15 Οκτωβρίου 2024

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΓΩΝΑ ενάντια στις διώξεις εκπαιδευτικών

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15/10 η πρώτη μαζική παρέμβαση ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΓΩΝΑ ενάντια στις διώξεις εκπαιδευτικών στο κέντρο της πόλης. Από τις εφτά το απόγευμα και για δύο ώρες εκπαιδευτικοί, φοιτητές και εργαζόμενοι κρατούσαν πανό και μοίραζαν την προκήρυξη της Ανοιχτής Συνέλευσης στην Καμάρα.
 

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πάρα πολύ θετική. Πολλές εκατοντάδες νεολαίοι αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας διερχόμενοι πήραν την προκήρυξη. Μάλιστα, με πολλούς από αυτούς έγινε και πιο αναλυτική ενημέρωση ιδιαίτερα για το ζήτημα της δίωξης των τριών αγωνιστών εκπαιδευτικών της ΕΛΜΕ Πειραιά και την ανάγκη έμπρακτης έκφρασης της αλληλεγγύης μας, καθώς το ζήτημα αφορά όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς αλλά και όλο τον λαό. Χαρακτηριστικό δείγμα της ευαισθητοποίησης του κόσμου ήταν και το γεγονός ότι αρκετοί υπέγραψαν και το κείμενο συμπαράστασης στους διωκόμενους εκπαιδευτικούς που απειλούνται με απολύσεις. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που με προθυμία είπαν ότι θα μεταφέρουν στους συναδέλφους και στους φίλους τους το ζήτημα και θα τους παρακινήσουν να υπογράψουν και διαδικτυακά.

Ήταν πολύ ενθαρρυντική αυτή η πρώτη παρέμβαση της Ανοιχτής Συνέλευσης Αγώνα και με μεγαλύτερη μαζικότητα θα κάνουμε τη δεύτερη το Σάββατο 19/10 στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 12.00 μμ.

Η προκήρυξη που μοιράστηκε:

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Εργαζόμενε,-η, άνεργε,-η,νεολαίοι

Είναι πολύ μεγάλη πρόκληση για τους εκπαιδευτικούς αλλά για και όλους τους εργαζόμενους η πρωτοφανής επιθετική ενέργεια της κυβέρνησης να προετοιμάσει απολύσεις εκπαιδευτικών από το δημόσιο σχολείο για συνδικαλιστικούς λόγους. Τέτοιες απολύσεις μόνο η Χούντα έκανε και παλιότερα το κράτος μετά από τον εμφύλιο πόλεμο. Δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ.

Με εντολή του ίδιου του υπουργού Παιδείας, τρεις αγωνιστές εκπαιδευτικοί οδηγούνται σε «δυνητική αργία» και απειλούνται με απόλυση. Το πειθαρχικό έχει οριστεί στις 23/10. Δυνητική αργία σημαίνει ότι θα παίρνουν ελάχιστα χρήματα από τον μισθό τους μέχρι το πειθαρχικό να αποφασίσει τελεσίδικα για αυτούς. Τους κατηγορούν με τις πιο βαριές κατηγορίες, τα πειθαρχικά στήθηκαν άμεσα και εφαρμόζονται οι πιο σκληρές διατάξεις του ποινικού και δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα. Χρησιμοποιούν όλους τους αντιδραστικούς αντεργατικούς νόμους (Χατζηδάκη, Φλωρίδη κ.λπ.) και όλα αυτά δείχνουν πως η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας θέλουν με την εξόντωση των τριών αγωνιστών εκπαιδευτικών να τρομοκρατήσουν όσους αντιστέκονται στην πολιτική τους.

Αν περάσουν, θα αποτελέσουν την αρχή μιας ακόμα μεγαλύτερης επίθεσης στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζόμενων και του λαού.

Οι τρεις αγωνιστές καθηγητές αντιπάλεψαν στην πράξη την αντιδραστική πολιτική της αξιολόγησης που προωθεί στα σχολεία η κυβέρνηση. Αξιολόγηση για τους μαθητές σημαίνει πέταγμα τους έξω από το σχολείο, απανωτές εξετάσεις με μεγάλη ύλη που τους στερεί το δικαίωμα να σπουδάσουν, που τους θέλει δούλους και χαμηλά αμοιβόμενους στην παιδική εργασία. Αξιολόγηση σημαίνει ότι οι γονείς θα πληρώνουν για τη μόρφωση των παιδιών τους ενώ δήθεν η εκπαίδευση είναι δωρεάν.

Αξιολόγηση για τους εκπαιδευτικούς σημαίνει πειθάρχηση και τρομοκράτησή. Η κυβέρνηση και το σύστημα θέλει τους εκπαιδευτικούς υποταγμένους και «σκυφτούς». Για να μην αντιδρούν, όταν χτυπιέται το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, όταν γίνονται λάστιχο οι συνθήκες εργασίας τους, όταν μένουν άνεργοι από την πολιτική της αδιοριστίας. Η αξιολόγηση στοχεύει σε ένα σχολείο για λίγους και εκλεκτούς, φτηνό για την κυβέρνηση και ακριβό για τους γονείς, ένα σχολείο νεκροταφείο δικαιωμάτων, ελευθεριών και αγώνων.

Σε αυτή την πολιτική αντιστάθηκαν οι τρεις εκπαιδευτικοί και για αυτό η κυβέρνηση θέλει να τους εξοντώσει, για να τρομοκρατήσει στη συνέχεια όλους τους εκπαιδευτικούς και τον λαό που αντιστέκεται.

Να σημάνει συναγερμός για να μην περάσουν οι απολύσεις των αγωνιστών εκπαιδευτικών. Καμία δίωξη σε εκπαιδευτικό που εναντιώνεται στην αντιδραστική κυβερνητική πολιτική.

Να αποτρέψουμε αυτές τις διώξεις-απολύσεις, γιατί αυτό θα δώσει κουράγιο, ελπίδα και δύναμη σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε φοιτητή, σε κάθε μαθητή, σε κάθε άνθρωπο του λαού που παλεύει ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.


Οι τρεις αγωνιστές εκπαιδευτικοί είναι μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά και της «Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής»

Ο Γιώργος Καββαδίας, (πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ, του Εκπαιδευτικού Ομίλου και των Παρεμβάσεων), διώκεται, επειδή κινητοποιήθηκε μαζί με άλλους ενάντια σε εξετάσεις-σφαγείο για τα μαθητικά και εκπαιδευτικά δικαιώματα και γιατί με άρθρο του άσκησε κριτική στην εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης! Παρόλο που από τον Αύγουστο είναι συνταξιούχος, παραπέμπεται με το ερωτηματικό της «δυνητικής αργίας».

Η Χρύσα Χοτζόγλου (μέλος των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών), διώκεται γιατί συμμετείχε σε κοινή κινητοποίηση με μαθητές στο σχολείο της ενάντια σε αξιολογική διαδικασία. Έστησαν ένα πολύ βαρύ κατηγορητήριο σε βάρος της με ψέματα και με την επιστράτευση όλων των αντιδραστικών νόμων.

Αναμένεται αντίστοιχη διαδικασία για τον Δημήτρη Χαρτζουλάκη (μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά, των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών), του οποίου η δίωξη αφορά την ίδια κινητοποίηση με της Χρύσας Χοτζόγλου. Επειδή είναι αναπληρωτής, κινδυνεύει με απευθείας απόλυση.

Όλοι στους δρόμους!

 Κάτω τα χέρια από τη Χρύσα Χοτζόγλου, τον Δημήτρη Χαρτζουλάκη και τον Γιώργο Καββαδία!
 Να μην περάσουν οι απολύσεις!
 Να παρθούν πίσω όλες οι κατηγορίες και να σταματήσουν όλες οι διώξεις.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ

1) Μαζική παρέμβαση ενημέρωσης του λαού, την Τρίτη 15/10 στην Καμάρα, 7.00 μμ

2) Μαζική παρέμβαση το Σάββατο 19/10 στο Άγαλμα Βενιζέλου, 12:00 το μεσημέρι

3) Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και Πορεία αλληλεγγύης στους διωκόμενους του Πειραιά και σε όλους τους διωκόμενους εκπαιδευτικούς, την Τρίτη 22/10 στο άγαλμα Βενιζέλου, 7.00μμ

4) Συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία, που διοργανώνουν ΕΛΜΕ της πόλης στο πλαίσιο τρίωρης στάσης εργασίας και της 24ωρης απεργίας της ΔΟΕ, την Τετάρτη 23/10.

· Οι διώξεις-απολύσεις των εκπαιδευτικών δεν θα περάσουν.

· Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, τη συνδικαλιστική δράση, τους αγωνιστές.

· Οι αγώνες δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι. Είναι δίκαιοι και αναγκαίοι.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓΩΝΑ
ενάντια στις διώξεις εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια: