16 Οκτωβρίου 2024

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ | ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Συζήτηση-προγραμματισμός δράσεων

Πέμπτη 17/10, ώρα 7μμ στο ΠΑΝΘΕΟΝ

Για πρώτη φορά ετοιμάζουν ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ για ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ στο Δημόσιο Σχολείο

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή κυβερνητική ενέργεια να προετοιμάσει τις απολύσεις σε τρεις αγωνιστές εκπαιδευτικούς της ΕΛΜΕ Πειραιά. Είναι τέτοια η υστερία της κυβέρνησης που ούτε καν περιμένει την εκδίκαση των πειθαρχικών που έχουν στηθεί και στοχοποιούν τη συνδικαλιστική δράση, και βιάζεται να τους βγάλει προκαταβολικά σε αργία. Το «αμάρτημα» των Δημήτρη Χαρτζουλάκη (αναπληρωτή και μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά), Χρύσας Χοτζόγλου (συνδικαλίστριας στην ΕΛΜΕ Πειραιά) και Γιώργου Καββαδία (συνταξιούχου και πρώην μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά), είναι ότι έχουν συνδικαλιστική δράση.

Ο κυβερνητικός αυταρχισμός δεν έχει όρια. Επιχειρεί να εκφοβίσει όλους τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς. Παραπέμπει στο πειθαρχικό νεοδιόριστους συναδέλφους και διευθυντές σχολείων που συμμετέχουν στην απεργία - αποχή, αλλά και όποιους παλεύουν συλλογικά ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και την κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών που προωθείται μέσω της αξιολόγησης.                                                                                 

Οι παραπομπές αυτές είναι αντίθετες ακόμα και με στοιχειώδεις συνδικαλιστές κατακτήσεις, όπως το δικαίωμα της απεργίας και αποτελεί συνέχεια και κλιμάκωση των αλλεπάλληλων εκφοβιστικών εγκυκλίων και ενεργειών, των δεκάδων διώξεων πανελλαδικά. Η κυβέρνηση ΝΔ και το Υπουργείο έχουν μετατρέψει πλέον σε πειθαρχικό αδίκημα την απεργία, τη συγκέντρωση, τα συνθήματα…

Δίπλα σε όλα αυτά, δραματικές είναι οι συνθήκες μέσα στις οποίες ζούμε, με την φτώχεια και την καθημερινή εργασιακή πίεση να συνθλίβουν εμάς και όλο το λαό. Βλέποντας να βάζουν τα παιδιά μας σε ένα σχολείο εχθρικό, ακριβό, εξεταστικό κάτεργο και να τους ετοιμάζουν ένα μέλλον κόλαση σε μια ζωή χωρίς δικαιώματα.

Γνωρίζουμε ότι για να περάσει όλη αυτή η κατάσταση, η κυβέρνηση επιστρατεύει όλους τους μηχανισμούς τρομοκρατίας. Με δεκάδες διώξεις, απειλές, συλλήψεις, πειθαρχικά και δικαστήρια έρχεται αντιμέτωπος κάθε αγωνιστής/στρια, κάθε φωνή που  αμφισβητεί την κυρίαρχη πολιτική και διεκδικεί συλλογικά τα δικαιώματα του/της. Αυτό που επιδιώκεται είναι να υπάρχει απόλυτη σιγή από τους αγωνιστές, για να μπορούν να κραυγάζουν μόνο  αυτοί που επιβάλλουν τη κυρίαρχη πολιτική.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη στους τρεις αγωνιστές εκπαιδευτικούς.

Να σταματήσει όλο το τρομοκρατικό πογκρόμ και διώξεων που έχει στηθεί σε όλη την Ελλάδα ενάντια σε εκπαιδευτικούς, λαό και νεολαία. Το δημόσιο σχολείο, τα σωματεία και η κοινωνία ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ για εκπαιδευτικούς, μαθητές και όλο το λαό.

Σήμερα είναι αναγκαίο  σωματεία συλλογικότητες όλοι μας να σταθούμε αλληλέγγυοι να συμπαραταχθούμε στον αγώνα για να παρθούν πίσω ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ

Η μάχη αυτή είναι ζήτημα του καθενός και της καθεμίας από μας!Σας καλούμε να συζητήσουμε για τον προγραμματισμό των δράσεών μας (θα υπάρξει σύνδεση μέσω σκάιπ με τους διωκόμενους εκπ/κούς)

Τζέρπος Νίκος, εκπαιδευτικός, μέλος της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας

Μπουραντά Μαρία, μέλος ΔΣ του σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων Θεσπρωτίας, μέλος του ΕΚ Θες/τίας

Μακρίδης Γιάννης, συνταξιούχος εκπ/κός

Μακρή Ανδρομάχη, μέλος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων νοσ. Φιλιατών

Κόρου Αλεξάνδρα, μέλος του ΔΣ συλλόγου γονέων του 3ου δημ. Σχολείου Ηγ/τσας

Κούρτη Ιουλία, συνταξιούχος εκπ/κός, πρώην μέλος ΔΣ ΣΕΠΕ Θεσπρωτίας

Φειδεροπούλου Έλενα, συνδικαλίστρια ΠΕ 30

Γραμματά Ρέα, συνταξιούχος εκπ/κός, πρώην μέλος ΔΣ ΣΕΠΕ Θεσπρωτίας

Κοντογιάννη Μαριλένα, συνδικαλίστρια, μέλος της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας

Ευθυμίου Βούλα, μέλος ΣΕΠΕ Θεσπρωτίας,

Χοβολου Έρρικα, μέλος ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας,

Σορογκα Μαρία, συνταξιούχος εκπαιδευτικός,

Παύλος Αλεξίου μέλος Γεν. Συμβ.  Ομοσπ. Συλ. Αιρ. Περιφ. Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ),

Σούρλας Κωνσταντίνος, αδιόριστος εκπαιδευτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: