22 Οκτωβρίου 2024

Καλούν σε "απολογία" δασκάλους για σχολικό πανό υπέρ της Παλαιστίνης! Το μυαλό των μαθητών, ο στόχος του συστήματος!

Εγινε κι αυτό, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ταύρου. Μια δασκάλα του σχολείου που "τόλμησε", στο πλαίσιο σχολικής εκδήλωσης που δούλευε με τα παιδιά, με αφορμή την διεθνή ημέρα ειρήνης, να συμπεριλάβει την υπεράσπιση της Παλαιστίνης για λευτεριά, κλήθηκε σε γραπτή απολογία γιαυτό! Ενώ υπήρξε και απειλή, ("διερεύνηση", το είπαν), πειθαρχικής δίωξης! Μαζί της κλήθηκε κι ο διευθυντής του σχολείου. Η δημιουργία ενός σχολικού εικαστικού πανό, που περιείχε το αίτημα για λευτεριά στην Παλαιστίνη προκάλεσε την άμεση οργή και επέμβαση του διευθυντή Π.Ε. Δ' Αθήνας, που δίνει, βέβαια, αναφορά στο υπουργείο Παιδείας και στην κυβέρνηση, απαιτώντας το άμεσο κατέβασμα του πανό και το σταμάτημα της εργασίας. Εφτασε μάλιστα να πραγματοποιήσει, "αυτοπροσώπως", έλεγχο στο σχολείο και να στείλει φωτογραφίες στο υπουργείο, ενώ ανέφερε πως για το θέμα, υπήρξε και ανάμειξη της ισραηλινής πρεσβείας!

Οπως καταγγέλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών "Ο Παρθενώνας":

"Συναδέλφισσά μας, με αφορμή την διεθνή ημέρα ειρήνης ξεκίνησε να δουλεύει με τους μαθητές και τις μαθήτριες της τάξης της, το θέμα του πολέμου και της ειρήνης. Συζητήσεις, φωτογραφίες, προβολές, αναφορές σε όσα έχουν διδαχθεί τα παιδιά στην ιστορία αλλά και σύνδεση με την 28η Οκτωβρίου που πλησιάζει ήταν μερικές μόνο από τις πτυχές της δουλειάς που γινόταν στην τάξη. Και όπως κάνουμε πολύ συχνά, όλες και όλοι, όταν δουλεύουμε ένα θέμα, δουλεύτηκε και μια εικαστική δημιουργία και συγκεκριμένα ένα πανό, το οποία αναρτήθηκε σε χώρο του Σχολείου. Το πανό αποτύπωνε τις ευχές και τις ελπίδες των παιδιών για ελπίδα, ειρήνη, αγάπη και υπήρχε και το αίτημα για ελευθερία στην Παλαιστίνη. Το αυτονόητο δικαίωμα ενός λαού να έχει την πατρίδα του, μάλλον δεν βρήκε σύμφωνο το Διευθυντή Π.Ε Δ’ Αθήνας και άλλους «καλοθελητές», ο οποίος επικοινώνησε με τον Διευθυντή του Σχολείου και τη δασκάλα για να απαιτήσει να απομακρυνθεί η εργασία των μαθητών. Μάλιστα δεν αρκέστηκε στο τηλέφωνο, παρά πήγε αυτοπροσώπως στο Σχολείο, για να βεβαιωθεί ότι η εργασία είχε απομακρυνθεί και να φωτογραφίσει (!) το κάγκελο για να ενημερώσει το υπουργείο Παιδείας και τον Αναπληρωτή Περιφερειακό Διευθυντή Αττικής!" 

Είναι φανερό πως, εκτός απ' την τρομοκράτηση των δασκάλων, ο στόχος των κυρίαρχων και του συστήματός τους, είναι οι μαθητές, τα παιδιά, η νεολαία! Το μυαλό τους, η συνείδησή τους, οι γνώσεις τους, η ενημέρωσή τους, το τι θα διδάσκονται και τι όχι, τι θα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να διδαχθούν! Γιατί το σύστημα αυτό, φοβάται τη νεολαία, ακόμα κι απ΄τα "γενοφάσκια" της και επιδιώκει να καταστείλει, "στη γέννησή του", οτιδήποτε θα μπορούσε να την οδηγήσει στο να υπερασπίζεται το δίκιο, τους αγώνες, τη λευτεριά. Γιατί την θέλει, "αύριο", υποταγμένη, να μην το αμφισβητεί, να μην αγωνίζεται! Δεν θα τα καταφέρει, βέβαια! Ούτε η τρομοκρατία στους εκπαιδευτικούς θα περάσει, ούτε η πειθάρχηση των μαθητών!

Δεν υπάρχουν σχόλια: