08 Οκτωβρίου 2024

Ηράκλειο | Με μαζικότητα οι διαδηλώσεις αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης



Το προηγούμενο Σάββατο αλλά και σήμερα Τρίτη πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο του Ηρακλείου διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, για τον έναν χρόνο από την έναρξη της γενοκτονίας που διεξάγει το σιωνιστικό κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ. 

Φοιτητικοί σύλλογοι και οργανώσεις καλούσαν το Σάββατο το πρωί ενώ το ΚΚΕ και το αναρχικό μπλοκ το απόγευμα της ίδια μέρας. Την Τρίτη υπήρξε νέο κάλεσμα από τη Συνέλευση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη καθώς και κάλεσμα από αριστερές οργανώσεις.


Από την πλευρά του ΚΚΕ(μ-λ) υπήρξε προσπάθεια από τις 27/9 για από κοινού κάλεσμα σε κοινή ώρα και μέρος, ωστόσο αν και υπήρξε μια πρώτη συμφωνία τελικά δεν έγινε δυνατό από τις αριστερές δυνάμεις του εξωκοινοβουλίου στο Ηράκλειο, με αποτέλεσμα κάποιες να συμμετέχουν το Σάββατο και κάποιες την Τρίτη. Το ΚΚΕ(μ-λ), κάλεσε σε συμμετοχή στην συγκέντρωση του Σαββάτου και αργότερα αποφάσισε να συμμετάσχει και στην συγκέντρωση της Τρίτης, στην οποία και καλούσε, θεωρώντας ότι έπρεπε να στηριχτούν οι συγκεντρώσεις υπεράσπισης της Παλαιστινιακής αντίστασης. Τα μπλοκ του ΚΚΕ (μ-λ) συσπείρωσαν κόσμο, μοιράστηκε πλατιά η προκήρυξη και ακούστηκαν αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση, ενάντια σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας. 


Παρά το θετικό της μαζικής συμμετοχής κόσμου στις διαδηλώσεις, το αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα βρίσκεται πίσω από τις αναγκαιότητες της περιόδου. Οι δυνάμεις που αντιλαμβάνονται την ανάγκη της διαμόρφωσης ενός τέτοιου μαζικού και ενεργού κινήματος θα πρέπει να παλέψουν προς αυτή την κατεύθυνση. Θα πρέπει μέσα από την ενότητα στη δράση και την ανταλλαγή απόψεων να αναπτύξουν παραπέρα και να πυκνώσουν τις προσπάθειες για την συγκρότηση του λαού και της νεολαίας στην κατεύθυνση αυτή.













Δεν υπάρχουν σχόλια: