24 Οκτωβρίου 2024

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ | Ήταν μια μεγάλη συγκέντρωση - μήνυμα μαζικής αντίστασης! Ο αγώνας συνεχίζεται!

 


Ήταν μια μεγάλη συγκέντρωση - μήνυμα μαζικής αντίστασης!

Ο αγώνας συνεχίζεται!

Η έκφραση «ηχηρή απάντηση» είναι λίγη. Ήταν μια μεγάλη συγκέντρωση η σημερινή – για την οποία πρέπει να παραδεχτούμε ότι είχε την ευγενική… χορηγία του Πιερρακάκη, ο οποίος, με την απίστευτη προσπάθειά του να βγάλει παράνομη την απεργία της ΔΟΕ, εκνεύρισε κι άλλο τον κλάδο και τελικά λειτούργησε προς την ακόμα μεγαλύτερη μαζικοποίησή της (εδώ https://antigeitonies3.blogspot.com/2024/10/2310_23.html, φωτογραφίες και βίντεο).

Πάνω από χίλιοι εκπαιδευτικοί και αλληλέγγυοι διαδήλωσαν μαχητικά, σήμερα 23 Οκτώβρη από τις 9.30 το πρωί, έξω από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΠΔΕ Αττικής, κατά την ακρόαση των δύο από τους τρεις συναδέλφων και συναγωνιστών μας, της Χρύσας Χοτζόγλου και του Γιώργου Καββαδία (για τον τρίτο, τον Δημήτρη Χαρτζουλάκη, είχαν/έχουν σκοπό πιο ριζικές λύσεις!). Η πλειοψηφία από τους συγκεντρωμένους ακολούθησε την πορεία μέχρι την Πλατεία Συντάγματος, όπου ενώθηκε με την υπόλοιπη απεργιακή διαδήλωση που είχε συγκεντρωθεί και ξεκινήσει από τα Προπύλαια. Στο Σύνταγμα ενώθηκαν οι 2 μεγάλες απεργιακές διαδηλώσεις και έγιναν ένα σώμα χιλιάδων εκπαιδευτικών ενάντια στις διώξεις και στις πολιτικές τους υπουργείου.

Ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η (γνωμοδοτική) απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου ή της κυβέρνησης σε σχέση με το αν η συναδέλφισσα Χρύσα Χοτζόγλου βγει σε αργία μέχρι να γίνει το πειθαρχικό (!), η συγκέντρωση, η μαζική παρουσία σωματείων, αλλά και όλη η τεράστια προσπάθεια που έγινε για να αναδειχτεί το ζήτημα, οι χιλιάδες υπογραφές, τα εκατοντάδες ψηφίσματα σωματείων, οι παρεμβάσεις που έγιναν πανελλαδικά από αγωνιστές ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ στην κυβέρνηση και στη Διοίκηση. Αλλά και σε όλους εκείνους που για μεγάλο διάστημα υποβάθμιζαν ή εξαφάνιζαν το ζήτημα.

Σημειώνουμε πάντως ότι η απαλλαγή του Γιώργου Καββαδία έγινε γιατί… πρόλαβε να βγει σε σύνταξη, ενώ αναμένουμε την εξέλιξη για τον Δημήτρη Χαρτζουλάκη.

Η μεγάλη αυτή κινητοποίηση βασίστηκε στο κριτήριο των συναδελφισσών και των συναδέλφων που, μαζικά, έβαλαν πλάτη να αναδειχτεί το ζήτημα και πάτησε στην κοπιώδη δουλειά αγωνιστών και αγωνιστριών, που, βασικά μέσω της «Ανοιχτής Συνέλευσης ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις» πήραν πάνω τους την πραγματοποίηση της μαζικής αυτής κινητοποίησης.

Η μεθόδευση για τις πρώτες απολύσεις εκπαιδευτικών για συνδικαλιστικούς λόγους από το δημόσιο σχολείο αποτελεί τεράστια κλιμάκωση της επίθεσης στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Είναι παράλληλη με την άλλη πρωτοφανή μεθόδευση να βγει παράνομη η 24ωρη απεργία ομοσπονδίας (της ΔΟΕ) αλλά και με το στήσιμο εκατοντάδων πειθαρχικών σε όλη την Ελλάδα ενάντια σε συναδέλφισσες και συναδέλφους που κάνουν απεργία – αποχή.

Πολλά πρωτοφανή πράγματα έχουν μαζευτεί! Το σύστημα και η κυβέρνηση του απαιτεί απόλυτη υποταγή. Θα υπάρχουν διώξεις με το παραμικρό! Το γάντι έχει πεταχτεί στο κίνημα…

Απέναντι σε αυτήν την επίθεση πρέπει να τελειώνουμε με τις αυταπάτες «νομιμότητας». Κάθε αγώνας –ακόμα και μικρός- θα βγαίνει παράνομος. Αυτή η κατάσταση δεν αντιμετωπίζεται με κλάψα για τον αντίπαλο που είναι παράνομος, αλλά με συγκρότηση μαζικού κινήματος κόντρα στην υποτιθέμενη «νομιμότητά» τους. Ασπίδα μας είναι η μαζικότητα, η οργάνωση και η αποφασιστικότητά μας και όχι οι καλοί δικηγόροι μας.

·         Ο αγώνας συνεχίζεται! Να συνεχιστεί η καμπάνια υπογραφών και ψηφισμάτων. Να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις. Να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις!

·         Κάτω τα χέρια από τη Χρύσα και τον Δημήτρη – Κάτω τα χέρια από τους υπόλοιπους διωκόμενους στον Πειραιά!

·         Κάτω τα χέρια από όσες και όσους κάνουν απεργία – αποχή!

·         Κάτω τα χέρια από την απεργία, τους λαϊκούς αγώνες και τα σωματεία!

Οι αγώνες δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι – είναι δίκαιοι και αναγκαίοι



Ολες και όλοι στην επόμενη ανοιχτή συνέλευση ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις, Κυριακή 10 Νοέμβρη, 11 πμ, στο 6ο ΕΠΑΛ Αθήνας, Νέστου 4

Ολες και όλοι στη μεγάλη απεργιακή μάχη στις 20 Νοέμβρη

Στο δρόμο η δύναμή μας - στους αγώνες η διέξοδός μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: