07 Οκτωβρίου 2024

ΚΚΕ(μ-λ) | Ανακοίνωση για τις συνδικαλιστικές διώξεις στην ΕΛΜΕ Πειραιά - ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! ΚΑΤΩ τα ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ τους ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

 ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 

για ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

ΚΑΤΩ τα ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ τους ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

Με εντολή του Υπουργού Παιδείας, τρεις αγωνιστές εκπαιδευτικοί, (Χοτζόγλου Χρύσα, Χαρτζουλάκης Δημή-τρης, Καββαδίας Γιώργος) μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά, απειλούνται να οδηγηθούν άμεσα σε αργία, ενώ εκκρεμούν σε βάρος τους πειθαρχικά και η απειλή της οριστικής απόλυσης! Οι τρεις αυτοί αγωνιστές εκπαιδευτικοί (όπως και δεκάδες άλλοι πανελλαδικά) διώκονται πειθαρχικά και ποινικά για τη συνδικαλιστική τους δράση! Γιατί παλεύουν μέσα στο Δημόσιο Σχολείο, υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών. Γι’ αυτό τώρα απειλούνται με απόλυση!

Το σύστημα της βαρβαρότητας έχει λυσσάξει! Καταστέλλει κάθε φωνή που αντιστέκεται στην αντιλαϊκή πολιτική του. Είναι, άλλωστε, το μόνο όπλο που έχει για να την  επιβάλει.

  • Πώς αλλιώς θα «πείσει» για τη φρίκη των πολέμων που σπέρνουν οι ιμπεριαλιστές σε όλο τον πλανήτη;
  • Πώς αλλιώς θα «πείσει» ότι η φτώχεια, η ακρίβεια, τα μεροκάματα πείνας πρέπει να είναι η κανονικό-τητα;
  • Πώς αλλιώς θα «πείσει» ότι η κατάργηση του 8ώρου, τα διαλυμένα εργασιακά δικαιώματα είναι οι «σύγχρονες εργασιακές σχέσεις»;

Μα πάνω από όλα:

  • Πώς αλλιώς θα «πείσει» τους νέους ανθρώπους ότι το παρόν και το μέλλον τους θα είναι όλα τα πα-ραπάνω;

«Εγκληματίες», λοιπόν, για το σύστημα είναι όσοι αγωνίζονται ενάντια στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα, ενάντια στην πολιτική που αλυσοδένει τη χώρα στην υπηρέτηση των μεγάλων φονιάδων του πλανήτη. Ακόμα μεγαλύτεροι «εγκληματίες» είναι όσοι αγωνίζονται μαζί με τη νεολαία, όσοι την εμπνέουν και της «διδάσκουν» τον δρόμο του αγώνα. Όπως ακριβώς έκαναν και κάνουν αυτοί οι αγωνι-στές εκπαιδευτικοί. Γι’ αυτό διώκονται, κατηγορούνται και απειλούνται με απολύσεις!

Το σύστημα θέλει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου. Να σπάσουν οι αντιστάσεις. Να ακούγεται μόνο η φωνή του.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

Οι πρώτες απολύσεις στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ για συνδικαλιστική δράση μετά από 50 χρόνια, αποτελούν πρόκληση για κάθε αγωνιστή και λαϊκό άνθρωπο. Θα σημάνουν την αρχή μιας ακόμα πιο αναβαθμισμένης επίθεσης στα σωματεία, στους αγώνες, στο δικαίωμα στην απεργία.

Αποτελεί ΒΑΣΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ κάθε συλλογικότητας, κάθε σωματείου, κάθε αγωνιστή, κάθε λαϊκού ανθρώπου, να παλέψει ΜΑΖΙΚΑ στους ΔΡΟΜΟΥΣ  για ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

Να συμβάλει με κάθε τρόπο στη μαζική καταγγελία της μεθόδευσης των απολύσεων, της βιομηχανίας διώξεων, της τρομοκρατίας, των συλλήψεων και της καταστολής που επιβάλλεται σε όλη την κοινωνία.

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!
  • ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!
  • ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ!
  • ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!
6/10/2024

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: