09 Οκτωβρίου 2024

ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ | ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΧΩΡΗΜΑ ΔΙΩΞΕΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας Τετάρτη 9/10 13:00 στο δημοτικό θέατρο

ΟΛΟΙ την Κυριακή 13/10, 11 πμ, στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της Πρωτοβουλίας ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ & ΚΙΝΗΣΕΩΝ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ - ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ, στο 6ο ΕΠΑΛ Αθήνας (Νέστου 4, κοντά στο σταθμό μετρό Μέγαρο Μουσικής).

Όλοι την Τετάρτη 23/10, στις 10 πμ, μαζική συγκέντρωση στην ΠΔΕ Αττικής (ΞΕΝΙΑΣ 24, κοντά στο μετρό Μέγαρο Μουσικής) κατά την πραγματοποίηση των ακροάσεων των διωκόμενων εκπαιδευτικών.


Καταγγέλλουμε, στον λαό του Πειραιά τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις,  της κυβέρνησης, του Υπουργείου Παιδείας και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά. Τρείς αγωνιστές εκπαιδευτικοί, η Χρύσα Χοτζόγλου ο Δημήτρης Χαρτζουλάκης και ο Γιώργος Καββαδίας έρχονται αντιμέτωποι με την απειλή της απόλυσης. Το ¨σφάλμα¨ τους, η κινητοποίηση τους μαζί με μαθητές και άλλους συνάδελφους σε σχολείο ενάντια σε αξιολογική διαδικασία. Η πρωτοφανής αυτή κλιμάκωση από τη μεριά του συστήματος έρχεται σε συνέχεια της πολιτικής των διώξεων, της τρομοκρατίας και της καταστολής. Οι διώξεις αυτές αποτελούν μέρος της «βιομηχανίας» πολιτικών και συνδικαλιστικών διώξεων που έχει εξαπολύσει το σύστημα συνολικά στους αγωνιστές και μοναδικό στόχο έχουν την εργατική τάξη, τον εργαζόμενο λαό, την νεολαία και την πάλη τους εναντία στην επίθεση.

Με λίγα λόγια οποίος αντιστέκεται στην αντιλαϊκή πολιτική και στην επίθεση τους θα διώκεται, θα απολύεται και θα ποινικοποιείται.

Όλα αυτά, είναι έκφραση και πλευρές της φασιστικοποιησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής. Με το μαστίγιο, το σύστημα, προσπαθεί να επιβάλει την πολιτική του. Την πολιτική της φτώχειας, της ακριβείας, της καταστολής και της άγριας εκμετάλλευσης. Προσπαθεί να φιμώσει αγωνιστές και να τσακίσει κάθε φωνή αντίστασης. Να βγάλει στην παρανομία τους λαϊκούς αγώνες και τα όπλα των εργαζομένων , τα σωματεία, τις απεργίες, τις διαδηλώσεις και τις καταλήψεις. Με εργαλείο τους νόμους Χατζηδάκη – Γεωργιάδη, τον νόμο για τον νέο ποινικό κώδικα (που καθόλου στα χαρτιά δεν έχουν μείνει, αντιθέτως εφαρμόζονται κανονικότατα) και συνολικά όλο το νομικό οπλοστάσιο, δίνεται η δυνατότητα στην κυβέρνηση και στο σύστημα,  να επιβάλει τέτοιες πρακτικές και τακτικές.

Δεν μας τρομοκρατούν όμως και θα μας βρουν μπροστά τους!

Ο συλλογικός, ασυμβίβαστος και ανυποχώρητος αγώνας του λαού και της νεολαίας είναι αναγκαίος και ο μοναδικός δρόμος για την αντίσταση στην επίθεση τους. Οργανωμένα, πρέπει να μπούμε στη μάχη για μια ζωή με δικαιώματα. Να παλέψουμε εναντία στην ακρίβεια, την φτώχεια,  την ανεργία και την τρομοκρατία για δουλεία, υγεία, παιδεία και αξιοπρεπή ζωή. Με εργαλείο την κοινή δράση, αγωνιστές, συλλογικότητες και οργανώσεις πρέπει να δώσουμε τη μάχη ενάντια στις απολύσεις και την πολιτική που τις φέρνει. Μέσα και έξω από τα σωματεία, να δυναμώσει ο αγώνας.

ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ!

● ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ!

● ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

● ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ!                                                                                                                             

ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

laikiantistasipeiraia@gmail.com

https://laikiantistasipeiraia.blogspot.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: