23 Οκτωβρίου 2024

Θεσσαλονίκη | Μαχητική απεργιακή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών



Μαζικά και μαχητικά εκατοντάδες απεργοί της Θεσσαλονίκης έδωσαν ηχηρή απάντηση στις πρωτοφανείς προκλήσεις του ΥΠΑΙΘΑ σήμερα και την ώρα που συνάδερφοί μας στην Αθήνα περνούσαν από ακρόαση στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της δυνητικής αργίας για τη συνδικαλιστική τους δράση. Σήμερα που η προκηρυγμένη απεργία της Ομοσπονδίας των Δασκάλων (ΔΟΕ) κρίθηκε από τα δικαστήρια παράνομη και καταχρηστική!





Στην απεργιακή συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου συγκεντρώθηκαν δάσκαλοι, καθηγητές, φοιτητές και το σωματείο του ΣΕΤΕΠΕ, αποφασισμένοι να αντισταθούν και να εντείνουν τον αγώνα τους ενάντια στις διώξεις, τα πειθαρχικά και την πολιτική που θέλει να τσακίσει δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων. Χαιρετισμό απηύθυναν μέλη των ΔΣ των ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ, φοιτητικών συλλόγων καθώς και της Ανοικτής Συνέλευσης Αγώνα ενάντια στις Διώξεις των Εκπαιδευτικών. Ανάμεσα στα επίμαχα ζητήματα –αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος αναδείχθηκε ως κορυφαίο το θέμα των διώξεων των 3 συναδέρφων της ΕΛΜΕ Πειραιά και οι παραπομπές σε πειθαρχικά δεκάδων πια συναδέρφων που αντιστέκονται στην αξιολόγηση.

Η πορεία με παλμό διέσχισε τους δρόμους της πόλης και μετά από ενδιάμεση στάση στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης κατέληξε στα δικαστήρια όπου περνούσαν από δίκη αγωνιστές της πόλης για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις και δράσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας.















Δεν υπάρχουν σχόλια: