15 Νοεμβρίου 2017

Για τις πλημμύρες και τους θανάτους δεν φταίνε οι καιρικές συνθήκες!

Φταίει η ασυδοσία του κεφαλαίου και οι κυβερνήσεις που το υπηρετούν!

Για άλλη μια φορά η Δυτική Αττική, από την Μάνδρα και την Ελευσίνα μέχρι τη Νέα Πέραμο και τα Μέγαρα, περιοχές όπου ζει ο φτωχότερος κόσμος, πληρώνουν τις συνέπειες της άναρχης δόμησης, της καταστροφής του περιβάλλοντος, του «φυτέματος» μεγάλων εργοστασίων και διυλιστηρίων, αποθηκών και μανδρών πάνω σε μπαζωμένα ρέματα, πλήρωσαν τα ρουσφέτια σε εργολάβους και κατασκευαστές για να χτίζουν αυθαίρετα, για να έχουν κέρδη.

Πληρώνει αυτός ο κόσμος με νεκρούς, αγνοούμενους, τραυματίες και ξεσπιτωμένους την ίδια αντιλαϊκή ταξική πολιτική όλων των κυβερνήσεων που ενώ δίνουν πακτωλούς χρημάτων στις τράπεζες και στους επιχειρηματίες, αφήνουν να πνίγονται «όλως τυχαίως» οι ίδιες και οι ίδιες λαϊκές συνοικίες ως αποτέλεσμα της ίδιας ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗΣ πολιτικής αδιαφορίας ανυπαρξίας έργων υποδομής.

Μιλούν κυβέρνηση, περιφέρεια και δήμοι από τη μια και αντιπολίτευση από την άλλη, για ακραία καιρικά φαινόμενα, κρύβονται πίσω από τις βροχές και τις καταιγίδες, πίσω από τα φυσικά φαινόμενα, ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα, για να καλύψουν τις ευθύνες τους. Μιλούν αυτοί που εφάρμοσαν ή συνεχίζουν να εφαρμόζουν τις πολιτικές που έχουν δημιουργήσει το υπόβαθρο ώστε μια κάπως δυνατότερη βροχή να στοιχίζει ζωές. Έχουν το θράσος οι εκπρόσωποί τους στα κανάλια να ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο και να δηλώνουν ότι δε μπορούν να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα λόγω μεγάλου κόστους και λόγω των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζουν οι ίδιοι σε βάρος της ζωής του λαού μας.

Και όλοι μαζί έχουν το ακόμη μεγαλύτερο θράσος να τολμούν να ρίχνουν ευθύνες στο κόσμο που με κόπους και βάσανα κατάφερε να χτίσει ένα σπίτι για να μείνει.

Απέναντι σε όλους αυτούς πρέπει να στραφεί η οργή του λαού της Δυτικής Αττικής και να διεκδικήσει όλα όσα δικαιούται ώστε να μη ξαναγίνει θύμα των «ακραίων καιρικών φαινομένων» που προκαλεί το σύστημα που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου σε βάρος της ζωής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: