχή. Δεν είναι η πρώτη φορά που στο στόχαστρο του μπαίνουν και άλλες γειτονικές χώρες,  όπως ο Λίβανος τώρα.  Μέσα σε ελάχιστες μέρες ο Λίβανος καταμετρά πάνω από  500 νεκρούς και 1.800 τραυματίες, ενώ οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται, ακόμη και μέσα στην πρωτεύουσα του. Η επέκταση του πολεμικού μετώπου είναι πλέον γεγονός και αποτελεί ιδιαίτερα επικίνδυνη εξέλιξη για όλους  τους λαούς της Μέσης Ανατολής.

Παράλληλα με όλα αυτά, το πολεμικό μέτωπο στην Ουκρανία αποτελεί ανοιχτή πληγή και πεδίο επικίνδυνων σχεδίων από τους δύο κύριους ανταγωνιστές, ΗΠΑ και Ρωσία, που δεν διστάζουν πλέον να μιλάνε ανοιχτά για σενάρια πυρηνικών χτυπημάτων και τρίτου παγκόσμιου πολέμου. Η ελληνική αστική τάξη και οι κυβερνήσεις που την εκπροσωπούν έχουν εμπλέξει την χώρα βαθιά και στα δύο μέτωπα, βάζοντας  τον λαό μας σε τεράστιους κινδύνους.  Η σωστή πλευρά της ιστορίας γι αυτούς, εννοείται πως θα είναι πάντα στο πλάι των φονιάδων των ΗΠΑ και της Ε.Ε., στο πλάι αυτών που μακελεύουν λαούς και σκορπάνε την τρομοκρατία σε όλο τον πλανήτη.

Αντίθετα, για τον λαό, για τους εργαζόμενους  και  την νεολαία, η σωστή πλευρά της ιστορίας είναι  πάντα με το δίκιο των καταπιεσμένων, των εκμεταλλευόμενων, των λαών που παλεύουν για ζωή και ελευθερία. 75 χρόνια προσπαθούν λυσσασμένα να αφανίσουν τον παλαιστινιακό λαό, μα αυτός συνεχίζει και αντιστέκεται ηρωικά. 75 χρόνια προσπαθούν να διαγράψουν την ιστορία και να ξεχαστεί η Παλαιστίνη από την συλλογική συνείδηση. Αλλά οι λαοί έχουν μνήμη! Διαδηλώνουν μαζικά φωνάζοντας «Λευτεριά στην Παλαιστίνη». Το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε και τώρα, στεκόμενοι δίπλα στο δίκιο της Παλαιστινιακής Αντίστασης. Κόντρα στο άδικο των ιμπεριαλιστών και του μαντρόσκυλου τους!

• ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

• ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΦΑΓΗ ΣΕ ΛΙΒΑΝΟ, ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ

• ΗΠΑ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

• ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ
ΔΕΥΤΕΡΑ 7/10 ΣΤΙΣ 19:00
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (ΜΕΤΡΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ)
ΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ



Δεν υπάρχουν σχόλια: