ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ | ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ | ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (7/10), ΓΙΑΝΝΕΝΑ (8/10), ΚΑΡΔΙΤΣΑ (7/10), ΛΑΡΙΣΑ (7/10), ΣΑΜΟΣ (9/10)

04 Οκτωβρίου 2024

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ | ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ. ΤΕΛΟΣ ΤΩΡΑ! Απαιτούμε: Καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή της Ελλάδας στο έγκλημα


Ένα χρόνο μαίνεται η γενοκτονία των Παλαιστινίων από το κράτος του Ισραήλ, με την ανοχή και την στήριξη των συμμάχων του. Σε αυτούς περιλαμβάνεται και το ελληνικό κράτος, ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

  • Πάνω από 41000 νεκροί, τουλάχιστον 80% άμαχοι, κυρίως γυναίκες και παιδιά.
  • 90000 τραυματίες, στη συντριπτική πλειοψηφία άμαχοι

Τα παραπάνω στοιχεία από “αμερόληπτους” διεθνής οργανισμούς δεν αμφισβητούνται από κανέναν!

Αλλά το Ισραήλ δε σταματά. Κάθε προσπάθεια για εκεχειρία τορπιλίζεται από νέα εγκλήματα του Ισραήλ, ή δέχεται βέτο απ’τις ΗΠΑ, οι οποίες ταυτόχρονα δίνουν δισεκατομμύρια οικονομικής βοήθειας και στρατιωτικό εξοπλισμό στο Ισραήλ. Γιατί απλά αποτελεί το προκεχωρημένο φυλάκιό τους στην Μέση Ανατολή, στρατηγικό και ευθυγραμμισμένο εταίρο τους στα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια. Άλλωστε η ιστορία δεν ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2023. Η εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων συντελείται πάνω από μισό αιώνα, και η επίθεση της Χαμάς χρησιμοποιήθηκε ως αφορμή για αναβάθμιση της εθνοκάθαρσης σε γενοκτονία. Από την ίδρυση του το κράτος του Ισραήλ είναι συνυφασμένο με την κατοχή των παλαιστινίων. Δημιουργήθηκε πάνω στις δολοφονίες, τους εποικισμούς, το μαζικό ξεριζωμό και  τη στέρηση κάθε δικαιώματος του παλαιστινιακού λαού. Ακόμα και οι ελεγχόμενοι, από τους ισχυρούς, μηχανισμοί όπως ο ΟΗΕ υπό το βάρος της ίδιας της πραγματικότητας παραδέχεται την παράνομη κατοχή εδαφών της Παλαιστίνης .

ΗΠΑ και ΕΕ χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το δράμα που συμβαίνει στη και καλούν σε ανακωχή αλλά επί της ουσίας δείχνουν πλήρη ανοχή στο φασιστικό κράτος του Ισραήλ, που εξάλλου οι ίδιοι φύτεψαν στην περιοχή για να εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους. Αποθρασυμένοι λοιπόν Ισραηλινοί αξιωματούχοι και υπουργοί μιλούν για “ανθρώπινα ζώα”, λένε ότι ”δεν υπάρχουν άμαχοι στη Γάζα”, “οι άνω των 4 ετών αξίζουν να πεθάνουν από πείνα”, μην αφήνοντας αμφιβολίες για την πρόθεση γενοκτονίας.

Να θυμίσουμε εδώ ότι το Ισραηλινό κράτος αρνείται να επιτρέψει την ίδρυση Παλαιστινιακού κράτους, αρνείται το δικαίωμα ψήφου στους Παλαιστίνιους στις εκλογές του Ισραήλ, και επιβάλλει την περιορισμένη πρόσβαση των Παλαιστινίων σε ρεύμα, φάρμακα και νερό. Αλλά αρνείται ότι όλα αυτά αποτελούν καθεστώς διακρίσεων τύπου Απαρτχάιντ. Κοινώς, πουλάει τρέλα.

Την ίδια στιγμή, το σιωνιστικό καθεστώς σφυροκοπά και το Λίβανο. Την τρομοκρατική επίθεση, με την ταυτόχρονη έκρηξη ηλεκτρονικών συσκευών μελών της Χεζμπολάχ, ακολούθησε (και συνεχίζει να ακολουθεί) σειρά πυραυλικών και αεροπορικών επιδρομών στο νότιο Λίβανο και αλλού Ο λαός του Λιβάνου θρηνεί μέσα σε λίγες μέρες, σχεδόν 500 νεκρούς, οι τραυματίες είναι πάνω από 2000, ενώ δεκάδες χιλιάδες οι εκτοπισμένοι από τον τόπο τους. Και όλα αυτά με δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι δρομολογείται η χερσαία εισβολή του Ισραηλινού στρατού!

Και η στάση του Ελληνικού κράτους; Καθώς η εξάρτηση της Ελλάδας από τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς βαθαίνει, τόσο η στάση της στο Παλαιστινιακό γίνεται πιο ανήθικη και εγκληματική:

  • Στέλνει πολεμικά πλοία για τη διαφύλαξη του Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα (απ’τον Ιανουάριο 2024)
  • Συμβάλει στην εκπαίδευση του δολοφονικού στρατού του Ισραήλ με δεκάδες κοινές ασκήσεις
  • Απέχει στον ΟΗΕ σε ψηφίσματα για εκεχειρία και ανθρωπιστική βοήθεια, ως Πόντιος Πιλάτος (Οκτώβριος 2023)
  • Και φυσικά, δεν τηρεί την υποχρέωσή της για αποτροπή τέλεσης γενοκτονίας, όπως αυτή απορρέει από το διεθνές δίκαιο, αλλά κυρίως από στοιχειώδεις αρχές για την αξία της ανθρώπινης ζωής.
Και όλα αυτά, ενώ παράλληλα η ελληνική κυβέρνηση έχει στοιχηθεί με τις πιο φιλοπόλεμες φωνές για την Ουκρανία, σπρώχνοντας σε ανεξέλεγκτη κλιμάκωση με κίνδυνο εμπλοκής πυρηνικών όπλων, αντί να προωθεί τον τερματισμό του πολέμου. Αυτά γίνονται στο όνομά μας με τα δικα μας στρατιωτικά και διπλωματικά μέσα, βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές μας. Πόσο ακόμα θα το δεχόμαστε; 
 
Ξεκάθαρο καθήκον όποιου/ας δίνει αξία στην ανθρώπινη ζωή είναι να αγωνιστεί και να απαιτήσει τα ελάχιστα: 
  • Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στην συνεχιση της γενοκτονίας, με οποιοδήποτε μέσο βοήθειας/ στήριξης του Ισραήλ. Άμεσα, ή έμμεσα μέσω ΝΑΤΟ.
  • Οργάνωση μαζικού και μαχητικού αντιπολεμικού κινήματος. Λευτεριά στην Παλαιστίνη. 
 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Δευτέρα 30/9, 19:00, Εργατικό Κέντρο Θεσ/νίκης

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: Σάββατο 5/10, 12:00, άγαλμα Βενιζέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: