10 Οκτωβρίου 2024

ΞΑΝΘΗ | Κάλεσμα σε σύσκεψη ενάντια στις διώξεις εκπαιδευτικών


Να σημάνει συναγερμός! Ετοιμάζουν απολύσεις συνδικαλιστών εκπαιδευτικών από το δημόσιο σχολείο! Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές!

Μετά τον καταιγισμό των αντιλαϊκών μέτρων στην εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια, που διέλυσαν δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών, ετοιμάζονται από την κυβέρνηση οι πρώτες απολύσεις αγωνιστών εκπαιδευτικών! Πιο συγκεκριμένα στον Πειραιά, τρεις εκπαιδευτικοί διώκονται και οδηγούνται σε έκτακτο πειθαρχικό με υπουργική εντολή, ενώ για πρώτη φορά απειλούνται με δυνητική αργία ή και απόλυση από το δημόσιο σχολείο! Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια της κυβέρνησης πατά πάνω στη «θεσμική θωράκιση» του κράτους απέναντι στο εργατικό κίνημα, με βάση τους νόμους Χατζηδάκη, Γεωργιάδη κλπ, αλλά και τις πιο σκληρές διατάξεις του νέου ποινικού κώδικα. Είναι ακόλουθο των δεκάδων διώξεων εκπαιδευτικών σε κάθε γωνιά της χώρας, που πιθανά στο μέλλον να έρθουν αντιμέτωποι με την ίδια κατάσταση.

Τρεις εκπαιδευτικοί διώκονται λοιπόν γιατί κράτησαν συνεπή αγωνιστική στάση κόντρα στην αξιολόγηση που προωθεί η κυβέρνηση, εναντίωση που έχει εκφραστεί πολλάκις μέσα από τα συλλογικά συνδικαλιστικά τους όργανα. Διώκονται γιατί οργάνωσαν και συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις μαζί με τους συναδέλφους και τους μαθητές τους. Το «αδίκημα» αυτό, του να στέκεται δηλαδή ένας εκπαιδευτικός με ψηλά το κεφάλι απέναντι στην άγρια αντιλαϊκή επίθεση, φαίνεται ότι είναι αρκετό για να παυθεί από τη δουλειά του. Ο στόχος είναι ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, να σταλεί το μήνυμα ότι όποιος τολμά να αντιστέκεται και να διεκδικεί θα διώκεται, θα εκβιάζεται, θα απολύεται.

Η πρόκληση αυτή δεν πρέπει να περάσει! Ενόψει της ακρόασης τους από το πειθαρχικό συμβούλιο στις 23/10, αλλά και σε όλη τη διαδικασία που θα ακολουθήσει, είναι ανάγκη να αναπτυχθεί μαζική δράση και συντονισμός μεταξύ πολιτικών/συνδικαλιστικών σχημάτων και συλλογικότητων, αλλά και κάθε αγωνιστή και αγωνίστριας που αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των διώξεων αυτών. Για το σκοπό αυτό καλούμε σε:

Ανοιχτή σύσκεψη για τη δημιουργία πρωτοβουλίας ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις εκπαιδευτικών

Δευτέρα 14/10 - 6:00μμ

Αριστερός χώρος «Ρωγμή» (Μιχαήλ Βόγδου 20, 4ος όροφος)






 

Δεν υπάρχουν σχόλια: