23 Οκτωβρίου 2024

ΠΑΤΡΑ | Στον δρόμο οι εκπαιδευτικοί ενάντια στην πολιτική που διώκει και στερεί δικαιώματα

Ολοκληρώθηκαν και στην Πάτρα οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών της Πρώτης και Δεύτερης Βαθμίδας. Παρά το κλίμα τρομοκρατίας που θέλησε να επιβάλει η κυβέρνηση με την απαγόρευση της σημερινής απεργίας ο κλάδος δεν το έβαλε κάτω και συμμετείχε μαζικά στην απεργία και την κινητοποίηση.

Τα μαζικά μπλοκ των δύο σωματείων (ΕΛΜΕ,ΣΕΠΕ) μαζί με αυτά σχημάτων και συλλογικοτήτων έκαναν μαζική πορεία στο κέντρο της πόλης που κατέληξε στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης. Έξω από το κτήριο της Διεύθυνσης μια διμοιρία ΜΑΤ, που φύλαγε τα γραφεία της εξαφανισμένης διευθύντριας, περίμενε τους διαδηλωτές μπλοκάροντας τον δρόμο. Το σώμα της πορείας επέμεινε με συνθήματα καταγγέλλοντας την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων μέχρι που αυτές άνοιξαν τον δρόμο και κατάφερε να ολοκληρωθεί η πορεία.

Στην συγκέντρωση και πορεία συμμετείχε και η «Πρωτοβουλία ενάντια στις διώξεις» με πανό και προκηρύξεις συμβάλλοντας στην προσπάθεια ανάδειξης των διώξεων των τριών εκπαιδευτικών του Πειραιά (και όχι μόνο αυτών) μιας και υποτιμήθηκε τόσο στις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των σωματείων όσο και στην σημερινή κινητοποίηση γενικότερα.







 

Δεν υπάρχουν σχόλια: