27 Ιουλίου 2018

Ανταπόκριση από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον λαό της Λευκίμμης

Τη Πέμπτη 26/7 πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας συγκέντρωση και διαδήλωση αλληλεγγύης στον αγώνα του Λευκιμμιώτικου λαού. Την ίδια μέρα και ώρα οι κάτοικοι της Λευκίμμης πραγματοποιούσαν τη δική τους συγκέντρωση και πορεία, αντιμέτωποι με το όργιο βίας, τρομοκρατίας και καταστολής που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 7:30μμ στο Μοναστηράκι ενώ αργότερα πραγματοποιήθηκε πορεία που μέσα από την Ερμού κατέληξε στο Σύνταγμα. Συμμετείχαν με πανό η Πρωτοβουλία Αγώνα και Αλληλεγγύης η οποία κάλεσε τη συγκέντρωση, το ΚΚΕ(μ-λ) και η Α.Π.Ο.
Το ΚΚΕ(μ-λ) μοίρασε εκατοντάδες προκηρύξεις κατά τη διάρκεια της παρέμβασης. Ενώ προσπάθησε να χρωματίσει το πολιτικό του στίγμα συνδέοντας τη Λευκίμμη με το φονικό στο Μάτι και τη Μάνδρα, ως συνέπειες της ίδιας αντιλαϊκής και εγκληματικής πολιτικής.
Ορισμένα από τα συνθήματα που φωνάχτηκαν από το μπλοκ μας ήταν «μας καίνε μας πνίγουν και μας τρομοκρατούν, με του λαού τη πάλη θα λογαριαστούν», «η ανάπτυξή τους φέρνει καταστροφή, αντίσταση- αγώνας και πάλη λαϊκή», «έξω τα ΜΑΤ απ’ τη Λευκίμμη», «έξω όλες οι χωματερές, απ’ τις κατοικημένες περιοχές», κ.α.
Στη διαδήλωση συμμετείχε και αντιπροσωπεία των συντρόφων του Τουργκούτ Καγιά. Στη πλ. Συντάγματος και μπροστά από το κιόσκι που έχει στηθεί για να προπαγανδίζει τα δίκαια αιτήματα του φωνάξαμε συνθήματα αλληλεγγύης στον αγώνα του.



Δεν υπάρχουν σχόλια: