ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ | ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ | ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (7/10), ΓΙΑΝΝΕΝΑ (8/10), ΚΑΡΔΙΤΣΑ (7/10), ΛΑΡΙΣΑ (7/10), ΣΑΜΟΣ (9/10)

05 Οκτωβρίου 2024

ΞΑΝΘΗ | Μαζικό αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

 


Με μεγάλη μαζικότητα έγινε η αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία στην Ξάνθη το μεσημέρι του Σαββάτου 5 Οκτώβρη, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό την αλληλεγγύη στον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό, που ένα χρόνο τώρα σφάζεται από το ναζιστικό-σιωνιστικό καθεστώς του Ισραήλ. Εκατοντάδες λαού και νεολαίας συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία και πορεύτηκαν στους δρόμους της πόλης, με κεντρικό σύνθημα "Λευτεριά στην Παλαιστίνη", αλλά και συνθήματα ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και τον σιωνισμό, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών, για την αλληλεγγύη και την κοινή πάλη των λαών. Στην πορεία συμμετείχαν με πανό η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο φοιτητικός σύλλογος μαζί με το σύλλογο οικοτρόφων, οι Αγωνιστικές Κινήσεις, το ΚΚΕ(μ-λ), το ΣΕΚ και το ΠΕΛΟΤΟ.


Για άλλη μια φορά, ήταν πολύ μαζική η παρουσία της μειονότητας, με ένα κομμάτι της να φωνάζει θρησκευτικά συνθήματα. Και για άλλη μια φορά το ΚΚΕ πέρα από την υποτονική και άμαζη συμμετοχή του, μέσω της Ένωσης των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, επιχείρησε να καρπωθεί την πορεία για να πλασαριστεί -εκ του ασφαλούς- στο κάδρο (χαρακτηριστική η "ανταπόκριση" στο 902.gr, όπου δεν αναφέρεται ούτε καν στη μειονότητα και φυσικά σε κανένα άλλο μπλοκ). Και το λέμε αυτό, εκτός των άλλων, γιατί στο ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου η αρχική πρόταση της ΚΝΕ ήταν απλώς μια πικετοφορία στο παζάρι, όπως άλλωστε είχε κάνει και πέρσι όταν η σιωνιστές ξεκινούσαν τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, κάτι που αποτυπώθηκε και στο άμαζο μπλοκ του συλλόγου.

Το ΚΚΕ(μ-λ), θεωρόντας ότι είναι απολύτως αναγκαίο να εκφραστεί μαζικά στο δρόμο η αλληλεγγύη στον ηρωικό Παλαιστινιακό λαό και την αντίσταση του, αλλά και να προβληθεί η ανάγκη μαζικού αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, καθώς οι εξελίξεις τόσο στη Μέση Ανατολή, όσο και κυρίως στο μέτωπο της Ουκρανίας, φέρνουν κοντά μας τον κίνδυνο γενικότερης, παγκοσμίων διαστάσεων πολεμικής σύγκρουσης, κινήθηκε δραστήρια το προηγούμενο διάστημα. Με ανάρτηση πανό, αφίσες, προπαγάνδιση σε εργασιακούς χώρους και σε μειονοτικά καφενεία, πικετοφορίες την Πέμπτη στην αγορά και το Σάββατο το πρωί στο παζάρι, όπου συνάντησε πολύ θετική ανταπόκριση. Δραστήρια κινήθηκε επίσης και το σχήμα των Αγωνιστικών Κινήσεων στις σχολές. Το αποτέλεσμα ήταν να συγκροτήσουν τόσο οι Αγωνιστικές Κινήσεις, όσο και το ΚΚΕ(μ-λ) μαζικά μπλοκ στη διαδήλωση, πλαισιωμένα από φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενους και ανθρώπους της μειονότητας, μπλοκ που έδωσαν αγωνιστικό τόνο και σωστό περιεχόμενο στην πορεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: