26 Ιουλίου 2018

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους κατοίκους της Λευκίμμης. Μοναστηράκι 7:30 μ.μ.

ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠ’ ΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ
ΕΞΩ ΟΙ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΙΜΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Καταγγέλλουμε τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το όργιο βίας, τρομοκρατίας και καταστολής που έχει εξαπολύσει στη Λευκίμμη. Η κυβέρνηση προκυμμένου να τσακίσει τον δίκαιο αγώνα των κατοίκων, από τα ξημερώματα της 26ης του Ιούνη, έχει μετατρέψει τη Λευκίμμη σε αστυνομοκρατούμενη περιοχή, με τη παρουσία 13 διμοιριών των ΜΑΤ αλλά και εκατοντάδων ανδρών των δυνάμεων καταστολής (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, κ.α.). Ταυτόχρονα έχει επιβάλει,άτυπα αλλά ουσιαστικά, στρατιωτικό νόμο και απαγόρευση κυκλοφορίας. Καθημερινοί έλεγχοι στους κατοίκους που πρέπει να δείχνουν την αστυνομική τους ταυτότητα για να φτάσουν στο σπίτι τους, να υπογράφουν υπεύθυνες δηλώσεις για να πάνε να ποτίσουν τα χωράφια τους, να αντιμετωπίζουν καθημερινά την προκλητική παρουσία και στάση των δυνάμεων καταστολής που μεταξύ άλλων τους ταπεινώνουν, να αντιμετωπίζουν τα δακρυγόνα και τα γκλόπς όταν διοργανώνουν μια συναυλία ή μια πορεία, να δέχονται αιφνιδιαστικά «πεσίματα» μέσα στα σπίτια τους για ελέγχους, προσαγωγές και διώξεις, ενώ βρίσκονται υπό την καθημερινή και πολύωρη εποπτεία ελικοπτέρου.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με «φωτιά και σίδερο» ξαναλειτουργεί το ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη με τον μανδύα του ΧΥΤΥ. Δέκα χρόνια μετά τον μεγάλο αγώνα των κατοίκων, το 2008, τότε που η τρομοκρατία και η καταστολή από την κυβέρνηση της ΝΔ είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο μιας γυναίκας.Χαρακτηριστικές των προθέσεων της κυβέρνησης οι προκλητικές δηλώσεις Σκουρλέτη στη Βουλη «Έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια του διαλόγου… αυτό που πρέπει να εφαρμοστεί είναι ο ΠΕΣΔΑ…» ή λαϊκά «όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος».Αλλά και της Δούρου που, απαντώντας σε πολίτες που διαμαρτυρόντουσαν ενάντια στις χωματερές, την ίδια μέρα της απόβασης των δυνάμεων καταστολής στη Λευκίμμη, δήλωνε κυνικά και αλαζονικά ότι «Το Γραμματικό θα ανοίξει και θα ανοίξουν και άλλα τέσσερα. Τελεία, παύλα, παρένθεση, η Δούρου θα χωροθετήσει και κανονίστε να είστε με τις μαύρες σημαίες. Εγώ θα είμαι απέναντι».
Καταγγέλλουμετη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Δήμο Κερκυραίων που στηρίζουν, εφαρμόζουν και προωθούν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και ταυτόχρονα είναι αυτοί που έδωσαν το πολιτικό άλλοθι στη κυβέρνηση για την απόβαση των δυνάμεων καταστολής,ζητώντας να εφαρμοστεί η τάξη. Είναι συνυπεύθυνοι για τη κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι σε Λευκίμμη και Τεμπλόνι, στην Κέρκυρα.
Καταγγέλλουμε επίσης τη προσπάθεια διείσδυσης των ναζιφασιστών της Χ.Α. στις κινητοποιήσεις των κατοίκων με στόχο να καρπωθούν μέρος της λαϊκής οργής και να παίξουν ρόλο αποπροσανατολιστικό αποδυναμώνοντας τον αγώνα προς όφελος του συστήματος συνολικά. Η καταγγελία και η απομόνωση της Χ.Α. είναι καθήκον κάθε δημοκράτη και προοδευτικού ανθρώπου που αγωνίζεται για τα δικαιώματα του ενάντια στο σύστημα και τις κυβερνήσεις του.
Στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης, ενώνουμε τη φωνή και τις δυνάμεις μας με τον αγωνιζόμενο λαό της Λευκίμμης.Ο αγώνας για να φύγουν οι χωματερές από τις κατοικημένες και καλλιεργήσιμες περιοχές, για να μη μετατραπούν οι τόποι μας σε τοξικές χαβούζες που θα σπέρνουν μόλυνση, καρκίνο και θάνατο είναι κοινός και δίκαιος.Ο αγώνας των κατοίκων της Λευκίμμης θα αναπνέει και θα δυναμώνει όσο θα διευρύνεται και θα μαζικοποιείται από τα λαϊκά, εργατικά, αγροτικά στρώματα της Κέρκυρας, όσο θα διευρύνεται η αλληλεγγύη από τον υπόλοιπο λαό, όσο σε κάθε περιοχή της χωράς θα αναπτύσσονται αντιστάσεις και διεκδικήσεις στη βάση κοινού στόχου. Όσο θα παραμένει επίμονα, αταλάντευτα, παρατεταμένα και ανυποχώρητα, συλλογικά και ενωτικά στο στόχο «να φύγουν οι χωματερές» και να μη πέσει σε παγίδες, ελιγμούς και μανούβρες που θα του στήσουν κυβερνητικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες.
Το σύστημα και οι κυβερνήσεις του που, καταδικάζουν μαζικά το λαό στη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση, τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα, που τρομοκρατούνε, χτυπάνε και διώκουν αγωνιστές και απεργούς, που δολοφονούν μαζικά με πλημμύρες και πυρκαγιές δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα που σχετίζεται με τα σκουπίδια. Το μόνο μέλημα τους είναι να εξασφαλίσουν συνθήκες απρόσκοπτής κερδοφορίας του κεφαλαίου αδιαφορώντας για τη ζωή του λαού και των εργαζομένων.Το δηλώνουν άλλωστε με περίσσιο θράσος. Από το ναυάγιο του «Σάμινα» μέχρι του «Αγ. Ζώνη ΙΙ», από τη Κερατέα μέχρι τη Χαλκιδική, από τα καζάνια στη Δραπετσώναμέχρι το Πέραμα, από τη Μάνδρα μέχρι τη Κινέτα και το Μάτι. Αυτό το θεριό προσχηματικά αναφέρεται σε «διάλογο» και «εποικοδομητικές και ολοκληρωμένες προτάσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων», για να κάνει το λαό συνυπεύθυνο και «συνδιαχειριστή» στην αντιλαϊκή και εγκληματική του πολιτική. Αυτό το θεριό τρέμει μόνο όταν η λαϊκή οργή γίνεται οργανωμένη λαϊκή πάλη διεκδικώντας το δικαίωμα στη ζωή.Τρέμει γιατί ξέρει ότι στο δρόμο του αγώνα ο οργανωμένος λαός έχει τη δύναμη να κερδίσει το δίκιο του.

ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: