20 Ιουλίου 2018

Απεργία πείνας - αλληλεγγύη στον Τουργκούτ Καγιά από τους 9 φυλακισμένους αγωνιστές

Οι 9 κομμουνιστές πολιτικοί κρατούμενοι από την Τουρκία και το Κουρδιστάν, αυτοί που η Μπακογιάννη θέλει να τους παραδώσει στη Τουρκία ως τρομοκράτες, εδώ και τέσσερις μέρες προχώρησαν σε απεργία πείνας σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Τουργκούτ Καγιά, ο οποίος συνεχίζει τον αγώνα του και η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη φάση. Ενημερωτικά τη περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη στη Υπηρεσία Ασύλου και αναμένεται η απόφαση.

Οι εννέα αυτοί αγωνιστές συνελήφθησαν λίγες μέρες πριν την άφιξη του Ερντογάν στην Ελλάδα γιατί υποτίθεται ότι ετοίμαζαν χτύπημα εναντίον του. Οι έως τώρα αιτήσεις του τούρκικου κράτους για παράδοσή τους σε αυτό έχουν μεν απορριφθεί αλλά εξακολουθούν να κρατούνται διάσπαρτοι στις ελληνικές φυλακές και κάποια στιγμή θα δικαστούν με τον αντιτρομοκρατικό 187α.

Αντιγράφουμε χθεσινό δημοσίευμα από την σελίδα Özgür Tutsak της "Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στη Τουρκία και το Κουρδιστάν":

Για την υπόθεση DHKP-C εννέα κρατούμενοι στις φυλακές της Ελλάδας, εδώ και τρεις μέρες, άρχισαν απεργία πείνας συμπαραστεκόμενοι στον Τούρκο επαναστάτη Τουργούτ Καγιά. Για να μην εκδοθεί στην Τουρκία και για άμεση απελευθέρωσή του. Το κράτος και η κυβέρνηση της Ελλάδας να μη συνεργαστούν με το φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας. Να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις και οι δίκες των Τούρκων αγωνιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: