08 Οκτωβρίου 2024

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ | Μεθοδεύουν απολύσεις εκπαιδευτικών για συνδικαλιστικούς λόγους ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ για να μην περάσουν


Αποτελεί πρόκληση για τον κλάδο των εκπαιδευτικών και όλους τους εργαζόμενους
, η πρωτοφανής επιθετική ενέργεια της κυβέρνησης να μεθοδεύσει τις πρώτες μετά τη χούντα απολύσεις εκπαιδευτικών από το δημόσιο σχολείο για συνδικαλιστικούς λόγους. Δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη.

Με εντολή του υπουργού, τρεις αγωνιστές συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί οδηγούνται σε «δυνητική αργία» και απειλούνται με απόλυση. Οι βαριές κατηγορίες, η ταχύτητα με την οποία προχωρούν οι συνήθως χρονοβόρες υπηρεσιακές διαδικασίες, η ανελαστική εφαρμογή των πιο σκληρών διατάξεων του ποινικού και δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα και το γεγονός ότι επιστρατεύουν όλους τους αντιδραστικούς αντεργατικούς νόμους (Χατζηδάκη, Φλωρίδη κλπ) δείχνουν πως κυβέρνηση και υπουργείο επιδιώκουν με την εξόντωση των τριών αγωνιστών εκπαιδευτικών για να τρομοκρατήσουν όσους αντιστέκονται στην πολιτική τους.  Αν περάσουν, θα αποτελέσουν την αρχή μιας ακόμα μεγαλύτερης επίθεσης στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Να σημάνει συναγερμός για να μην περάσουν οι απολύσεις. Οι εξελίξεις σε όλα μέτωπα αντιπαράθεσης του κλάδου με την κυβέρνηση, όπως η αξιολόγηση, οι μονιμοποιήσεις, οι συγχωνεύσεις αλλά και το πώς θα εξελιχθούν οι υπόλοιπες διώξεις στην εκπαίδευση και τους άλλους εργασιακούς χώρους, θα εξαρτηθεί από τη μάχη που θα δώσουμε για να αποτρέψουμε την απόλυση των τριών, μέχρι στιγμής, αγωνιστών εκπαιδευτικών.

Όλοι στου δρόμους!

Όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία να αποφασίσουν για στάση εργασίας, συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, να πάρουν πρωτοβουλίες, να καλέσουν σε ξεσηκωμό!

ü  Κάτω τα χέρια από τη Χρύσα Χοτζόγλου, τον Δημήτρη Χαρτζουλάκη και τον Γιώργο Καββαδία!

ü   Να μην περάσουν οι απολύσεις!

ü  Να παρθούν πίσω όλες οι κατηγορίες και να σταματήσουν όλες οι διώξεις. 

ΚΑΛΟΥΜΕ

Τετάρτη 9/10, 1 μμ συγκέντρωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και πορεία στη ΔΙΔΕ. Καλούν η ΕΛΜΕ Πειραιά, η ΟΛΜΕ και άλλα σωματεία - δίωρη στάση εργασίας 12-2.

 Κυριακή 13/10, 11 πμ, η Πρωτοβουλία ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ & ΚΙΝΗΣΕΩΝ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ - ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ καλεί σωματεία, σχήματα, συλλογικότητες, αγωνίστριες και αγωνιστές του λαού σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για την οργάνωση των βημάτων του αγώνα, στο 6ο ΕΠΑΛ Αθήνας (Νέστου 4, κοντά στο σταθμό μετρό Μέγαρο Μουσικής).

 Τετάρτη 23/10, στις 10 πμ, μαζική συγκέντρωση στην ΠΔΕ Αττικής (ΞΕΝΙΑΣ 24, κοντά στο μετρό Μέγαρο Μουσικής) κατά την πραγματοποίηση των ακροάσεων της ΧΧ και του ΓΚ. Καλούν η ΕΛΜΕ Πειραιά, η ΟΛΜΕ και άλλα σωματεία -24ωρη απεργία μέσω δύο τρίωρων από ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΜE.

Δεν υπάρχουν σχόλια: