18 Οκτωβρίου 2024

Κτηνιατρική ΑΠΘ / Κάμερες παντού... Τώρα και στις Κλινικές μας!



Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου επιχειρήθηκε για πρώτη φορά η εγκατάσταση 60 καμερών παρακολούθησης εσωτερικών χώρων στις κλινικές της σχολής μας. Μετά τις αλλεπάλληλες εισβολές της αστυνομίας στους χώρους των σχολών, με τελευταίο το περιστατικό της συλληψης 5 οικοτρόφων φοιτητών που διαμαρτύρονταν για την πτώση του ασανσέρ, ήρθε και η ζωντανή παρακολούθηση μέσω συστημάτων οπτικής αναμετάδοσης. Με πρόσχημα τους ελέγχους κλοπών, η καταστολή στους χώρους σπουδών και η καταπάτηση του Ασύλου περνάει σε νέα κλίμακα στο πλαίσιο της εφαρμογής του νόμου Κεραμέως Χρυσοχοΐδη και του νέου Νόμου-Πλαίσιο.






Γιατί στην Κτηνιατρική;

Η επιλογή των Κλινικών της σχολής μας για την πρώτη εφαρμογή του μέτρου, δεν είναι καθόλου τυχαία! Είμαστε η μοναδική σχολή με ξεχωριστό κτήριο Κλινικών εκτός του ΑΠΘ, καθιστώντας το πιο εύκολο ώστε να περιοριστούν οι αντιδράσεις. Είναι το πρώτο βήμα για την εφαρμογή του μέτρου και μέσα στο ΑΠΘ, στα αμφιθέατρά μας, στους διαδρόμους μας, στους χώρους που υπάρχουμε καθημερινά.

Η πρόφαση της "αποτροπής κλοπών" δεν μας πείθει, όταν μας έχουν δείξει επανειλημμένα το πόσο δεν τους νοιάζει η ασφάλειά μας, ειδικά στον χώρο των Κλινικών. Όταν γινόταν βραχυκυκλώματα στο Κολχικό, όταν μας έπεφταν μάρμαρα και λάμπες στα κεφάλια μας, δεν έδειξαν να ενδιαφέρονται και τόσο για την ασφάλειά μας. Αντίστοιχα στο ΑΠΘ, οι μόνες φορές που έχει εισβάλει η αστυνομία είναι για να σπάσει τις καταλήψεις μας και να μας συλλάβει κάθε φορά που εναντιωνόμαστε στο οτιδήποτε.

Να καλεστεί άμεσα Γενική Συνέλευση!

Να μην γίνουμε τα πειραματόζωα εφαρμογής ενός τόσο αντιδραστικού μέτρου, που μας θέλει καθημερινά ελεγχόμενους, με σκυμμένα τα κεφάλια, όσο η κυβέρνηση και το τμήμα μας χτυπάνε ό,τι κεκτημένο δικαίωμα έχουμε σαν φοιτητές. Χαρακτηριστικό ότι έχει ξεκινήσει η συζήτηση για αλλαγή του Προγράμματος Σπουδών μας, κάνοντάς το ακόμα πιο δύσκολο και εντατικοποιημένο.

Όχι στην εγκατάσταση καμερών στις Κλινικές του ΑΠΘ!
Κάτω ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη και ο νέος Νόμος-Πλαίσιο!
Κάτω τα χέρια από το Άσυλο!
Κάτω το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών!


Αγωνιστικές Κινήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: