16 Οκτωβρίου 2024

Ξάνθη | Συγκρότηση και δράσεις της "Πρωτοβουλίας ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις-απολύσεις εκπαιδευτικών"

 


Ανοιχτή σύσκεψη έλαβε χώρα στη Ξάνθη, το απόγευμα της Δευτέρας, για τη δημιουργία πρωτοβουλίας ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις εκπαιδευτικών. Η σύσκεψη καλέστηκε από τις Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών και την Ταξική Πορεία και πραγματοποιήθηκε στο χώρο της "Ρωγμής", με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών από την α’ βάθμια και β’ βάθμια εκπαίδευση, εργαζομένων από το νοσοκομείο και άλλους χώρους, καθώς και φοιτητών. Μέσα από τη σύσκεψη αποφασίστηκε η συγκρότηση "Πρωτοβουλίας ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις-απολύσεις εκπαιδευτικών", η οποία προχωρά στο παρακάτω πρόγραμμα δράσεων:
  • Παρέμβαση στη συγκέντρωση της ΕΛΜΕ Ξάνθης (ενάντια στη μετατροπή του 1ου Γυμνασίου σε Πειραματικό) την Τετάρτη 16/10, 13:00, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
  • Συγκέντρωση της Πρωτοβουλίας την Τρίτη 22/10, 18:00 στην Κεντρική Πλατεία
  • Συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών την Τετάρτη 23/10
  • Συνέχιση της καμπάνιας ενημέρωσης με συλλογή υπογραφών τόσο χέρι με χέρι όσο και διαδικτυακά
  • Παρεμβάσεις σε εργασιακούς χώρους, σχολεία και σχολές
Η "Πρωτοβουλία ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις-απολύσεις εκπαιδευτικών" ξεκινώντας τις μαζικές δράσεις της, έκανε παρέμβαση σήμερα στη συγκέντρωση εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ξάνθης ενάντια στη μετατροπή του σε πειραματικό. Μέλος της επιτροπής πήρε το λόγο, ενημέρωσε του συγκεντρωμένους και τους κάλεσε στις επόμενες δράσεις της. Η παρέμβαση αυτή δεν άρεσε σε ΔΑΚίτη μέλος της ΕΛΜΕ που προσπάθησε να την προβοκάρει και απαίτησε να σταματήσει. Πήρε όμως την κατάλληλη απάντηση από την πλειοψηφία των συγκεντρωμένων, που ζήτησαν να συνεχίσει η τοποθέτηση, όπως και έγινε. Σαν αποτέλεσμα, εκτός από το πλατύ μοίρασμα του δελτίου τύπου της πρωτοβουλίας, αρκετοί καθηγητές και καθηγήτριες υπέγραψαν το ψήφισμα αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: