19 Ιουλίου 2018

Η ΚΙΤΡΙΝΗ ΑΠΟΘΗΚΗ του Βόλου δεν έχει την παραμικρή σχέση με τα παραμύθια των καπιταλιστών εκμεταλλευτών περί «επιχειρηματικότητας»!

Από το "ελεύθερο βήμα πολιτών":


Πανύψηλο και επιβλητικότατο, αν και εγκαταλελειμμένο από το κράτος και την «τοπική αυτοδιοίκηση» εδώ και πολλές δεκαετίες, υψώνεται σαν άπαρτο πέτρινο κάστρο του παλιού καιρού, μες στην καρδιά του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου, (Ανθίμου Γαζή και  Βασσάνη γωνία) το κτίριο της «Κίτρινης Αποθήκης».


Μια μικρή πολυβασανισμένη μαρμάρινη επιγραφή που τοποθέτησε πριν από χρόνια ο Δήμος του Βόλου σε εξωτερικό τοίχο πασχίζει να μας υπενθυμίσει ακόμα και σήμερα, πως όταν διαβαίνουμε από το σημείο αυτό πρέπει να σκύβουμε ευλαβικά το κεφάλι και να κλίνουμε το γόνυ στη μνήμη των ανθρώπων που άφησαν εκεί μέσα τα νιάτα, την αρτιμέλεια του σώματός τους ή και τη ζωή τους την ίδια στα χρόνια της μαύρης γερμανικής ναζιστικής κατοχής του τόπου μας, χτυπημένοι από τους δολοφόνους της Γκεστάπο και τους βρομερούς ελληνόφωνους δοσίλογους λακέδες του φασισμού. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι, αν μπορούσαμε να δούμε τους τοίχους των εσωτερικών χώρων του κτιρίου, πίσω από τα σφαλιχτά παράθυρα, θα θυμόμασταν όλοι μας αυθόρμητα του Ποιητή τους αθάνατους στίχους:

«Αυτά τα κόκκινα σημάδια στους τοίχους, μπορεί να 'ναι κι από αίμα
Όλο το κόκκινο στις μέρες μας είναι αίμα,
μπορεί να ’ναι κι απ’ το λιόγερμα, που χτυπάει στον απέναντι τοίχο
Κάθε δείλι τα πράγματα κοκκινίζουν πριν σβήσουν
και ο θάνατος είναι πιο κοντά.»…


Ο παλιός Βολιώτης καλλιτέχνης φωτογράφος και αντιστασιακός αγωνιστής Νίκος Στουρνάρας μας εξηγεί με δικά του λόγια το επιγραμματικό μήνυμα της εξωτερικής επιγραφής:

«Ένα κολαστήριο που ξερνάει μηνύματα θανάτου… Το τεράστιο αυτό κτίριο κρύβει το τελευταίο σκαλοπάτι της ανθρώπινης ταπείνωσης, το έσχατο σκαλοπάτι της ζωής… Θύματα τσακισμένα και μάτια σβησμένα από τα θανάσιμα μαρτύρια των ξυλοδαρμών, αλλά με καρδιά μεγάλη, που λαχταρά την ζωή!…  Περνάς απ’ έξω και τρέμεις… Εδώ φώλιαζαν τα φίδια του ελληνισμού.. Οι εξαχρειωμένοι εφιάλτες που ατίμαζαν την πατρίδα και πρόδιδαν το έθνος… Οι μακάβριοι θόρυβοι των μοτοσυκλετών και τα στυγνά σεισμικά χτυπήματα των γκαζοτενεκέδων που ταράζαν τον τόπο, κάλυπταν τα εφιαλτικά ουρλιαχτά των αγρίων βασανιστηρίων των αθώων θυμάτων, των αγνών πατριωτών…

Εδώ, κάθε μέρα, αυτοκίνητα της Γκεστάπο ξεφόρτωναν για “ανάκριση” τους συλληφθέντες ομήρους, ενώ ένας κουκουλοφόρος καταδότης, “η μούμια” όπως τον αποκαλούσαν ξεχώριζε τους μελλοθανάτους σύμφωνα με την δική του κρίση… Κι ένας ολόκληρος αιώνας από όνειρα, αγώνες και ελπίδες, έσβηνε μπροστά στις κάνες των όπλων… Ενώ στους τοίχους ήταν χαραγμένα με το αίμα των μελλοθανάτων, πονεμένα παράπονα και στερνές εκφράσεις απόγνωσης για τον άδικο χαμό της πολύτιμης ζωής: “Αντίο Ελλάδα… σήμερα θα με εκτελέσουν… πέστε στην μάνα μου να μην με περιμένει… Είμαστε αθώοι.”».

“Η τραγωδία της κατοχής: Μαγνησία 1943-44”, Τόμος Β, Αθήνα, 1996.




Γύρω από την Κίτρινη Αποθήκη, εδώ κι έναν  ολόκληρο χρόνο, σκαρώνεται μια ιστορία άτιμης προσβολής και βεβήλωσης των ιστορικών της μηνυμάτων, μια ιστορία χαρακτηριστική των κατάμαυρων πανάθλιων καιρών και πολιτικάντηδων που εξουσιάζουν αυτό τον τόπο. Μια ιστορία στην οποία πρωταγωνιστεί η οργανωμένη «ΣΥΡΙΖ»έικη  προπαγάνδα, πολιτική απάτη και διαστρέβλωση. Μια ιστορία στην οποία εξίσου συνένοχοι με τους ψευτοαριστερούς εξουσιολάγνους λακέδες της αντίδρασης, που σταβλίζονται στον ψευδεπίγραφο «ΣΥΡΙΖΑ», είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, προπύργιο όπως αποδεικνύεται της φιλοσοφίας και της «επιστημονικής» ιδεολογικής προπαγάνδας του καπιταλιστικού καθεστώτος στην περιοχή μας, όσο και ο δεξιός περιφερειάρχης της Θεσσαλίας, κ. Αγοραστός, που αν και … «θανάσιμος αντίπαλος» των ψευτοαριστερών του ΣΥΡΙΖΑ (για την κατοχή της κουτάλας της εξουσίας, της «χ’λίαρας», για να το πούμε θεσσαλικά!) έσπευσε να συνυπογράψει τη βεβήλωση με τους … «αντιπάλους» του κι όλοι μαζί, μετά ειρωνικού γέλωτος, στάθηκαν μπροστά στην κάμερα για να καμαρώσουν το μεγάλο τους κατόρθωμα.


Η ιστορία μας φέρνει ως προπέτασμα καπνού τον προπαγανδιστικό τίτλο «Αποκατάσταση του κτιρίου-μνημείου της Κίτρινης Αποθήκης», ενώ το ζουμί της υπόθεσης βρίσκεται στο τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί στο αποκαταστημένο κτίριο!

Σύμφωνα λοιπόν με τον τοπικό Τύπο του Βόλου ήδη από τις 25 του Ιούλη του 2017:


«Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, εντάσσεται στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) το έργο «Αποκατάσταση του κτιρίου της Κίτρινης Αποθήκης για την εγκατάσταση και ανάπτυξη της Technopolis Ιάσων: Innovation Hot Spot Επιχειρηματικής Καινοτομίας, Τεχνολογίας και Διεπιστημονικής Έρευνας», με συνολικό προϋπολογισμό 10 εκατομμύρια ευρώ.»

(Διόλου αμελητέον το ποσόν, ιδιαίτερα σε καιρούς φτώχειας και χρεωκοπίας του λαού, έτσι δεν είναι αδέρφια;)

Στο ίδιο δημοσίευμα ο Χαρίτσης έσπευσε να πανηγυρίσει λέγοντας ότι : «Με το έργο αυτό προστατεύουμε και αναβαθμίζουμε ένα εμβληματικό κτήριο της πόλης του Βόλου, που συνδέεται με τα πιο σημαντικά ορόσημα της ιστορίας της και ταυτόχρονα δημιουργούμε σύγχρονες υποδομές για τη διεξαγωγή ερευνητικής δραστηριότητας και την παραγωγική αξιοποίηση της μέσα από τη διάχυση της γνώσης και την ανάπτυξη νεοφυών επιχειρήσεων.
 Δημιουργούμε έτσι τις προϋποθέσεις για την αξιοποίηση του υψηλά μορφωμένου ανθρώπινου δυναμικού της πόλης και της πολύ σημαντικής ερευνητικής δουλειάς που γίνεται στο Πανεπιστήμιο του Βόλου, δίνοντας παράλληλα, ώθηση σε μία δυναμική και καινοτόμα τοπική οικονομία της γνώσης, ικανή να παράγει σταθερές και ποιοτικές θέσεις εργασίας.
Σε στενή συνεργασία και διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς, εξασφαλίζουμε την απαραίτητη χρηματοδότηση για την υλοποίηση εκείνων των υποδομών που προσφέρουν προστιθέμενη αξία και ανοίγουν αναπτυξιακές δυνατότητες, κινητοποιώντας τις υγιείς δυνάμεις για καινοτομία και επιχειρηματικότητα».

(Τρεις παράγραφοι γεμάτες ως τα μπούνια από την ιδεολογική προπαγάνδα με την οποία έχουν πλημμυρίσει την Ελλάδα -και κοντεύουν να την πνίξουν στα βουρκόνερά της- οι «ΣΥΡΙΖ»έοι πολιτικοί βαστάζοι του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου, και των ευρω-αμερικάνων ιμπεριαλιστών πατρώνων του. Τρεις παράγραφοι όπου το παραμύθι και η πολιτική απάτη πάνε σύννεφο, όπως θα δούμε λίγο παρακάτω.)

Στο ίδιο δημοσίευμα, ο (εκ μεταγραφής από το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ) «συριζαίος» πολιτικός παράγων και βουλευτής Μαγνησίας κ. Μάκης Μπαλλής έσπευδε πριν από τους ομολόγους του να δηλώσει: 

«Σε δήλωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλλής σημείωσε:
«10 εκατ. ευρώ χρηματοδότηση με εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) για την αποκατάσταση της «Κίτρινης Αποθήκης» στο Βόλο διασφαλίστηκε με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Χαρίτση.
Με την απόφαση αυτή αφενός ικανοποιείται ένα αίτημα ετών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προκειμένου να καλυφθούν οι κτιριακές του ανάγκες, αφετέρου διασώζεται, αξιοποιείται και αναδεικνύεται ένα εμβληματικό κτίριο, άρρηκτα συνδεδεμένο με την τοπική ιστορία της πόλης».

(Κατευθείαν στο ποσόν των 10 εκατομμυρίων εστιάζει αυτή η δήλωση! Ο άνθρωπος ξέρει τι πρέπει να αξιολογήσει η αστική τάξη του Βόλου που θα διαβάσει την είδηση! Όσο για την «αξιοποίηση» του «εμβληματικού κτιρίου» και πόση σχέση έχει με την ιστορία του, θα τα πούμε σε λίγο!) Όλα αυτά γράφτηκαν τον Ιούλη του 2017 από την εφημερίδα «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» (βλ. www.thessaliaeconomy.gr/.../volos-hot-spot-epixeirimatikotitas-me-10-ek-eyro-i-kitrini-apothiki) υπό τον χαρακτηριστικό βεβαίως τίτλο: «Βόλος: Hot spot επιχειρηματικότητας με 10 εκ. ευρώ η κίτρινη αποθήκη», έτσι για να μην νομίζουμε εμείς οι αφελείς ότι hot spots είναι μόνο τα ευρω-κολαστήρια που στήθηκαν και θα στηθούν στη χώρα μας με ευρωπαράδες για να περιοριστούν οι πρόσφυγες και οι παράτυποι μετανάστες από τις κοινωνίες των κεντρικών … «αυτοκρατοριών» του ευρω-παράδεισου…

Σήμερα ένα χρόνο ακριβώς μετά τα παραπάνω, η «δουλειά» έκλεισε πια για τα καλά και οι υπογραφές έπεσαν. Μόνο που την «δόξαν» των κ.κ. Χαρίτση και Μπαλλή την πρόλαβαν και την πήραν οι ΣΥΡΙΖαίοι πολιτικοί παράγοντες  κ.κ. Μαρία Βλαζάκη, γενική γραμματεύς του «Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού» και Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος βουλευτής Μαγνησίας, ομού μετά του «θανάσιμου» πολιτικού «αντιπάλου» τους κ. Κωνσταντίνου Αγοραστού. Και ...καμαρώστε τους που καμαρώνουν για την υπογραφή που έβαλαν:


Η «Θεσσαλία» και πάλι σπεύδει να μας ενημερώσει ότι:

Υπεγράφη σήμερα (εννοεί την Παρασκευή 13-7-2018) από τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Μαρία Βλαζάκη η Προγραμματική Σύμβαση για την παραχώρηση της Κίτρινης Αποθήκης κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό.
Η σύμβαση αφορά το έργο αποκατάστασης της Κίτρινης Αποθήκης, το οποίο έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να στεγάσει τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Πρόκειται για το έργο «Technopolis Ιάσων: Innovation Hot Spot Επιχειρηματικής Καινοτομίας, Τεχνολογίας και Διεπιστημονικής Έρευνας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας».”

Ενώ αμέσως παρακάτω σπεύδει να παραθέσει τις σχετικές δηλώσεις Μεϊκόπουλου και Αγοραστού:
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του κ. Μεϊκόπουλου «πρόκειται για ένα επιβεβλημένο έργο που δίνει ζωή σε ένα εμβληματικό κτίριο της πόλης μας, το οποίο συνδέεται με τα πιο σημαντικά ορόσημα της ιστορίας της και ταυτόχρονα θα δημιουργήσει σύγχρονες υποδομές για την έρευνα και την παραγωγική της αξιοποίηση».”

Και συνεχίζει:
“Σημειώνεται επίσης πως ο Αλ. Μεϊκόπουλος βρίσκονταν σε διαρκή στενή συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, αναμειγνυόμενος ενεργά για την επιτάχυνση της διαδικασίας παραχώρησης, καθώς ανέκαθεν θεωρούσε πως η αποκατάσταση της Κίτρινης Αποθήκης αποτελεί μείζον ζήτημα, ιδιαίτερα σημαντικό για την ενίσχυση του επιστημονικού και ακαδημαϊκού προφίλ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και για την ουσιαστική αναβάθμιση της πόλης του Βόλου, που θα της προσδώσει μία δυναμική, ικανή να παράγει σταθερές και ποιοτικές θέσεις εργασίας.”
(Να τ’ ακούει και να σκάει από τη ζήλεια του ο κ. Μπαλλής, που του πήραν τέτοιαν ευκαιρία από τα χέρια!)

Ενώ φυσικά ο υπερδραστήριος κ. Περιφερειάρχης Θεσσαλίας εγκρίνει και επαυξάνει:

“Δήλωση Κ. Αγοραστού: «Σήμερα υπογράψαμε την προγραμματική σύμβαση με το υπουργείου Πολιτισμού και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας της «Κίτρινης Αποθήκης».
Πρόκειται για μια προγραμματική σύμβαση που θα οδηγήσει σε ένα έργο προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται και υλοποιείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Είναι ένα έργο χρήσιμο για την κοινωνία του Βόλου, το οποίο πρόκειται να δημιουργήσει πυρήνα καινοτόμας δραστηριότητας.
Παράλληλα με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σχεδιάζουμε την εγκατάσταση και λειτουργία του «Τεχνόπολις Ιάσων» ενός κέντρου επιχειρηματικής καινοτομίας, τεχνολογίας και διεπιστημονικής έρευνας.
Συνεργαζόμαστε με τον Πρύτανη κ. Πετράκο και με την κ. Βλαζάκη τη γεν. γραμματέα Υπ. Πολιτισμού. Σήμερα μαζί μας στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης στο Υπουργείου Πολιτισμού ήταν ο κ. Μεϊκόπουλος, ο οποίος έδειξε έντονο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο έργο.»” (βλ. https://e-thessalia.gr/ypegrafi-i-symvasi-parachorisis-gia-tin-kitrini-apothiki/ ).

Βλόγησαν λοιπόν τα γένια τους, συνεχάρησαν αυτούς και αλλήλους και εμείς εδώ, αν χάψουμε αμάσητα όλα τα παραπάνω θα μείνουμε με την προσδοκία της ανάπλασης, της ανάπτυξης, των θέσεων εργασίας, της «αξιοποίησης του μνημείου».

Τι; Δεν θέλετε την ανάπλαση της Κίτρινης Αποθήκης; Θα μας ρωτούσαν με «ιερή αγανάκτηση» οι ΣΥΡΙΖο-Δεξιοί ταγοί του τόπου μας; Καιρός λοιπόν είναι να τους βάλουμε στη θέση τους  και αυτούς και το παραμύθι τους!

Η Κίτρινη Αποθήκη του Βόλου βεβαίως και πρέπει να συντηρηθεί, να αναπλαστεί και να δοθεί στο λαό του Βόλου και σε όλο τον ελληνικό λαό. Να δοθεί όμως ως αυτό που της πρέπει και της αξίζει: ως ιερός τόπος μαρτυρίου και θυσίας εκατοντάδων αγωνιστών της Λευτεριάς και της Λαοκρατίας, της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της αληθινής Δημοκρατίας και της Κοινωνικής Αναγέννησης της πατρίδας μας. Ως Μουσείο της τρισένδοξης  Εθνικής μας Αντίστασης, ως παντοτινό ορόσημο μνήμης και ως οργανωμένο σύγχρονο σχολειό αγωνιστικού αντιφασιστικού φρονήματος για τη νέα γενιά και για όλους μας.

Με ανάδειξη του χώρου των μαρτυρίων, με αναγραφή όλων των ονομάτων των κρατουμένων και δολοφονημένων αγωνιστών, με έκθεση βιβλίων και κειμηλίων για την Αντίσταση εναντίον των καταχτητών και των συνεργατών τους, στο Βόλο, στη Μαγνησία, στη Θεσσαλία και σε όλη την Ελλάδα.

Να ο πραγματικός ρόλος του εμβληματικού μνημείου, να και ο αληθινά επιστημονικός ρόλος του Πανεπιστημίου, αγαπητοί προαναφερόμενοι κύριοι και κυρίες!

Όσο για το “hot spot” της «επιχειρηματικότητας και τα ρέστα» που «οραματίζετε» και προπαγανδίζετε, αγαπητοί κύριοι,  ο Λαός του Βόλου, της Μαγνησίας, της Θεσσαλίας και ολόκληρης της Ελλάδας πρέπει ευθέως να ακούσει ότι δεν έχει την παραμικρή συνάφεια με τον απαιτούμενο σεβασμό προς το μήνυμα που εκπέμπει ο χώρος της Κίτρινης Αποθήκης.  Και μην μας πείτε τώρα ότι να, η Κίτρινη Αποθήκη ιδρύθηκε ως …επιχειρηματικός χώρος του ακμάζοντος τότε καπνεμπορίου και της καπνοβιομηχανίας του προπολεμικού Βόλου, το 1926 από την αμερικάνικη εταιρία “America Tobacco Company”. Το 1926 απέχει από το 1944 όσο μια Κατοχή κι ένα Αντιστασιακό Έπος, ένα νέο «1821» που θα μείνει στους αιώνες των αιώνων!

Μη μας πείτε, ακόμη ότι την προορίζετε για προπαγανδιστή της αμερικανιάς περί …«επιχειρηματικότητας», με την οποία βομβαρδίζετε ασύδοτα τους λαούς τα τελευταία τουλάχιστον 30 χρόνια, μόνο και μόνο επειδή όταν χτίστηκε ως καπναποθήκη από τους Αμερικανούς, ο βολιώτικος λαός της είχε δώσει το προσωνύμιο «η Αμερικάνα»! Σοβαρευτείτε λιγάκι αγαπητοί κύριοι!

Η Κίτρινη Αποθήκη του Βόλου ούτε έχει πια ούτε και μπορεί να έχει την παραμικρή σχέση με τα παραμύθια της ντόπιας αστικής τάξης και των ευρω-αμερικανών πατρώνων της περί «επιχειρηματικότητας» (παλιάς ή νεοφυούς …σαβούρας!) από την εποχή που πότισαν ανεξίτηλα τους τοίχους της εκείνα τα κόκκινα σημάδια από το τίμιο αίμα των Αγωνιστών μας. Των Αγωνιστών οι οποίοι πάλεψαν και θυσιάστηκαν για ιδέες, έννοιες και οράματα που βρίσκονται στον αντίποδα της κεφαλαιοκρατικής «επιχειρηματικότητας»!

Η διαβόητη αυτή «επιχειρηματικότητα» του καπιταλιστικού-εκμεταλλευτικού σαπισμένου και βρώμικου κόσμου δεν είναι τίποτε άλλο από τη …μεθοδευμένη και «επιστημονικά» (έτσι δεν είναι, κύριοι του Παν/μίου Θεσσαλίας;) ικανότητα και συνήθεια του κεφαλαίου να γδέρνει ασύδοτα την Εργατιά, όλο τον Εργαζόμενο λαό και μαζί φυσικά και το περιβάλλον, και να συσσωρεύει αμύθητα πλούτη από την ιδιοποιημένη-κλεμμένη απλήρωτη εργατική δύναμη και τα επιτεύγματα της εργασίας των άμεσων παραγωγών του υλικού και πνευματικού πλούτου της κοινωνίας! Υπεραξία ονομάζεται στην πολιτική οικονομία το προϊόν αυτής της θεσμοθετημένης καπιταλιστικής κλοπής!

(Κύριε Πρύτανη, ρωτήστε σχετικά τους καθηγητές Οικονομικών του πανεπιστημίου σας, και αν αυτοί έχουν ξεχάσει πια πως παράγεται η υπεραξία, παραζαλισμένοι ίσως από τα νεοφιλελεύθερα, ρηγκανο-θατσερικά economics που λανσάρουν πια ως …«επιστήμη» στους φοιτητές τους, συστήστε τους μια επανάληψη στην κλασική Πολιτική Οικονομία, αστική και μαρξιστική, πριν ξαναμπούν στο αμφιθέατρο.  Και, επίσης, μια καλή επανάληψη στην Ιστορία του τόπου μας, πριν διανοηθούν να μπουν στο …hot spot της οδού Γαζή με Βασσάνη, για να διδάξουν «επιχειρηματικότητα», στο πλαίσιο του «Technopolis Ιάσων: Innovation κλπ.»…)

Ταυτόχρονα, στις μέρες μας, η προπαγάνδα περί «επιχειρηματικότητας» λειτουργεί σαν δηλητήριο, σαν ναρκωτικό αποκοίμισης και αποβλάκωσης της συνείδησης των εργαζομένων και κυρίως της νέας γενιάς, δηλαδή ως εργαλείο ιδεολογικής υποταγής και -πρακτικά- ως μέσο εξανδραποδισμού της εργατικής τάξης και του λαού από την κεφαλαιοκρατία. Ξεμαθαίνουν το νέο να σκέφτεται ως εργάτης, για το συμφέρον της τάξης του και της κοινωνίας, ώστε να την απαλλάξει από την εκμετάλλευση και την αδικία, και τον μετατρέπουν σε υποχείριο του συστήματος που σκέφτεται για τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών του, ενώ νομίζει ότι σκέφτεται κει επιμελείται μόνον το …ατομικό του όφελος! («Επιστημονική» γαρ η απάτη!).

Γιαυτό και η ΕΕ, το ΔΝΤ, ο ΟΟΣΑ, το ΝΑΤΟ, οι Σύνδεσμοι των Βιομηχάνων, τα think-tanks των τραπεζιτών και των ραντιέρηδων του χρηματιστηρίου, μαζί με όλους τους αντιδραστικούς του ντουνιά προπαγανδίζουν μέχρι …πλύσεως εγκεφάλου την «επιχειρηματικότητα» και απαιτούν να γίνει το …κύριο μάθημα στα σχολεία και στα πανεπιστήμια. Γιαυτό και τα αστικά κράτη, οι «συλλογικοί καπιταλιστές», διαθέτουν δεκάδες και δεκάδες εκατομμυρίων για την ίδρυση hot-spots «επιχειρηματικότητας», σε αγαστή πάντοτε συνεργασία με το ιδιωτικό κεφάλαιο, για να διαδώσουν αποτελεσματικά αυτό το μαύρο δηλητήριο μέσα στις μάζες και δη στα πιο μορφωμένα τμήματά τους. Από την άποψη αυτή, η «μονάδα επιχειρηματικότητας» που θέλουν να στήσουν μες στην Κίτρινη Αποθήκη του Βόλου το κράτος, το αστικό πανεπιστήμιο –και προφανώς και κάποιοι ιδιωτικοί καπιταλιστικοί φορείς, που εμείς σήμερα δεν τους έχουμε υπόψη, αλλά θα αναφανούν στη συνέχεια, στο πλαίσιο της συνεργασίας Πανεπιστημίου-«επιχειρηματικού κόσμου» είναι απλώς ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα. Το εξοργιστικό της υπόθεσης είναι ο χώρος που διάλεξαν για να στήσουν τη φάμπρικά τους!

Γιατί, μα το «θεό», ή τον «ευρω - μαμμωνά»  ή έστω τον …Τσίπρα και το Μητσοτάκη που πιστεύετε, ω ερίτιμος κυρία Βλαζάκη και «αξιολατρευτοί» κ.κ. Μεϊκόπουλε, Μπαλλή και Αγοραστέ, μπορεί ποτέ η Κίτρινη Αποθήκη των θυσιασμένων Αντιφασιστών και Αντιιμπεριαλιστών πατριωτών αγωνιστών, η Κίτρινη Αποθήκη των πρωτοπόρων  Ελλήνων ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ που έπεσαν στον αγώνα για να λείψει κάθε μορφής εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για να θριαμβέψει η Ζωή και να ανθρωπέψει ο Άνθρωπος, να μετατραπεί σε χώρο έκφρασης και ανάπτυξης της πιο βρώμικης σύγχρονης ιμπεριαλιστικής-καπιταλιστικής προπαγάνδας, του σημερινού «επιστημονικά μεθοδευμένου» (φασιστικού στην ουσία του!)  ιδεολογικού δηλητηρίου που εκτοξεύουν οι εκμεταλλευτές στους λαούς για να τους κρατούν δεμένους στη φάκα;
Είναι όχι αστείο, αλλά και απαίσιο και  εξοργιστικό στο μέγιστο βαθμό ακόμα και το να σκεφτεί κανείς αυτό το αδιανόητο που σήμερα εσείς υπογράψατε!

Οι ΣΥΡΙΖαίοι, όμως, δυνάστες της χώρας μας, οι χτεσινοί ρεφορμιστές ψευτοθόδωροι με την αριστερή μάσκα, σημερινοί αντιδραστικοί αρχιλακέδες της ντόπιας κεφαλαιοκρατίας και του δυτικού ιμπεριαλισμού, όπως ακριβώς σε όλες  τις εκδηλώσεις της πολιτικής τους, έτσι και στο συγκεκριμένο τοπικό μας ζήτημα αποτόλμησαν χωρίς αιδώ, αλλά με περισσό θράσος κάτι που δεν είχε αποτολμήσει ούτε και η «κλασική Δεξιά» για εφτά δεκαετίες μετά την Αντίσταση!

Οι σημερινοί απερίγραπτοι ψευτοαριστεροί λαογδάρτες των μνημονίων και των μεταμνημονιακών  συμβάσεων, οι ξεφωνημένοι γλείφτες της ΕΕ, του ΔΝΤ, του ΝΑΤΟ και του Τραμπ, οι ασύδοτοι αυτοί ξεπουληματίες ολόκληρης της Ελλάδας για τα επόμενα 50 χρόνια, οι «πιο αποτελεσματικοί μεντσέδες» της αμερικάνικης πολιτικής στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο  και στα Βαλκάνια, κατά τη γνωστή δήλωση του γκαουλάιτερ Τζέφρι Πιουριφόι (του πρεσβευτού Πάιατ εννούσαμε‧  μας διέφυγε εν τη ρύμη του λόγου!)  αποτόλμησαν να βάλουν σε εφαρμογή μέχρι και την ιδεολογική …σκύλευση της Κίτρινης Αποθήκης από το αδηφάγο κεφάλαιο του 21ου αιώνα.

Και για να μη μείνει παραπονεμένη και ορίτζιναλ Δεξιά, έσπευσαν,  Παρασκευή και 13, από κοινού και σε αγαστή συνεργασία οι τοπικοί «μας» Μεϊκόπουλοι, οι περιφερειακοί «μας» Αγοραστοί και το συριζέικο υπουργείο «Πολιτισμού», όλοι τους αντάμα και χωρίς ίχνος ντροπής, να υπογράψουν τη σύμβαση παραχώρησης της Κίτρινης Αποθήκης στην επιστημονικά μεθοδευμένη μηχανή απάτης της καπιταλιστικής «επιχειρηματικότητας». Και να την επισφραγίσουν, για την Ιστορία (σαν άσβηστη και αδιάψευστη μαρτυρία στο αδέκαστο Δικαστήριό της του Μέλλοντος!) , με το αδίστακτο ειρωνικό γέλιο της –αιώνιας και αδιατάρακτης, όπως νομίζουν- σημερινής ταξικής τους παντοκρατορίας…

Ξέρουν όλοι αυτοί οι κύριοι και κυρίες ότι για την ώρα «τους παίρνει» να μεθοδεύσουν αυτό το σχέδιο και άλλα παρόμοια, διαδίδοντας, ως προσετάγησαν άνωθεν- τα πανάρχαια και πανάθλια μυθεύματα του κεφαλαίου, ότι δήθεν η «επιχειρηματικότητα» και η ασύδοτη καπιταλιστική εκμετάλλευση θα φέρουν «ανάπτυξη και θέσεις εργασίας», επειδή τόσο το ιδεολογικό και συνειδησιακό επίπεδο της εργατικής τάξης και του λαού μας, όσο και η αντίστοιχη έμπρακτη πολιτική της δράση βρίσκονται σε απελπιστικά χαμηλό επίπεδο, αφού κυριαρχεί η αδράνεια, η μοιρολατρία και οι αυταπάτες…

Ξέρουν ότι το πολυδιασπασμένο και χιλιοπροδομένο Εργατολαϊκό και Κομμουνιστικό μας κίνημα βρίσκονται ακόμη στον πάτο, στη χειρότρη δυνατή συγκυρία, μετά την ασύλληπτων διαστάσεων προδοσία και ιστορική ήττα που υπέστησαν στο τέλος του 20ου αιώνα…

Ξέρουν ότι το επαναστατικό κομμουνιστικό και εργατικό κίνημα είναι, για την ώρα, εντελώς ανίκανο να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει αποτελεσματικά το λαό μας ώστε να σαρώσει τις αυταπάτες, τους σκόπιμους μύθους που του λανσάρουν οι εκμεταλλευτές του και τελικά τις μύριες όσες βαριές αλυσίδες του (οικονομικές, πολιτικές, ιδεολογικές-φιλοσοφικές…)

Και ακριβώς εκεί ποντάρισαν πριν πάνε να υπογράψουν τη βεβήλωση και της Κίτρινης Αποθήκης του Βόλου από την «επιχειρηματικότητα»…

Το μόνο που μπορούμε να τους «υποσχεθούμε» σήμερα, μέσα από αυτές τις γραμμές, είναι ότι στο μέτρο των μικρών μας δυνάμεων θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διαφωτίσουμε την  Εργατιά, το Λαό και τη Νεολαία μας σχετικά με το νόημα των αποφάσεών τους, για να ξεσκεπαστούν όλες οι αντιλαϊκές στοχεύσεις τους και, τελικά, στην πορεία της ταξικής πάλης να παρεμποδιστούν και να συντριβούν τα σχέδιά τους από την ασίγαστη και συνειδητή πλέον πάλη του αφυπνισθέντος κοινωνικού Γίγαντα: της συντριπτικής πλειοψηφίας των ανθρώπων του Μόχθου και του Τίμιου Ιδρώτα, των ανθρώπων που ποτέ δεν θα ξεπουλήσουν το Όραμα της Λευτεριάς και του Δίκιου, ούτε για 30 αργύρια, ούτε για δέκα εκατομμύρια ευρώ!

Δεν μπορούμε σε καμιά περίπτωση να αφήσουμε ασύδοτους και χωρίς καταγγελία προπάντων  τους «ΣΥΡΙΖαίους» πολιτικάντηδες, γιατί η γενικότερη δράση τους στην Ελλάδα της τελευταίας τετραετίας, υπό την ηγεσία του κ. Τσίπρα, «μιας από τις πλέον …ελεεινές προσωπικότητες στην πολιτική ζωή της Ευρώπης» σύμφωνα με τη δήλωση του πρώην φίλου του, Ζαν-Λυκ Μελανσόν, μας έχει πείσει ότι δεν είναι καθόλου μακριά η ώρα που θα αποτολμήσουν να στήσουν τα hot-spot «επιχειρηματικότητας» και αποβλάκωσης του λαού μας ακόμη και στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, στη Μάντρα της Κοκκινιάς, στο Μεζούρλο της Λάρισας και στο Καζανάκι του Βόλου, πλάι στους τάφους των ΝΕΚΡΩΝ ΜΑΣ…

Είναι φανερό και αυτονόητο ότι η Κίτρινη Αποθήκη του Βόλου, όπως και όλοι οι ιστορικοί τόποι των Αγώνων και των Θυσιών του Λαού μας,  του Εργατικού και Λαϊκού μας κινήματος, του αθάνατου-αδούλωτου Ε.Α.Μ. και του ηρωικού μας ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, αναπόσπαστου κομματιού του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος, θα αποδοθούν άσπιλοι κι αμόλυντοι στην Ιστορική Μνήμη του Λαού μας κι όλων των Λαών του κόσμου, παντοτινοί ιεροί και άσβηστοι Βωμοί των Θυσιών για την εθνική μας Ανεξαρτησία και την Πανανθρώπινη Λευτεριά, μόνον όταν ο ελληνικός λαός θα είναι ξανά σε θέση και θα σαρώσει πατόκορφα, ξεριζώνοντας από προσώπου γης το οικονομικό και κοινωνικό αυτό καθεστώς του καπιταλισμού.

Το σάπιο καθεστώς που γεννά και τρέφει παραμύθια κι απάτες περί «επιχειρηματικότητας» και μαζί του τους  κάθε λογής «Αγοραστούς», «Μπαλλήδες», «Μεϊκόπουλους», «Βλαζάκαινες», «Τσίπρες» και «Μητσοτάκηδες» που υπηρετούν αυτό το καθεστώς «ψυχή τε και σώματι»...

 Μέχρι τότε θα στέλνουμε τακτικά τους «χαιρετισμούς» μας σε όλου αυτούς του κυρίους, μέσα από στίχους όπως οι παρακάτω:

Η κίτρινη αποθήκη
Μια ύπουλη υπογραφή
θερίζει τις ιδέες
κι η μυστική καταγραφή
γκρεμίζει τις παρέες.

Αθάνατη υπομονή
έχει η προδοσία,
θανάσιμη αναμονή
είναι η αμνησία.

Η απειλή της κατοχής
πλακώνει σαν το χιόνι
και το ποτό της ανοχής
ναρκώνει με αφιόνι.

Όταν ξεχάσει ο λαός
τη μνήμη και τα ήθη,
θα σκοτωθούν ο ουρανός
κι οι τελευταίοι μύθοι.
Ν. Λυγερός
www.lygeros.org/0104-1-gr.html

(Και προφανώς ο ποιητής μας δεν μιλάει εδώ για τους  «τελευταίους μύθους» της αστικής τάξης, αλλά για τα ιδανικά και τα οράματα των λαών! Για τα δικά μας όσια και ιερά που όχι μόνο δεν πρέπει να επιτρέψουμε να τα σκοτώσουν, αλλά επιβάλλεται  να παλέψουμε καθημερινά, από κάθε μετερίζι για να γίνουν απτή κοινωνική πραγματικότητα. Ακόμη κι αν εμείς δεν προφτάσουμε να ιδούμε το θρίαμβό τους.)

Καλά μας ξυπνητούρια και καλή λευτεριά, φίλοι και πατριώτες. Ας τσακίσουμε σήμερα κάθε μορφή ιστορικής αμνησίας.

Για τη ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της www.sispirosi.gr

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Bόλος, 16-7-2018


Δεν υπάρχουν σχόλια: